perjantai 3. huhtikuuta 2009

Heissulivei

Ohje: Shetland Triangle (Wrap Style)
Lanka: Leina-niminen puuvillalanka (kirpparilöytö)
Puikot: KnitPicks 4,5mm



Taas on aikaa kulunut viime postauksesta aivan liikaa. Neulon kyllä kohtuullisen paljon, mutta jostain syystä en vain jaksa niitä heti tänne päivittää mutta mikäli omistaa tunnukset Ravelryyn, sieltä voi seurailla neuletilannetta hiukan reaaliaikaisempana.

Lupauduin tässä taannoin neulomaan siskolle, äidille ja siskoni ystävälle Shetland Trianglet. Äiti halusi vihreän Shettiksen ja koska varastoistani sattui löytymään kivan näköistä vihreää puuvillalankaa, päätin neuloa huivin siitä. Lanka on siskon kirpparilöytö, minulle ennestään tuntematonta Leina-nimistä ohuehkoa 100% merseroimatonta puuvillaa. Huivista tuli ihanan ilmava ja kevyt vaikka lanka ei mitenkään erityisen ohutta olekaan. Minulla on vielä samantyylistä puuvillalankaa (siskon kirpparilöytö sekin) keltaisena ja ajattelin neuloa siitä jossain vaiheessa itselleni huivin kesäksi.

Ohje: Shetland Triangle (Wrap Style)
Lanka: Novita Nalle
Puikot: KnitPicks 4,5mm


Systerin ainoa vaatimus Shettikselleen oli, että sen täytyy olla punainen. Niinpä nappasin kauppareissulla punaisen Nalle-kerän kainaloon ja neuloin huivin. Tämä huivi valmistui jo ennen äidin huivia ja kyllä otti koville saada se valmiiksi. En tiedä miksi sen neulominen tökki, vaikka tykkään neuloa Shettistä. Ehkä syy oli langassa ja osittain toki myös edellisen postauksen yllätyshuivissa, koska yritin saada sen valmiiksi kevätpäiväntasaukseen mennessä (siinä onnistumatta..).

Nyt huivi on kuitenkin neulottu ja systeri on sitä todistetusti myös pitänyt kaulallaan. Toivottavasti Nalle ei ole liian karheaa lankaa huiviin. Liotin sitä kyllä jonkin aikaa huuhteluainevedessä ennen pingotusta.

Siskon ystävän huivi on vasta aivan alkutekijöissään. Eilen päivällä se oli vasta kuvan osoittamassa vaiheessa, eli sain langat ostettua. Olisin halunnut neuloa huivin Kamenasta, mutta sitä ei ollut luonnonvalkoisena saatavilla paikallisessa lankakaupassa. Päädyin sitten Sirdarin Snugglyyn, joka on todella pehmeää mutta valitettavasti täyttä tekokuitua (lankakaupassa on aika huono neulelankavalikoima). Lanka tuntuu kylläkin nukkaantuvan jo neulottaessa, joten seurailen tilannetta ja tarpeen vaatiessa vaihdan langan parempaan.

Puikoilla on tällä hetkellä myös Novita kesä 2008 lehdessä olleet pitsineulesukat (malli nro 75) miehen mummulle. Lankana on Novitan Rose mohair. Neuloin samasta langasta pistineulesukat mummulle jo aiemminkin ja mummu tykkäsi niistä niin kovasti että halusi mohairsukkia enemmänkin. Kohta on toinen sukka valmiina, mutta täytyy sanoa että jostain syystä noiden sukkien neulominen ei houkuttele ollenkaan.
Kolmas keskeneräinen työ on neuletakki Drops Icesta. Takki muotoutuu pikkuhiljaa neuloessa eli siihen ei ole mitään ohjetta. Lanka on paksua ja tönkköä ja kasin puikoilla ei ole mitenkään erityisen mukava neuloa, joten työ etenee hitaasti. Vartalo-osa alkaa olla kohta kainaloihin asti tehtynä. Sitten täytyy vielä neuloa hihat että saan kaikki osat samalle puikolle. Ehkäpä tuo valmistuu kesään mennessä. Ajattelin että se voisi olla ihan mukava takki viileisiin kesäiltoihin.

Kuvaa on muokattu reilulla kädellä eikä langan väri ole vieläkään oikea. Valitettavasti muokkaus korostaa älyttömästi neulepinnan epätasaisuutta. Ei se mielestäni noin pahalta näytä oikeasti.

On tässä siis taas muutamalle illalle hommaa, että saan keskeneräiset valmiiksi. Sitten suunnitelmat onkin auki, mutta ehkäpä neulon jotain kivaa uudesta Ullasta.

6 kommenttia:

  1. Onpa kauniita Shettiksiä! Etenkin tuo vihreä näyttää tosi ihanalta...

    Leppoisaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kauniita huiveja. En ole ajatellut, että Sirdar Snugglysta voisi tehdä huivin, olen tehnyt joskus vauvan haalarin siitä. Samoin kiva vinkki nuo mohairsukat.

    VastaaPoista
  3. Hei miten mohairin käy kun sukkia käyttää? Jääkö sukka lyhytikäiseksi?

    VastaaPoista
  4. Tahruska: Kiitos :)
    Tykästyin itsekin varsinkin vihreään. Shettis ylipäätään on mun mielestä valtavan kaunis malli ja jotenkin tuo puuvillalanka sopi siihen hienosti.

    Inkeri: Vauvalankaahan se vissiin virallisesti onkin, mutta täällä on tosiaan lankakaupassa tosi pieni valikoima lankoja ja kun väritoive oli luonnonvalkoinen, niin valikoima kävi entistä suppeammaksi.
    Pehmeä huivi tuosta tulee, mutta en suosittele. Nukkaantuu niin helposti :/ .

    Judiuni: omaa käyttökokemusta ei ole, mutta ainakin miehen äiti ja mummu ovat tykänneet eikä kumpikaan ole valittanut että sukat olisivat kuluneet rikki. Ymmärsin vielä, että molemmat käyttävät niitä melkein päivittäin. Näyttäisi siis toimivan :)

    VastaaPoista
  5. Huivit on aina yhtä ihania, Shettis on kaikenlisäksi tosi kiva malli.

    Jos kaikki neuleet on yhtä aikaa kesken..sitä sattuu.

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...