maanantai 27. huhtikuuta 2009

Huhtikuun sny-paketti ja jotain muutakin..

Huhtikuun sny-paketti saapui. Sain kuulla, että snyni on vaihtunut kesken kaiken. Toivottavasti esim. kiireen takia eikä ole sattunut mitään ikävää.
Paketti oli oikein kiva :) . Ensinnäkin se oli iloinen yllätys, koska olin oikeastaan unohtanut koko paketin tulon ja nämä maanantait on aina vähän tympeitä, joten oli ihanaa saada iloinen yllätys postin mukana.
Kuoresta paljastui kaunis kortti, puinen kukkakoru, minttusuklaata ja kolme kauniin vaalean lilaa Kamomilla kerää. Kamomilla on mulle aivan uusi lankatuttavuus. 100% merseroitua puuvillaa. Varmasti keksin niistä jotain kivaa kesäksi, kunhan vain ehdin taas syventyä Ravelryssä ohjeiden ihmeelliseen maailmaan :) .

Täällä ollaan muuten jo toivuttu tulipalosta. Mies käy nyt muualla töissä sen aikaa, että saadaan täällä kotipaikkakunnalla taas hommat sujumaan.
Kesä alkaa jo kolkutella ovella siihen malliin että täällä ei ole pahemmin jaksettu neuloa vaan aika on kulunut ulkona haravoidessa ja pihaa siistiessä.

Ohje: oma
Lanka: Drops Ice
Puikot: KnitPicks 8mm
Napit: kirpparikamaa


Kauan sitten aloittamani puuvillatakki tipahti kuitenkin puikoilta tässä taannoin. Takin neulominen tahtoi vähän tökkiä, koska a) Dropsin Ice ei ole mitään erityisen mieluisaa lankaa neuloa, b) kasin puikot on aika halot, kun on tottunut korkeintaan nelosiin c) suunnittelin takkia samalla kun neuloin eikä siihen siis ollut valmista ohjetta.


Sain takin kuitenkin valmiiksi ja se on tärkeintä. Siitä tuli yllättävän kiva, kun ajatellaan että se oli ensimmäinen itse suunnittelemani neule ja kaikenlisäksi vasta neljäs neulomani villatakki. Yleensä kun on tullut neulottua noita vähän pienempiä töitä. Muutamia muutoksia tekisin seuraavaan takkiin, mutta kyllä tuotakin ihan pitää. Pikkuisen isompi se olis saanut olla, vaikka halusinkin siitä vartalonmyötäisen. Itseasiassa mulla oli takille muutama vaatimus silloin kun sen alotin. Sen piti olla istuva perustakki, tarpeeksi pitkä malli vähän liian pitkillä hihoilla ja tietenkin helppo ja nopea neulottava. Vaatimukset täyttyivät :) .

Nyt täällä on puikoilla edelleenkin niitä samoja vanhoja sukkia, joiden neulominen maistuu puulta sekä muutama tiskirätti ja koukulla isoäidinneliöitä. Tekis mieli aloittaa joku isompi työ, mutta omasta varastosta ei taida löytyä lankaa esim. paitaan tai villatakkiin. Ehkä täytyis siis neuloa pieniä välipalatöitä niin että saisi lankavarastonsa edes pikkuisen hupenemaan. On ihan tylsää kun ne samat langat seisoo edelleen tuolla vaatehuoneen perukoilla..

Nyt menen keittämään kahvia. Aurinkoista alkukesää kaikille blogini lukijoille! Katsotaan josko saisin jossakin vaiheessa aikaiseksi jonkinlaista arvontaa kesän kunniaksi ;) .

tiistai 7. huhtikuuta 2009

Väriterapiaa

Arki on tällä hetkellä vähän toisenlaista kuin yleensä. Sattuipa niin ikävästi, että miehen työpaikka paloi lauantaina ja täällä on sitten ollut vähän apeat tunnelmat siitä lähtien. Pikkuhiljaa asiat kuitenkin selkiävät ja mielikin piristyy. Surullisten asioiden keskellä oli mukava etsiä lankakorista ne kaikkein kirkkaimmat ja värikkäimmät langat ja kaivaa virkkuukoukku talviteloilta. Isoäidinneliöt veivät täysin mennessään ja eilispäivän aikana sain aikaiseksi huikeat yhdeksän ruutua.

Aluksi suunnittelin, että kokoan ruuduista tyynynpäällisen, mutta nälkä kasvaa syödessä, joten päätinkin astua astetta isomman askeleen ja kokeilla josko saisin virkattua neliöitä kokonaisen torkkupeiton verran. Tai kenties esikoisen päiväpeitteen.. tai peitteen meidän parisänkyyn.. No joo.. Ehkä se torkkupeitto nyt kuitenkin ensin.

Lankana käytän kaikenlaisia jämäkeriäni. Löytyy Nallea, TeeTeen Popparia, tuttavan itsekehräämää villalankaa sekä Dropsin Alpacaa. Olisin vielä lisännyt joukkoon puuvillaa, mutta se ei sitten väreiltään passannutkaan. Jos oikein kovasti innostun, voisin virkata samanmoisen peitteen kokonaan puuvillasta tai alpakasta.


Tänään onkin vuorossa siivouspäivä. Joka päivä meillä on siivouspäivä mutta tänään oikein kannoin matot ulos ja pesin lattiat. Sitä en jaksa turhan usein tehdä. Ainakaan tuota mattojen tuulettamista. Yleensä tulee vain imuroitua pahimmat pois ja pestyä lattiat mattojen ympäriltä. Harmi vaan, kun ei tuosta työnsä tuloksesta ehdi oikein nauttimaan ennen kuin nuo kaksi pyörremyrskyä saavat taas tavarat hujan hajan ja mehut lattialle.

Siskon ystävän Shettiskin valmistui eilen illalla. Oikeastaan se oli kyllä jo yötä, kun päättelin viimeiset silmukat ja pingotin huivin. Jospa saisin vaikka huomenissa annettua huivin oikealle omistajalleen. Siitä tuli aika ihana ja tosi pehmeä. Voisin joskus neuloa itsellekkin tuollaisen luonnonvalkoisen huivin. Sopisi hyvin niin arkeen kuin juhlaankin.

Nyt taidan täyttää tiskikoneen ja kaivaa taas hetkeksi virkkuukoukun esille. On niin mukava suunnitella mitä värejä sitä yhdistelisi milläkin kertaa. Osaisikohan kukaan muuten vinkata netistä jotakin paikkaa, josta löytyisi paljon erilaisia isoäidinneliöitä? Nuo tavalliset on helppoja, mutta olisi kiva oppia myös jotain erikoisempaa.

perjantai 3. huhtikuuta 2009

Heissulivei

Ohje: Shetland Triangle (Wrap Style)
Lanka: Leina-niminen puuvillalanka (kirpparilöytö)
Puikot: KnitPicks 4,5mm



Taas on aikaa kulunut viime postauksesta aivan liikaa. Neulon kyllä kohtuullisen paljon, mutta jostain syystä en vain jaksa niitä heti tänne päivittää mutta mikäli omistaa tunnukset Ravelryyn, sieltä voi seurailla neuletilannetta hiukan reaaliaikaisempana.

Lupauduin tässä taannoin neulomaan siskolle, äidille ja siskoni ystävälle Shetland Trianglet. Äiti halusi vihreän Shettiksen ja koska varastoistani sattui löytymään kivan näköistä vihreää puuvillalankaa, päätin neuloa huivin siitä. Lanka on siskon kirpparilöytö, minulle ennestään tuntematonta Leina-nimistä ohuehkoa 100% merseroimatonta puuvillaa. Huivista tuli ihanan ilmava ja kevyt vaikka lanka ei mitenkään erityisen ohutta olekaan. Minulla on vielä samantyylistä puuvillalankaa (siskon kirpparilöytö sekin) keltaisena ja ajattelin neuloa siitä jossain vaiheessa itselleni huivin kesäksi.

Ohje: Shetland Triangle (Wrap Style)
Lanka: Novita Nalle
Puikot: KnitPicks 4,5mm


Systerin ainoa vaatimus Shettikselleen oli, että sen täytyy olla punainen. Niinpä nappasin kauppareissulla punaisen Nalle-kerän kainaloon ja neuloin huivin. Tämä huivi valmistui jo ennen äidin huivia ja kyllä otti koville saada se valmiiksi. En tiedä miksi sen neulominen tökki, vaikka tykkään neuloa Shettistä. Ehkä syy oli langassa ja osittain toki myös edellisen postauksen yllätyshuivissa, koska yritin saada sen valmiiksi kevätpäiväntasaukseen mennessä (siinä onnistumatta..).

Nyt huivi on kuitenkin neulottu ja systeri on sitä todistetusti myös pitänyt kaulallaan. Toivottavasti Nalle ei ole liian karheaa lankaa huiviin. Liotin sitä kyllä jonkin aikaa huuhteluainevedessä ennen pingotusta.

Siskon ystävän huivi on vasta aivan alkutekijöissään. Eilen päivällä se oli vasta kuvan osoittamassa vaiheessa, eli sain langat ostettua. Olisin halunnut neuloa huivin Kamenasta, mutta sitä ei ollut luonnonvalkoisena saatavilla paikallisessa lankakaupassa. Päädyin sitten Sirdarin Snugglyyn, joka on todella pehmeää mutta valitettavasti täyttä tekokuitua (lankakaupassa on aika huono neulelankavalikoima). Lanka tuntuu kylläkin nukkaantuvan jo neulottaessa, joten seurailen tilannetta ja tarpeen vaatiessa vaihdan langan parempaan.

Puikoilla on tällä hetkellä myös Novita kesä 2008 lehdessä olleet pitsineulesukat (malli nro 75) miehen mummulle. Lankana on Novitan Rose mohair. Neuloin samasta langasta pistineulesukat mummulle jo aiemminkin ja mummu tykkäsi niistä niin kovasti että halusi mohairsukkia enemmänkin. Kohta on toinen sukka valmiina, mutta täytyy sanoa että jostain syystä noiden sukkien neulominen ei houkuttele ollenkaan.
Kolmas keskeneräinen työ on neuletakki Drops Icesta. Takki muotoutuu pikkuhiljaa neuloessa eli siihen ei ole mitään ohjetta. Lanka on paksua ja tönkköä ja kasin puikoilla ei ole mitenkään erityisen mukava neuloa, joten työ etenee hitaasti. Vartalo-osa alkaa olla kohta kainaloihin asti tehtynä. Sitten täytyy vielä neuloa hihat että saan kaikki osat samalle puikolle. Ehkäpä tuo valmistuu kesään mennessä. Ajattelin että se voisi olla ihan mukava takki viileisiin kesäiltoihin.

Kuvaa on muokattu reilulla kädellä eikä langan väri ole vieläkään oikea. Valitettavasti muokkaus korostaa älyttömästi neulepinnan epätasaisuutta. Ei se mielestäni noin pahalta näytä oikeasti.

On tässä siis taas muutamalle illalle hommaa, että saan keskeneräiset valmiiksi. Sitten suunnitelmat onkin auki, mutta ehkäpä neulon jotain kivaa uudesta Ullasta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...