torstai 23. lokakuuta 2014

Kuplat ja Monster High -tossut


 Ohje: Kupla by Soile Pyhänniska
Lanka: Drops Alaska
Puikot: 4mm
Fiilis: Nämä näyttää pöydällä aivan järkyttävän isoilta, mutta kun koittaa käsiin, niin onkin yllättävän pienet. Ihan mielelläni olisin pitänyt itselläni ;)

Viime päivinä olen neulonut ja virkannut aika paljonkin, mutta eipä ole silti paljon mitään näytettävää. Nämä Kuplat valmistui muutama päivä sitten ja matkaavat jonkun toisen käsiä lämmittämään. Kuplia on edelleen kiva neuloa. Ne valmistuu nopeasti ja mielenkiinto pysyy yllä, kun ei ole ihan vaan yksiväristä ja sileää oikeaa..


Ohje: Tossut omasta päästä, pääkallo täältä
Lanka: Tossut 7veljestä, pääkallo Drops Fabel + Drops Safran
Koukku: Tossut 4mm, pääkallo 2,5mm
Fiilis: Aika kivat niistä tuli, vaikka aina vois paremmatkin tulla.

Ystävältä tuli pyyntö virkata tyttärelleen uudet tossut päiväkotiin. Olen aika surkea virkkaamaan ja flunssakin iski takavasemmalta häiritsemään, mutta sunnuntaina sain kuitenkin tossut valmiiksi ja matkaan. Hiukan olis ehkä saanut virkata isommat, mutta onneksi mahtuivat kuitenkin.
Kuvaus unohtui tietenkin, mutta puhelimesta löysin yhden kuvan. Anteeksi huono kuvanlaatu.

Virkkasin tossut periaatteessa omasta päästä. Hiukan sovelsin mm. tätä ohjetta ja Monster High -pääkallon virkkasin tämän ohjeen mukaan. Silmät, nenän ja rusetin tosin improvisoin, kun en jaksanut lukea ohjetta. Ystävä vielä lisäsi pohjiin liukuestenestettä ettei tyttö liukastu päiväkodin lattioilla.

Tällä hetkellä puikoilla on vihreät sukat, jotka menevät lahjaksi tyttöjen ihanalle pikkuserkulle. Sukkien ja lapasten merkeissä luulisin tämän syksyn ja alkutalven kuluvan tästä eteenpäinkin, joten blogissa ei tulla ainakaan luultavasti näkemään lähiaikoina mitään hienoa, isoa ja monimutkaista.

tiistai 14. lokakuuta 2014

Langasta sukaksi


Ohje: Perussukat kirjoneuleella omasta päästä
Lanka: Jennin lampaiden villasta kehrätty sukkalanka
Puikot: 4mm
Fiilis: Niin ihanat ja niin lämpimät!

Vihdoinkin edellisen postauksen langat pääsivät lopulliseen muotoonsa. Heti, kun sain langat, päätin että niistä tulee kirjoneulesukat ihan vain minulle itselleni. Kuviot syntyivät neuloessa, joten niitä ei ole oikein pitkälle mietitty. Olisin varmasti saanut kauniimmat sukat aikaiseksi, kun olisin viitsinyt suunnitella kuviot etukäteen. Toisaalta on välillä mukavaa vaan posottaa menemään eikä suunnitella liiaksi.


Sukkia neuloessa oli suunnitelmissa kuvata ne ulkona syysilmassa oikein kunnolla, mutta taas mennään näillä epäselvillä, itse napatuilla sisäkuvilla. Flunssa iski päälle, joten en ole viitsinyt lähteä tuonne märkään ja kylmään pelleilemään. Kuvissa sukat ovat jo olleet käytössä, joten hiukan nukkaa ja muuta roskaa näkyy tarttuneen matkaan. Ne nyt vaan on niin ihanat, että oli pakko laittaa heti jalkaan.



Nyt sitten puikoilta tipahtelee parittomia juttuja. Jotenkin on niin kova vaiva aina vääntää niille parikin. Pakko ottaa itseään niskasta kiinni. Esikoinen kaipaili sukkia ja koska raitasukat valmistuu nopeampaa kuin yksiväriset, päätin neuloa sellaiset. Lankana Drops Fabel ja Drops Delight. Olen pettynyt tuohon Delightin väriin. Luulin, että siinä olisi enemmän turkoosia, mutta värit onkin tosi tummat. Noh.. Esikoiselle kelpaa, joten käytetäänpä pois kuljeksimasta.

Eilen valmistui pitkästä aikaa Kupla ja tänään toivottavasti toinen. Lisäksi pitäisi virkata tossuja, jotka ystävä tilasi tytölleen ja neuloa siskon tilaamia sukkia. Parit junasukatkin on kesken vastasyntyneitä varten. Joululahjakorikin vielä ammottaa tyhjyyttään. Toivottavasti saan edes jotakin tehtyä lahjaksi omin kätösin. Suunnitelmia on jo, mutta mistäs sitten aikaa niiden toteuttamiseen?

Nyt taidan lueskella hetken toisten neulojien blogeja ja sitten olisi kai pakko miettiä mitä laittaisin perheelle syötäväksi tänään.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...