tiistai 14. lokakuuta 2008

Palmikoiden lumoissa

Sain yllättävän jämälankojen tuhoamisvimman ja neuloin yllä olevia pipoja molempia kaksi kappaletta. Mallit on ihan omia neuloessa muotoutuneita, mutta ihan kivan näköisiä ja toimivia. Siitä sai tytöt taas uudet pipot ja loput menee pukinkonttiin. Näitä taidan tehdä lisääkin aina kun sille päälle satun.

ohje: oma
lanka: Gjestal Janne


ohje: oma
lanka: koolattu Pirtin kehräämön villalanka


Keskeneräisenä puikoilla ovat myös Rainbow socksit edesmenneeltä Magknits-sivustolta. Neuloin innoissani resorin valmiiksi, mutta kun olisi pitänyt aloittaa varsinaista sukkaa, en jaksanutkaan paneutua englanniksi neulomiseen ja siirsin sukat odottamaan parempia aikoja. Mielenkiintoinen malli ja todella kaunis, joten uskon että nuo tulee kuitenkin joskus neulottua valmiiksi. Lankana Rellana Flotte Socke.

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä vaan ehdottomasti hillona pohjalla on ihanat Virta-sukat Punokset puikoille-kirjasta. En oo koskaan ollut innostunut palmikoista vaan oon oikeastaan yrittänyt välttää niitä parhaani mukaan, mutta kun näin nuo sukat, päätin että tuollaiset minäkin neuloin. Aloitin eilen ja nyt ensimmäinen sukka on jo hyvällä mallilla. Palmikoiden neulominen on valtavan addiktoivaa ja oon suunnattoman yllättynyt että palmikkokuvio todellakin alkoi muodostua niin kuin kuuluukin vaikka sukat ovat ensimmäinen palmikkotyöni ja kuvittelin että tulee paljon ongelmia. Ohje on kuitenkin tosi selkeä ja kaavion merkit oppii nopeasti.

Yksi ongelma mulle kylläkin tuli, kun ohjeen mukaan kantapäähän olisi pitänyt jäädä 18 silmukkaa ja mulle jäi vain 10. Luin ohjetta tuhanteen kertaan, laskin silmukoita ja pohdin mitä tein väärin. Mielestäni tein kaiken oikein, mutta 10 niitä jäi. Noh, eipä tuo haittaa, kun soveltamalla sain sitten silmukkamäärän pelittämään :) .
Lankana mulla sukissa on Novitan Nalle.

11 kommenttia:

  1. Mullakin on puikoilla palmikkosukat Nallesta, musta oranssista!
    Millainen se kantapää on? Tavallinen "laatikko" vai ranskalainen vai joku muu?

    VastaaPoista
  2. Siulla on aina niin ihania herkkuvärejä neuleissasi! Söpöjä pipoja!

    VastaaPoista
  3. Ihanat sukanalut ja valmiit sellaiset.Tuleekohan meillä pukinkontissa pipoja tai muuta lämmintä ja pehmeää

    VastaaPoista
  4. marjo-riitta: Tavallinen "laatikkokantapää" se on.

    päivikki: Tykkään kirkkaista väreistä ja niitä sitten tahtoo aika paljon löytyä lankavarastosta. jotenkin tulee hyvälle tuulelle, kun tuijottaa neuloessaan sitä pinkkiä tai turkoosia. Ei ala tylsistyttämään niin nopeasti kuin esim. musta, joka on mun mielestä hankala väri neuloa.

    mirva: Eiköhän pukki teillekkin jotain pehmeää tuo ;)

    VastaaPoista
  5. Moikka,

    blogissani on sulle tunnustus, käy kurkkaamassa :)

    VastaaPoista
  6. Minäkin pähkäilin aikani tuon kantapään kanssa, lopulta onnistuin saamaan sen 18s siihen kutomalla aina sen aukon viereiset silmukat yhteen eli kantapäästä tuli tavallaan vino. En tiedä menikö edes sinnepäin oikein mutta toimii kuitenkin. Blogissani on kuva sukista, kantapääkin näkyy jotenkin.

    VastaaPoista
  7. marjo-riitta: Ei se kantapää ollutkaan tavan laatikko.. En näköjään osaa tulkita ohjeita *nolostuu*

    VastaaPoista
  8. Hei!

    Olisiko sinulla laittaa tarkempaa tietoa tuosta Rainbow socksien Rellana Flotte Socke- langasta? Värikoodia tms. Mahtaako tuota olla vielä jossain saatavana? On niin nätit värit :)

    VastaaPoista
  9. Anonyymi: Sain tuon langan serkultani, joka oli tilannut sen muistaakseni Saksasta.
    Langan vyöte on hukkunut jonnekkin, joten en tiedä värin numeroa.

    mm. Ketunpää-tuotteella http://www.ketunpaa-tuote.fi/index.php?main_page=index&manufacturers_id=14 näyttäis olevan tuota Rellanan Flotte Sockea myynnissä, mutta tuota kyseistä väriä en kyllä sieltä löytänyt.

    VastaaPoista
  10. Ravelryä tutkiessani sain tietää värin numeron. Se on 1432.
    Ja langan nimihän siis on Rellana Flotte Socke 4 fach Magic.

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...