keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Helmiä ja villalankaa, kangasta ja kanttinauhaa



Ompelin kuopukselle mekon vanhasta verhostani. En ole oikein koskaan tullut toimeen ompelukoneen kanssa, joten yllätyin, että mekosta tuli noinkin hyvä. Kanttinauhan ompelemiseen tarvitsen toki harjoitusta, nyt se lörpöttää rumasti. Kaavat mekkoon piirsin yhdestä Nelli-Marian vanhasta mekosta ja huomasin että tuo onkin oikein kiva ja nätti malli. Ompelin pallon keskelle napin ja kirjailin koneella kukkaan terälehdet, jotta muuten suht tylsä kangas saisi vähän piristystä osakseen. Kun saisi taas inspiraation, niin ompelisin vielä enemmänkin mekkoja.

Kuvat ovat vähän surkeita. Ajattelin räpsiä kuvia synttärijuhlien tuoksinnassa, mutta se oli virhe. Mekko ehti mennä ryppyyn ja tuo pieni päivänsankari oli niin vilkas ikiliikkuja etten saanut ainuttakaan kunnon kuvaa, jossa mekko näkyisi kokonaisuutena.



Ohje: En pointe -tossut Ulla 3/07
Lanka: Sandnesgarn Tove
Puikot: metalliset Novita sukkapuikot kokoa 3


En pointetkin ovat valmiit. Ensimmäiset tuotokset lähtivät äitienpäivälahjaksi anopille. Unohdin räpsäistä niistä kuvan, mutta onneksi sentään muistin kuvata Viivi-Lotan tossut. Anopin tossut ovat muuten samanlaiset, mutta turkoosit ja ilman helmiä. Anopilla myös neppareiden sijasta koristenapit.
Ihastuin noihin tossuihin ja niiden neulomiseen niin kovasti, että nyt on puikoilla omat mustat ballerinat ja sen jälkeen neulon niitä varmasti vinon pinon pukin konttiin. Tuo on mitä mainioin telkkuneule, kun ei tarvitse koko ajan tuijottaa ohjetta kuten esim. pitsihuivissa. Kellokukka -huivi saa siis vielä hetken pölyttyä lankakorissa. Jostain syystä pitsineuleet ei juuri tällä hetkellä iske.

Nyt täytyy lähteä hakemaan itselle kahvia ja esikoiselle keksiä. Sain lahjottua sen kekseillä hetkeksi telkkua katsomaan. Oma lehmä ojassa nääs. Täytyy saada hetki ihan omaa aikaa, että taas jaksaa ;)

4 kommenttia:

  1. Älyttömän kiva mekko! Katselin ekasta kuvasta että onpas hieno juttu kun on nappi keskellä pyörylää, mutta se olikin kukka, vielä kivempaa! Mielestäni tosi kiva kun kuvio on lapsen mekossa noinkin suuri.

    VastaaPoista
  2. Tosi kaunis mekkonen, ihania yksityiskohtia!!! Ja neiti näyttää tykkäävän:)

    VastaaPoista
  3. Mukavaa, että pidit. Hauskoja koolaushetkiä!
    Mie tulen vierailemaan jatkossakin siun blogissa katsomassa siun kuulumisia.

    VastaaPoista
  4. milliini: Kiitos kehuista. Ihan vahingossa satuin leikkaamaan kankaat tuon kuvion kohdalta. Kiva juttu :)

    jaana: Kiitos. Mekon kangas on ehkä hitusen liian paksua ja kankeaa, mutta eipä tuo neiti ole ainakaan vielä esittänyt mitään vastaväitteitä.

    päivikki: Kiitos kaikista paketeistasi. Olit tosi kiva salainen ystävä! Minäkin tulen välillä kurkkimaan sinun Piironkiisi :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...