maanantai 27. huhtikuuta 2009

Huhtikuun sny-paketti ja jotain muutakin..

Huhtikuun sny-paketti saapui. Sain kuulla, että snyni on vaihtunut kesken kaiken. Toivottavasti esim. kiireen takia eikä ole sattunut mitään ikävää.
Paketti oli oikein kiva :) . Ensinnäkin se oli iloinen yllätys, koska olin oikeastaan unohtanut koko paketin tulon ja nämä maanantait on aina vähän tympeitä, joten oli ihanaa saada iloinen yllätys postin mukana.
Kuoresta paljastui kaunis kortti, puinen kukkakoru, minttusuklaata ja kolme kauniin vaalean lilaa Kamomilla kerää. Kamomilla on mulle aivan uusi lankatuttavuus. 100% merseroitua puuvillaa. Varmasti keksin niistä jotain kivaa kesäksi, kunhan vain ehdin taas syventyä Ravelryssä ohjeiden ihmeelliseen maailmaan :) .

Täällä ollaan muuten jo toivuttu tulipalosta. Mies käy nyt muualla töissä sen aikaa, että saadaan täällä kotipaikkakunnalla taas hommat sujumaan.
Kesä alkaa jo kolkutella ovella siihen malliin että täällä ei ole pahemmin jaksettu neuloa vaan aika on kulunut ulkona haravoidessa ja pihaa siistiessä.

Ohje: oma
Lanka: Drops Ice
Puikot: KnitPicks 8mm
Napit: kirpparikamaa


Kauan sitten aloittamani puuvillatakki tipahti kuitenkin puikoilta tässä taannoin. Takin neulominen tahtoi vähän tökkiä, koska a) Dropsin Ice ei ole mitään erityisen mieluisaa lankaa neuloa, b) kasin puikot on aika halot, kun on tottunut korkeintaan nelosiin c) suunnittelin takkia samalla kun neuloin eikä siihen siis ollut valmista ohjetta.


Sain takin kuitenkin valmiiksi ja se on tärkeintä. Siitä tuli yllättävän kiva, kun ajatellaan että se oli ensimmäinen itse suunnittelemani neule ja kaikenlisäksi vasta neljäs neulomani villatakki. Yleensä kun on tullut neulottua noita vähän pienempiä töitä. Muutamia muutoksia tekisin seuraavaan takkiin, mutta kyllä tuotakin ihan pitää. Pikkuisen isompi se olis saanut olla, vaikka halusinkin siitä vartalonmyötäisen. Itseasiassa mulla oli takille muutama vaatimus silloin kun sen alotin. Sen piti olla istuva perustakki, tarpeeksi pitkä malli vähän liian pitkillä hihoilla ja tietenkin helppo ja nopea neulottava. Vaatimukset täyttyivät :) .

Nyt täällä on puikoilla edelleenkin niitä samoja vanhoja sukkia, joiden neulominen maistuu puulta sekä muutama tiskirätti ja koukulla isoäidinneliöitä. Tekis mieli aloittaa joku isompi työ, mutta omasta varastosta ei taida löytyä lankaa esim. paitaan tai villatakkiin. Ehkä täytyis siis neuloa pieniä välipalatöitä niin että saisi lankavarastonsa edes pikkuisen hupenemaan. On ihan tylsää kun ne samat langat seisoo edelleen tuolla vaatehuoneen perukoilla..

Nyt menen keittämään kahvia. Aurinkoista alkukesää kaikille blogini lukijoille! Katsotaan josko saisin jossakin vaiheessa aikaiseksi jonkinlaista arvontaa kesän kunniaksi ;) .

10 kommenttia:

  1. Siitä tuli tosi onnistunut, istuu kauniisti!

    VastaaPoista
  2. Tulipalosta?! Hui. Multa on menny ihan ohi, mutta hyvä jos ootte jo toipumassa.

    Ihailen kovasti sun takkia, ite en vieläkään pystyis vastaavaan vaikka oon kutonu villatakkeja varmaan ainaski kymmenen :). Ne on ne lahjat.

    VastaaPoista
  3. Villapeikko: Kiitos. Hihat olis saanu olla vähän löysemmät ja tuo kaulus ei menny ihan niin kuin olisin halunnu.

    Lotta: Miehen työpaikka paloi. Ei onneksi meidän talo :)

    VastaaPoista
  4. Ihana takki. Mulla ei kyllä luonnistus itse suunnittelu. Ei vielä...Ehkä joskus kun vastaan ei tule ohjetta omalle idealle.

    VastaaPoista
  5. Tyylikäs takki ja just sopivan kokoinen.

    VastaaPoista
  6. Kiva perustakki. Ei kyllä mullakaan onnistuis ihan omasta päästä tahkota tuollaista.

    VastaaPoista
  7. tosi kaunis takki! :)
    olisiko mahdollista saada sen ohjetta ^_^?

    VastaaPoista
  8. Anonyymi: Mulle kävi niin, että alkuun kirjotin muistiin silmukkamäärät, kavennukset sun muut, mutta sitten hukkasin lapun enkä lopussa enää jaksanut edes laittaa mitään ylös.

    Takissa on myös niin paljon parannettavaa, että en senkään takia halua ainakaan vielä tässä vaiheessa julkaista ohjetta. Katsotaan, jos joskus saisin aikaiseksi :)

    VastaaPoista
  9. Onnea suunnittelijalle! Upea villatakki! Jäämme odottelemaan lisää...

    VastaaPoista
  10. Kiva että tykkäsit paketista. :)
    Takki on todella hieno, ei itseltänikään välttämättä moinen onnistuisi ihan heti. Toisaalta, taidan olla niin laiskakin, ettei valmista tulisi. :P
    Hauskaa vappua myös koko teidän perheelle!

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...