tiistai 7. huhtikuuta 2009

Väriterapiaa

Arki on tällä hetkellä vähän toisenlaista kuin yleensä. Sattuipa niin ikävästi, että miehen työpaikka paloi lauantaina ja täällä on sitten ollut vähän apeat tunnelmat siitä lähtien. Pikkuhiljaa asiat kuitenkin selkiävät ja mielikin piristyy. Surullisten asioiden keskellä oli mukava etsiä lankakorista ne kaikkein kirkkaimmat ja värikkäimmät langat ja kaivaa virkkuukoukku talviteloilta. Isoäidinneliöt veivät täysin mennessään ja eilispäivän aikana sain aikaiseksi huikeat yhdeksän ruutua.

Aluksi suunnittelin, että kokoan ruuduista tyynynpäällisen, mutta nälkä kasvaa syödessä, joten päätinkin astua astetta isomman askeleen ja kokeilla josko saisin virkattua neliöitä kokonaisen torkkupeiton verran. Tai kenties esikoisen päiväpeitteen.. tai peitteen meidän parisänkyyn.. No joo.. Ehkä se torkkupeitto nyt kuitenkin ensin.

Lankana käytän kaikenlaisia jämäkeriäni. Löytyy Nallea, TeeTeen Popparia, tuttavan itsekehräämää villalankaa sekä Dropsin Alpacaa. Olisin vielä lisännyt joukkoon puuvillaa, mutta se ei sitten väreiltään passannutkaan. Jos oikein kovasti innostun, voisin virkata samanmoisen peitteen kokonaan puuvillasta tai alpakasta.


Tänään onkin vuorossa siivouspäivä. Joka päivä meillä on siivouspäivä mutta tänään oikein kannoin matot ulos ja pesin lattiat. Sitä en jaksa turhan usein tehdä. Ainakaan tuota mattojen tuulettamista. Yleensä tulee vain imuroitua pahimmat pois ja pestyä lattiat mattojen ympäriltä. Harmi vaan, kun ei tuosta työnsä tuloksesta ehdi oikein nauttimaan ennen kuin nuo kaksi pyörremyrskyä saavat taas tavarat hujan hajan ja mehut lattialle.

Siskon ystävän Shettiskin valmistui eilen illalla. Oikeastaan se oli kyllä jo yötä, kun päättelin viimeiset silmukat ja pingotin huivin. Jospa saisin vaikka huomenissa annettua huivin oikealle omistajalleen. Siitä tuli aika ihana ja tosi pehmeä. Voisin joskus neuloa itsellekkin tuollaisen luonnonvalkoisen huivin. Sopisi hyvin niin arkeen kuin juhlaankin.

Nyt taidan täyttää tiskikoneen ja kaivaa taas hetkeksi virkkuukoukun esille. On niin mukava suunnitella mitä värejä sitä yhdistelisi milläkin kertaa. Osaisikohan kukaan muuten vinkata netistä jotakin paikkaa, josta löytyisi paljon erilaisia isoäidinneliöitä? Nuo tavalliset on helppoja, mutta olisi kiva oppia myös jotain erikoisempaa.

8 kommenttia:

  1. No voihan... minä ajattelinkin, että sieltähän sinä(kin) olet kotoisin, missä se palo oli... Voimia teille, toivottavasti pian pääsette "normaaliarkeen".
    Meilläkin pitäisi siivota joka päivä, niin paljon sotkua saa kuusi henkeä + kissa sisällä aikaan. Tällä viikolla ollaan oltu miehen kanssa reippaita, hänellä kun on talviloma. On siivottu kaappeja urakalla, ja jopa olohuoneen lattia on vahattu ;-)

    VastaaPoista
  2. Ihania neliöitä...voi kun osaisi tuollaisia tehdä. Noista voisi talveksi torkkupeiton tehdä:) Kivat värit.. Sopii kevääseen:)

    Ihana HANSKIN huivi. On varmasti tyytyväinen:)

    VastaaPoista
  3. SatuU: Kyllä tää arki tästä lähtee varmaan jo ensi viikolla rullaamaan vähän normaalimmin :).

    Mirva: Voin joskus opettaa sulle nuo neliöt. Ne on ihan helppoja. Minähän EN osaa virkata, mutta noita osaan kyllä tehdä, joten kyllä sinäkin :).

    VastaaPoista
  4. Elämä heittelee joskus. Palot on aina suuri vahinko. Toivottavasti saatte asiat järjestettyä parhain päin!

    Kauniita virkkuita :D ja huivi!

    VastaaPoista
  5. Voih kun teillä on sattunut ikäviä. =( Mulla on muuten aloiteltuna ihan samanmoisia pieniä isoäidinneliöitä samanvärisistä langoista, mut jotenkin se projekti on vaan jäänyt jäihin, pitäis vissiin palata sen pariin joku päivä, että sais ne pois keskenerästen listalta. =)

    VastaaPoista
  6. Hei! Onpa ihanan värisiä isoäidinneliöitä! Jokin aika sitten tuli vastaan spiraalineliöt, en tosin ole itse vielä kokeillut niitä:) http://crochetme.com/patterns/granny-spiral

    VastaaPoista
  7. Hansu: Kyllä täällä on jo asiat alkanu järjestyä. Se on hyvä juttu :)

    nanou: Mulla tää tilkkuhomma jää varmasti sellaseks ikuisesti keskeneräiseks. Tai ajattelin siis, että teen noita aina kun on luppoaikaa eikä tee mieli neuloa mitään erikoista.

    Anu: Nuo spiraalineliöt vaikuttaa aika jänniltä. Täytyy kokeilla kun taas iskee virkkausinto.

    VastaaPoista
  8. Voi, kun näistä neliöistä tuli ihan iloiseksi! Ihanat värit ja saa kyllä pahimmankin kaamosmasennuksen kyllä väistymään jos sohvannurkassa näissä väreissä oleva torkkupeitto vaikka lojuisi! =)

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...