tiistai 30. maaliskuuta 2010

Jotain muutakin kuin langalla leikkimistä


Lueskelen paljon Annan ihanaa blogia ja sieltä saa monesti ideoita. Niinhän siinä sitten kävi, että Annan koruja katsellessa tuli tehtyä helmi- ja korutarviketilaus ja tänään tilaus sitten kotiutui. Tilasin samalla kertaa tytöille muutamia puuhelmiä, joten sain suurinpiirtein rauhassa kokeilla korvakorujen väkertämistä.

En todellakaan ole mikään korujen tekijä. En ole koskaan perehtynyt korujen tekoon muuta kuin itse niitä silloin tällöin tekemällä, joten oikeaoppisesti en niitä tee eikä koruharrastajien kannata katsoa liian tarkasti :D . Korvikset tulee omaan käyttöön ja uskon ettei niihin kukaan koskaan kiinnitä huomiota niin paljon että näkisi miten mikäkin kohta on solmittu tai väännetty. Ehkä joskus kuitenkin olisi ihan paikallaan tutkia korujentekosivustoja, jotta tietäisin edes mikä helmi on tarkoitettu mihinkin väliin.

Turkoosit helmet ovat turkoosivärjättyjä howliitteja, ylemmissä mustissa korviksissa olevat kulmikkaat helmet ovat mustia Swarovski-kristallibiconeja ja pyöreät helmet mustia pyöreitä onyxeja, alimmaisissa harmaanliilat helmet ovat joitakin jo aiemmin tilattuja helmiä, en muista mitä ja mustat ovat Annalta arpajaisvoittona saatuja käsittääkseni fasettihiottuja onyxeja. Muut osat ovat kaikki hopeoituja.

Nyt on sitten muutamat uudet korvikset odottamassa kevään ja kesän juhlia ja ehkäpä niitä ilmestyy korurasiaan lisääkin, jos oikein innostun näpertämään.

Kuvien taustalla näkyvä orkidea on siskoni tekemä aivan upea ja niin meidän värinen asetelma. Tässä siitä oikein kunnon kuva. Aivan upea.. ja mikä parasta, en onnistu sitä tappamaan vaikka muut kukat ovat järestään kuolleet käsittelyssäni.

7 kommenttia:

 1. Ihania korviksia. Mäkin oon niitä taas nyt tehnyt, jotenkin tuleva kevät/kesä innostaa aina koruiluun :)

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita! Minulle vaikeinta on sommittelu, mutta ei se vääntäminenkään kovin priimaa ole. ;)

  VastaaPoista
 3. sade: Kiitos. Mä pidän tosi harvoin korviksia. Ehkä siksi, kun en oo omistanut kuin kahdet mieluisat. Katotaan nyt, josko tulis pidettyä useammin.

  Altocumulus: Ei tuo sommittelu mullekkaan helppoa ole. Nytkin tuntuu, että jotain noista jäi vielä puuttumaan, mutta kun omistan aika rajoitetusti helmiä ja muita välineitä. Pihteinäkin joudun käyttää ihan vaan jotain miehen kapeapäisiä pihtejä, kun ei ole tullut hankittua korupihtejä vielä.

  VastaaPoista
 4. jee :D nättejä peruskorviksia olet tehnyt. harjoitus tekee mestarin ja kunnon välineet toki auttavat vielä asiaa. itsekin olen huomannut lievää kriittisyyttä omia tuotoksiani kohtaan, mikä on kyllä hullua kun joskus saattaa ostaan vaikka seppälästä korvikset, joiden työnlaatu ei todellakaan kestä tarkastelua. sivustakatsoja ei todellakaan huomaa kummat ovat itsetehdyt, eikä varmasti kiinnitä huomiota niihin "epäonnistumisiin" jotka itselle paistaa silmään viiden metrin päästäkin.

  VastaaPoista
 5. Kauniita koruja ja kaunis on tuo orkidea-asetelmakin.

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...