lauantai 6. marraskuuta 2010

Raitoja
Neuloa päräytin kuopukselle jämälangoista kivat raitasukat. Raitojen väreissä ei ole mitään logiikkaa. Etsin vaan jämälankapussista suurinpiirtein yhtä paksuja lankoja ja neuloin summassa aina kolme kerrosta yhdellä värillä. Vaikka kerät oli ihan tosi nysiä, niistä jäi vielä materiaalia toisiinkin sukkiin. Jos olisin tajunnut ajoissa, olisin neulonut näihin pidemmät varret. Olisin saanut niin kaikki kerät kulumaan loppuun. Noh.. Onneksi sukkia tarvitaan aina, joten eipä tuo haittaa, vaikka neuloisin toisetkin. Tällaiset pienet raitasukat valmistuvat ihan hujauksessa. En muuten ymmärrä miksi raidoittuvat sukat valmistuu aina paljon nopeampaa kuin yksiväriset. Samoin pitsi- tai palmikkosukat valmistuvat nopeammin kuin pelkästä sileästä oikeasta neulotut.


Eilen hyppäsi puikoille TicoTico -sukat siskon tytölle. Neulon kahdelta samanväriseltä kerältä niin että toisen aloitin kerän sisältä ja toisen ulkoa. En ole ihan tyytyväinen, koska tuohon yhteen väliin sattui tulemaan molemmilta keriltä samaa väriä. Päätin etten kuitenkaan pura, vaan sukista saa tulla juuri sellaiset kun tulee. Onpahan ainakin "persoonalliset". Tässäkin näette, että muutaman hassun tunnin aikana sain raitasukkaa neulottua jo teräosaan asti, kun taas yksivärisissä neuloisin varmasti vieläkin varsiosaa tai korkeintaan kantapäätä. Taidankin tästä lähtien neuloa kaikki sukat raidallisina ;) .

Angeet (ravlink) muuten saivat purkutuomion. Ei siksi ettei niistä olisi ollut tulossa ihan kelpo sukat, vaan siksi etten muistanut aikoinani tehdä merkintöjä Ravelryyn ja jossain välissä lainasin Angeen puikot toiseen työhön enkä enää muista millä puikoilla niitä neuloin. Lisäksi olin jättänyt ne kesken ja unohdin merkitä kaavioon missä kohdassa olen menossa. Meni ihan motivaatio ja päätin, että puran pois ettei ne jää ikuisesti tuonne neulekoriin kummittelemaan. Purkutuomioon päädyin myös kauan sitten aloittamieni Polly Jeanien kohdalla. Toinen sukka on ollut valmiina jo kauan, mutta olen tehnyt siihen omia modauksia enkä tietenkään taaskaan tapani mukaan ollut merkinnyt niitä muutoksia ylös mihinkään. En jaksanut alkaa miettimään ja pohtimaan, vaan heitin valmiin sukan roskiin ja purin keskeneräisen. Malli on kyllä niin kaunis, että kyllä minä vielä joskus Polly Jeanit neulon.

Nyt mennään koko perheen kesken katsomaan dvd:ltä Joulutarina. Ehkäpä saan siinä samalla raitasukan valmiiksi ja toisen puikoille.

2 kommenttia:

  1. Nätit raidat! Tosi pirtee yhdistelmä. =) Mulla on aina sama vika ku tekee jämäsukkia: ei uskalla tehä tarpeeksi pituutta, jos loppuu kesken ja aina niitä nysiä jää silti..

    VastaaPoista
  2. Raitasukat ♥

    Tuo on muuten ihan totta, raidallisena mikä vaan valmistuu nopeammin... olikohan se sitä että neuloo VIELÄ YHDEN raidan :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...