tiistai 27. toukokuuta 2014

Välineurheilua 

Kylläpä maistuu taas neulominen aivan toisenlaiselta, kun harrastaa välineurheilua ja hommaa kunnon välineet. KnitPro Karbonz -puikot ja Wollmeise Twin. Ai ihanuutta ♥.

Ensimmäistä kertaa neulon kaikkien hehkuttamaa Wollmeisea ja kyllä varmasti tuntuu oudolta palata takaisin Novitaan.. Ensivaikutelma oli aivan liian puuvillainen ja halkeileva lanka ja ihmettelin miksi ihmeessä tätä niin hehkutetaan. Sitten tajusin vaihtaa puikot bambuisista puisiin ja johan alkoi luistaa. Lämpenin langalle kyllä sillä samalla sekunnilla kun vaihdoin puikot. Puupuikko kuitenkin katkesi ja koska en löytänyt ylimääräistä samankokoista puupuikkoa, päätin tilata kokeilumielessä hiilikuituiset. Nyt se homma sitten vasta luistaakin kunnolla :) . Tykkään molemmista. Niin puikoista kuin langastakin.

Wollmeise on tosiaan hiukan puuvillaisen tuntuinen verrattuna muihin sukkalankoihin, mutta silti ihanan pehmeää ja neulejälki on kaunista. Yllätyin siitä ettei lanka kuitenkaan ole yhtään liukasta neulottavaa. Silmukat eivät siis karkaile puikoilta kovinkaan helposti, vaikka aluksi epäilytti.
Ajattelin odottaa verkkokaupan päivitystä ja tilata vähän lisää. Lankalakko on kuitenkin kestänyt jo useamman kuukauden. Vielä tuolla lankalaatikossakin odottelee toinen Wollmeisevyyhti, mutta kun jotenkin sitä jo haikailisi lisää. Mitenhän noille mun muille langoille käy..

Karbonzit ovat ihanan viileät ja todella kevyet puikot. Pää on juuri sopivan terävä. Niin terävä, että silmukan saa poimittua hienosti, mutta ei kuitenkaan niin terävä, että tekee sormenpäähän haavan kuten KnitPron puiset versiot minulla tekevät. Vaikka hinta onkin puikoiksi suhteellisen korkea, en todellakaan pidä hutiostoksena. Näitäkin tilaan varmasti vielä lisää. Haaveilen kovasti, että saisin kokonaisen sukkapuikkosetin näitä hiilikuituisia.

Nyt, kun helteet vaihtuivat tuuleen ja tuiverrukseen, kykenee taas neulomaan, joten palataan asiaan. Ehkä ihan pian näette mitä uusilta puikoilta tipahtaa.

4 kommenttia:

 1. Minä neulon ensimmäisiä sukkia Karbonzeilla ja ne on kyllä tosi kevyet ja miellyttävät. Ainoa mikä vähän häiritsee on se sauma sen kärkimateriaalin ja varsinaisen puikon rajalla. Siihen tahtoo lanka välillä takertua, mutta se varmaan johtuu ylikireistä silmukoistani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole ainakaan vielä ollut tuota takertumisongelmaa. Itseasiassa huomasin vasta tuosta ensimmäisestä kuvastani, että noiden materiaalien välissä tosiaan on tuollainen rako. Toivottavasti ei tulevaisuudessakaan ala haittaamaan neulomista.

   Poista
 2. Mä halun kans kokeilla hiilikuituisia! :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...