maanantai 25. elokuuta 2014

Eipä olisi meikäläisestä uskonut!


Kude: Eko-ontelokude (n. 5kg)
Koukku: 10mm
Fiilis: Voi ihana!

Yhtäkkiä, kesken raitasukkien ja virkatun villatakin, päätin käydä ostamassa Paaposta ontelokudetta ja virkata olohuoneeseen maton. Minähän en ole oikein koskaan osannut virkata, mutta Virta Hipposen myötä, kynnys kokeilla madaltui.
Hain siis kuteet ja tartuin koukkuun. Matto valmistui muutamassa illassa ja siitä kyllä yllätyin todella, koska halkaisija on kuitenkin hiukan yli 140cm. Oikeasti ennen reunuspitsiä kuuluisi olla vielä yksi kerros pylväitä, mutta oikaisin vähän, koska pelkäsin ettei kude riitä eikä se kyllä olisi riittänytkään.Tuntuu ihan mahtavalta saada valmiiksi jotakin noin suurta ja jotakin sellaista, johon ei olisi koskaan uskonut pystyvänsä. Vaikka viimeinen kerros tuntuikin jo aika tuskalta, niin maton virkkaaminen oli kyllä todella mukavaa puuhaa. Aloin ihan vakavissani miettimään, josko yrittäisin joskus virkata olohuoneeseen vastaavalla tyylillä oikein iiiison maton. Seuraavaksi kokeilen kuitenkin varmaankin samanlaista mattoa trikookuteesta. Ontelokude kun tulee loppujen lopuksi aika kalliiksi. Tälle matolle tuli hintaa hiukan vajaa 60e.

Nyt taitaa kuitenkin olla aika palata taas niiden raidallisten pariin. Neulominen vaan tök tök tökkii. Virkkaus maistuu tällä hetkellä paljon paremmalta.

17 kommenttia:

 1. Tosi kaunis matto! Tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä itsekin. Muutama virhe sinne toki tuli, mutta mitä pienistä. Oon niin yllättynyt, että osasin, joten ei ne parit virheet mitään haittaa :D .

   Poista
 2. Hyvä sinä! Virkkaaminen on loppujen lopuksi aika yksinkertaista ja helppoa. Muutamalla perussilmukalla pääsee jo pitkälle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkkaaminen tosiaan on yksinkertaista, mutta en tiedä miten en aiemmin onnistunut. En, vaikka luin ohjeesta. Nyt jälkeenpäin en pysty ymmärtämään mikä siinä mätti.

   Poista
 3. Ihana matto, mulla juuri sama teon alla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Asteri on kyllä tosi nätti mattomalli ja sitä on ihan mielenkiintoista virkata, kun pylväskerrokset ja pitsi vuorottelee. Ei ole liian tylsä.

   Poista
 4. Tosi hieno kyllä! Ja aikamoinen uroteko ensimmäiseksi virkkaustyöksi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä ei ihan ensimmäinen virkkaustyö ollut. Tätä ennen oon virkkaillut isoäidinneliöitä sekä Happypotamuksen. Ensimmäinen mattovirkkaus kyllä.

   Poista
 5. Wau mikä matto. Nämä vaan jaksaa ihastuttaa.
  Ite oon kans virkannu tosi vähän. Tällisesta oon haaveillu pitkään jo, uskaltaisko sitä koittaa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile vaan! Virkkaus on loppujen lopuksi tosi helppoa, kun oppii erilaiset silmukat ja tulkitsemaan kaaviota. Itse tykkään seurata kaaviota, mutta sanalliset ohjeet on kyllä myös tosi hyvät siinä rinnalla.

   Poista
 6. Kaunis matto. Tykkään tästä mallista. Saanko julkaista kuvasi siitä linkkeineen blogissani (Punaista puuvillaa)?

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...