perjantai 2. tammikuuta 2009

Vuoden ensimmäinen neule


Ohje: February Lady Sweather
Lanka: Drops Paris (478g/tasan 9 kerää, joten jossain kerässä oli kai reilummin)
Puikot: KnitPicksit 4,5mm (aluksi 4,5 Prymit)


February Lady Sweather valmistui vähän aikaa sitten. En siis uhoilustani huolimatta saanut sitä eilen valmiiksi. Vielä se pitäisi pingottaa tai jotain, kun tuntuu että mallineule on ihan supussa.

Ohje oli selkeä, malli kiva eikä langastakaan neulottavuuden kannalta ole mitään pahaa sanottavaa, mutta kyllä tuo Paris on turhan paksua lankaa tuollaiseen "hentoon" neuleeseen. Tuntuu että takista tuli tosi painava. Uskon kyllä että pingotus auttaa asiaan ja neuleesta tulee keveämmän olonen, mutta siinä on vain yksi mutta.. siitä taitaa myös tulla liian iso.
Sisko kokeili tänään takkia päällensä ja täytyy sanoa että kyllä se näyttää siskon päällä paljon paremmalta kuin itelläni. En kuitenkaan malta siitä ainakaan heti luopua. Ehkä sitten, jos saan aikaiseksi neuloa itselleni samanlaisen jostain toisesta langasta. Ihan heti en kyllä jaksa toista neuloa.

Neuloin takkiin vähän normaalia lyhyemmät hihat ja vartalo-osan taas neuloin vähän pidemmäksi mitä ohjeen kuvassa. Pingotuksen/höyryttämisen myötä pituutta tulee varmasti vielä jonkinverran lisää. Napit ovat väliaikaiset. Halusin kokeilla takkia niin että napit on kiinni, mutta en omista mitään sopivia nappeja, joten olkoon nuo sen aikaa, että löydän jostain kauniimmat. Tahtoisin puunapit.

Nyt täytyisi kai kaivaa joko Virta-sukat tai Nellin Pinwheel neulekorista. Oikeasti mieli tekisi aloittaa jotain kokonaan uutta, mutta järkii sanoo että eikö olisi aika neuloa keskeneräiset mytyt pois kuleksimasta. Uskon että mies on järkikultani kanssa samaa mieltä ;) .

9 kommenttia:

 1. Todella nätti takki! Oma bambutakkini on ollut kyllä kovassa käytössä!

  VastaaPoista
 2. Hyvältä se sun päällä näytti:) Kaunis väri ja malli.

  VastaaPoista
 3. Ihana! Tämä oli viimeinen niitti: minäkin haluan helmikuun neidon! Pitäisiköhän neuloa ensi kuussa?

  VastaaPoista
 4. Näyttää tosi hyvältä! Onnittelut ihanaisen valmistumisesta!
  Minustakin tuo malli tuntui joten paksulta, painavalta ja oudolta alkuun. Mutta nyt puolen vuoden ahkeran käytön jälkeen olen ilmeisesti oppinut kantamaan sitä, kun en huomaa enää mitään. Ainoa käytännön hankaluus on että suht paksut hihat on ikävästi survottava kapeahihaiseen ulkotakkiin.
  Ja mistään muusta neuleesta en ole livenä saanut niin paljon kehuja kuin juuri FLS:stä!

  VastaaPoista
 5. Aah, aivan ihana ja mikä punaisen väri. Tuo hiha pituus näyttää muuten kivalta.

  VastaaPoista
 6. Takki on kaunis ja juuri tuon pituiset hiat haluaisin itsellenikin johonkin takkiin. Mallia en vain ole vielä keksinyt, ehkä se on tämän tapainen =)

  VastaaPoista
 7. Tuostahan tuli kaunis! Oma viritelmä aivan-liian-paksusta langasta (Aino) jouti purettavaksi, kun siitä tuli kerrassaan kumman mallinen. Mutta tämä on nätti :)

  VastaaPoista
 8. Mulla on tuo ohje kans esillä mutta ei ole vielä muka ehtinyt tekemään,tuo sinun neuleesi on valtavan Kaunis!

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...