torstai 9. heinäkuuta 2009

Uutuuksia

Käväsin tänään Tokmannilla ja tietenkin kiersin lankahyllyjen kautta. Sielläpä odottikin kaksi yllätystä. Ensinnäkin alelangat. Mukaan tarttui kolme kerää poistuvia keltaisia Isoveljiä. Toinen yllätys oli Novitan uutuuslangat, jotka ovat kerrankin mielenkiintoisia ja kauniita. Alpacaa en löytänyt, enkä Pom Pomia . Tuota jälkimmäistä en tosin kaivannutkaan, koska tuskin tulen koskaan tarvitsemaan. En myöskään huomannut katsoa oliko uutta Nallen Aloe Vera-versiota. Puroa tarttui mukaan kaksi kerää (värinä Kanervikko) ja Tempoa saattaisin kokeilla seuraavaksi.


Täytyy kyllä sanoa, että tällä kertaa Novita yllätti positiivisesti! Vielä en oo noita lankoja kokeillut, mutta ainakin päälle päin vaikuttais kelpo langoilta. Vaikka Puro kieltämättä onkin aika suora kopio Norosta (nimeä ja kerän muotoa myöten), niin haittaako tuo? Värit on ainakin kauniit ja lanka ei ole hinnalla pilattu. Toivottavasti kerä ei ole täynnä solmuja.
En ole mitenkään erityisen Novitavastainen, mutta huonoja kokemuksia Novitan langoista kyllä löytyy (solmuja, nukkaantumista, värin päästöä jne,) ja tämän takia onkin aika hassua, että nuo Purot pääsivät suoraa mun "luksuslankojen koriini", jonne jemmaan lankoja joita en ainakaan heti raaski käyttää vaan käyn niitä vain välillä hiplailemassa ja miettimässä mitä niistä (sitten joskus) neuloisin.

Tämän illan vietänkin sitten Ravelryssä etsimässä sopivaa ohjetta viidelle Isoveli- kerälle. Mulla kun oli noita keltaisia jo kaksi ennestään. Tahtoisin jonkun kivan villatakin, mutta riittääköhän viisi kerää, vaikka oonkin xs-kokoinen? Noh, jos ei riitä, niin sitten improvisoin ja teen takin omasta päästäni. Onnistuihan edellinenkin suht hienosti.

Ensi kerralla ehkä jotakin valmista näytettävää. Shettis (Kyh 9) lähtee kohta pingotukseen ja kuopuksen bolerokin (Kyh 6) on ihan loppusenteillä.

4 kommenttia:

 1. Kauniita lankoja...varsinkin tuo monivärinen:)

  VastaaPoista
 2. Kylläpä onkin ihanan näköistä novitan uutuuslankaa. Täytyy kai mennä itekkin tässä joku päivä sitä ostamaan... ihanaa. :)

  VastaaPoista
 3. Novitan uutukainen on kyllä mielenkiintoisen näköistä. Kaipa se on jonkunlainen Noron karvalakkiversio, josta raaskii tehdä isommankin työn ilman konkurssinpelkoa. :D

  Mulla on neljä kerää samaa poistoalesta ostettua keltaista Isoveljeä, ja etsinnässä on jooku järkevä malli XL-kokoiselle. Ei ihan taida tuosta määrästä saada kuin korkeintaan hihattimen meikäläiselle. :P

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis tuo uusi kirjava Novitan lanka!

  Tein vähän yli 300 grammasta Isoveljeä villatakin äidilleni, joka on noin L-kokoa. Luulen, että 500 g riittää sinulle varsin hyvin :). Vyötteessäkin lukee kai 600 g M-kokoiseen villapaitaan.

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...