tiistai 27. lokakuuta 2009

Postimiehen tuomaa


Postimies muisti minua tänään kahdella kivalla paketilla. Kauan odottamani neulekirjat saapuivat Bookplussalta, sekä ompelukirja Juju-kerhosta. Ompelukirjaa en osannut odottaa, koska luulin että oon sen perunut. Päätin kuitenkin pitää kirjan, koska oon aivan toivoton ompelukoneen käyttäjä. Kirja vaikutti hintaanta nähden ihan kelpo opukselta. Siinä on käyty läpi kaikki erilaisista saumoista ja kankaista kirjontaan ja kaavojen muuttamiseen. Täytyykin taas joskus kaivaa ompelukone esille ja opetella.

Neulekirjat olivat juuri sellaisia kuin odotinkin. Elizabeth Zimmermannin Knitters Almanac on ihanan vanhanaikainen, kuvatkin mustavalkoisia. Löysin jo muutaman projektin jotka voisi joskus ottaa työn alle. Cookie a:n Sock Innovation taas oli aivan mielettömän mahtava kirja. Plarasin sen nopeasti läpi ja huomasin että voisin neuloa vaikka kirjan jokaiset sukat. Niin kauniita ne on. Yksiksi suosikeiksi nousi bexit, jotka taidan ottaa puikoille heti joulun jälkeen. Joululahjaksi en välttämättä edes yritä noin monimutkaisia sukkia neuloa, koska ne tuskin valmistuisivat ajoissa.

Ohje: Perussukka omasta päästä, silmukkamäärät Mutkia matkassa -sukista.
kärjestä aloitetut, ranskalainen kantapää (väärin päin), muutama rivi joustinta nilkan kohdalla sekä varressa, muutoin sileää neuletta.
Lanka: vuosi sitten SNY:ltä saatu Novitan Nalle Colori
Puikot: 3mm 80cm Addin bambupyöröt


Yksi neulekin on valmistunut. Ihka ensimmäiset sukkani, jotka neuloin pyöröpuikoilla yhtä aikaa ja vielä kärjestä aloittaen. Ihan mielenkiintoinen tekniikka, jota voisin käyttää toistekin, mutta kyllä mulla tuntui kestävän noiden neulominen tosi kauan vaikka molemmat valmistuikin samaan aikaan. Langat tuntui menevän sotkuun vähän väliä, mutta eiköhän se siitä, kun vain harjoittelee ja neuloo pidemmällä kaapelilla. Mulla oli vaan 80cm, joka tuntui turhan lyhyeltä.

Näiden sukkien kanssa kävi vähän hassusti, kun katsoin silmukkamäärät sun muut Mutkia matkassa -sukista ja vahingossa luin sitten kantapään ohjeenkin siitä. Mutta koska nää sukat neulottiin kärjestä aloittaen ja Mutkia matkassa -sukat taas varresta aloittaen, ni mulla on nyt sitten näissä kantapäät väärinpäin :D . Mutta ei se menoa haittaa. Heh. Näyttää vaan vähän hassuilta.


Mutkia matkassa -sukat on hyvällä mallilla. Enää puuttuu toisesta sukasta kärki ja sitten nuo lähtevätkin postin mukana Etelä-Suomeen rakkaan ystävän varpaita lämmittämään. Vähän epäilen niiden kestävyyttä, koska lanka taitaa olla täyttä villaa. Mutta jos vaikka unisukiksi... Ihanan pehmeät ne ainakin ovat.

Täällä sairastellaan taas kerran oikein urakalla. Pienempi neiti on ollut jo muutaman päivän lievässä kuumeessa ja joka puolelle kehoa, sekä kasvoihin nousi punaista näppyä. Luulin jo vesirokoksi, mutta kai tuo onkin jotain muuta. Enterorokkoa ehkä, kun valitti pari päivää sitten suutaan kipeäksi. Luulin vain johtuvan puhkeavasta poskihampaasta.

Tänään isompi neiti alkoi valitella kurkkuaan kipeäksi ja kun rahka-marjapiirakkakaan ei maistunut kurkkukivun takia, mittasin kuumeen ja mittari näytti yli 38 astetta. Täytyy nyt vain toivoa ettei possutauti ole hiipinyt meille. Saattaahan tuo olla ihan perusflunssaa, kun sitä tuntuu olevan liikkeellä melkein joka lapsiperheessä.

Espanjan opinnotkin edistyvät mukavasti ja kieliopin pänttääminen viekin nykyään siivun neulonta-ajasta. Mutta ajatellaan asia siltä kantilta, että ehkäpä opin espanjaa niin hyvin että voin vielä joskus neuloa espanjankielisistä ohjeista ;) .

Nyt pistän kahvin tippumaan, otan itselleni palan rahkapiirakkaa ja yritän saada luettua kaikki 145 uutta Readerin päivitystä. On siinä taas urakka. Onneksi mieluinen sellainen :) .

2 kommenttia:

  1. Kivoja kirjoja. Mulle niistä ei ole kuin silmänloa kun en osaa mitään tehdä puikoilla. Ompelukirja kuullostaa kyllä jo hieman enemmän ymmärrettävämmältä.

    VastaaPoista
  2. Mirva: Sinä oot sen verran hyvä ompelemaan, että tuskin enää tarttisit siihen hommaan ohjekirjaa ;)

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...