keskiviikko 18. marraskuuta 2009

LapasteluaPöllölapaset
Lanka: Novita Tempo
Puikot: oliskohan 4,5mm sukkikset

Mitäs sitten tekis, kun koko ajan kutkuttais neuloa ja ideoita pursuaa. Joululahjatöitä on vielä vaikka kuinka paljon tehtävänä, mutta jostain syystä en vaan saa aikaiseksi. Joka aamu suunnittelen, että tänään neulon ne puikoilla olevan kirjoneuleet pois alta tai että nyt voiskin mennä sohvalle neulomaan, mutta sitten saman tien alankin tehdä jotain muuta. Lueskelen blogeja, alan siivota, teen espanjan tehtäviä tai juutun Naamakirjaan. Miksi en neulo, kun kerta haluan? Onko muilla tällaisia kausia? Kyse ei siis ole nelepläähistä, koska mua ihan oikeasti huvittaa neuloa. Onkohan tällä tekemistä sen kanssa, että oon haalinut itelleni aivan liikaa neulottavaa. En saa neulottua, koska tiedän että vaikka saisin nämä keskeneräiset valmiiksi, vielä on monta projektia jonossa ja dl olis viimeistään 24.12. On vaan jotenkin korkeampi kynnys edes aloittaa kun tiedän etten onnistu.

Tässä jo muutama viikko sitten neuloin itselleni uudet lapaset vanhojen nuhjaantuneiden tilalle. Pöllöt on aina kivoja  ja nuo lapaset oli tosi helppo neuloa. Kiitokset selkeälle ohjeelle ja paksulle langalle. Lankana Tempo ei kuitenkaan ole mitään miellyttävää. Lapaset tuntuvat käsissä ihan hyviltä, mutta neuloessa lanka on jotenkin narskuvaa ja karheaa. Se jää myös aika pörröiseksi, joten luulenpa etten enää kyseistä lankaa osta.


Possulapaset
Ohje: Piggy Mittens by Spilly Jane (Ravlink)
Lanka: Gjestal Janne n. 50g
Puikot: taaskaan en muista, mutta veikkaan että 4mm sukkikset

Nämä possulapaset oli aivan ihanan nopea neuloa. Yhdessä lapasessa meni pari, kolme tuntia kaikkine näpertelyineen kun samalla katsoi telkkaria. Nämä menevät pukinkonttiin ja sinne tupsahtaa pian muutama pari lisää. Ohje oli taas selkeä ja siinä oli mukavasti eri kokoja jo valmiiksi ettei tarvinnut itse alkaa laskemaan tiheyksiä ja silmukoita. Lopputuloskin on aika hulvaton, vaikka olisinkin voinut ommella korvat vähän kauniimmin. Huomasin muuten juuri, että multa on jäänyt kärsänreiät kirjomatta. Täytyy kai kirjoa ne tänään.


 

Lapaskuu on kai saanut minutkin lapasfiilikselle vaikka en tällä kertaa osallistunut tempaukseen. Pirtsakat raitalapaset syntyvät eriväristen raitalankojen jämistä vuorotellen neulomalla. Nopeaa neulottavaa vanhoista seiskaveikoista, mutta toinen lapanen saa jäädä puikoille odottelemaan että saan joululahjat pois alta. Alempana oleva kuva on vilautus tällä hetkellä aktiivisimpana puikoilla olevasta joululahjatyöstä. Suurin osa varmaan tunnistaakin mikä on kyseessä.

Nyt yritän varmaankin raahautua sohvalle jatkamaan neulomista. Enää en voi vedota siihenkään että blogi odottaa päivittämistä ja Ravelryn projektitkin oon jo ehtinyt laittaa ajantasalle. Espanjankoe olis kyllä parin viikon päästä ja siihen pitäis kerrata kaikki tähän mennessä oppimani ja tietenkin opetella ne mitä en oo vielä yrityksistä huolimatta oppinut. Mutta eikös kokeisiin lukiessa voikin neuloa?

Aurinkoista mieltä kaikille blogini lukijoille, vaikka ulkona onkin harmaata ja synkkää.

7 kommenttia:

 1. Tää lapsenmielinen tykkäs heti noista possulapasista ;D.

  VastaaPoista
 2. Ihanat lapaset! Tuo pöllö on ihana, olen suunnitellut sen tekoa vaikka kuinka ja kauan :)

  VastaaPoista
 3. JossuP: Ohjeessa oli muistaakseni myös aikuisen naisen koko ;)

  Mari: Nuo oli kyllä tosi nopeat tehdä, joten suosittelen.

  VastaaPoista
 4. Eksyin sattumalta. Kiva blogi. Tekemäsi pöllölapaset aivan ihanat.

  VastaaPoista
 5. Mulla yleensä käy toisin päin: neulon, vaikka pitäisi tehdä muuta... Jospa päättäisit, että teet nyt tän ja tän keskeneräisyyden valmiiksi ja kattelet sitten, jos vielä ehdit/jaksat aloittaa uusia projekteja ennen joulua. Tai tyynesti siirrät jonkun vuodella eteenpäin!
  Muista että, tän pitäis olla kiva harrastus, ei mitään pakkopullaa!

  VastaaPoista
 6. MammaMyy: Kiitos. Minäkin tykkään noista pöllölapasista, mutta neulon seuraavat ehkä jostain toisesta langasta.

  Eua: Niinhän se on, että neulomisen pitäis olla harrastus eikä mitään pakollista. Oon luonteeltani kova stressaamaan ja kai tällaiset liian suuret suunnitelmat ja liian monet keskeneräisyydet ylittää mun "mukavan harrastuksen kynnyksen". Päätin, että neulon sen minkä ehdin ja loput saa jäädä. Kaikkea suunnittelemaani en saa mitenkään valmiiksi.

  VastaaPoista
 7. Sydän suli kyllä täysin pöllölapasille! <3

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...