keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Aurinkoa hankien keskelle


Malli: Owls by: Kate Davies (Ravlinkki)
Lanka: Novita Isoveli (n. 5,5 kerää)
Puikot: 6,0mm

Vuoden ensimmäinen työ valmistui muutama päivä sitten. Olen rakastunut.
Ainoa miinus on lanka. En voi ymmärtää kuinka Novita Isoveli  nyppyyntyi aivan järkyttävän näköiseksi jo parin päivän käytön jälkeen. Pesin paidan kerran villapesussa ja kuivatin. Paita karvasi koko pesukoneen, mutta nyppyyntymystä en vielä huomannut. Kahden päivän ihan normaalin käytön jälkeen se on kuitenkin niin täynnä nukkaa etten meinaa kehdata pitää sitä ennen kuin saan ostettua nukansyöjän. Harmittaa tosi paljon, koska koko ja malli on just eikä melkein mulle, väri on ihana ja onnistuin kerrankin neulomaan isomman työn ilman virheitä ja purkamista. Neulon ehdottomasti samanlaisen vielä jostakin laadukkaammasta langasta. Jos jotain positiivista pitää keksiä, niin olihan tämä ainakin hyvä harjoituskappale. Nyt tiedän että S koko on mulle hyvä ja että todellakin osaan neuloa tämän mallin.


 


Pikkuneidit haluavat kuulemma samanlaiset, joten kai sitä täytyisi alkaa etsiskelemään lankoja pieniä pöllöjä varten. Nyt on kuitenkin niin monta rautaa tulessa että jospa en ihan heti aloittaisi uutta työtä. Tässä samalla muuten ilmoittelen arvonnassa voittaneille, että palkinto viipyy vielä jonkun aikaa, koska odotan vasta lankoja postista. Pahoittelen kun venyy.

Nyt onkin sitten vaikea päättää mitä neuloisi. Siskon mohairpaitaa olen yrittänyt aina välillä neuloskella ja ihan mukavasti se on alkanut etenemään, vaikka täytyy sanoa, että välillä on päiviä jolloin ohut mohair ja paksut puikot eivät oikein sytytä.
Polly Jeanit ovat puolessa välissä, eli toiseen sukkaan on silmukat luotuna, mutta jotenkin en vain ole sukkapäällä. Aloitin tytöille alpakkaisia aluslapasia hanskojen alle, mutta nekin jäivät kesken. Alkaakohan mun kaikki neuleprojektini ufoutua heti näin alkuvuodesta. Glumps.

Mies on tänään kymmenettä päivää putkeen töissä ja minä siis olen ollut aika pitkälti yksinhuoltajana nämä kymmenen päivää. Alkaa pikkuhiljaa verottaa voimia, joten ajatuskaan ei tahdo kulkea. Huomaan että unohtelen asioita, sekoilen sanoissani ja kaikki hommat jää kesken. Saatan saada valtavan inspiraation vaikkapa siivoamiseen, mutta sitten se lopahtaa kesken kaiken ja kämppä on kuin hävityksen kauhistus. Eilen päätin vaihtaa esikoisen huoneessa järjestystä ja kyllähän minä huonekalujen paikkoja muutinkin, mutta nyt tytön sänky on täynnä rojua ja lattioilla kirjapinoja, leluja ja pölynimuri. Kai täytyisi hoitaa homma tämän päivän aikana loppuun. Taidanpa siis taas lopettaa tähän ja rientää pölykoiria taltuttamaan.

15 kommenttia:

  1. Jaksamista sinulle. Älä väsytä itseäsi liikaa. :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis neule! Harmillista, että lanka oli pettymys, mutta ehkäpä nukanpoistaja pelastaa tilanteen edes osaksi.

    Tsemppiä kotirintamalle!

    VastaaPoista
  3. Kaunis neule todellakin ja kivan keväinen väri!! Pöllöt on kivoja:) Koklaa nukanpoistajaa....monet kehuu että se todellakin tehoaa.

    VastaaPoista
  4. ihana malli <3 hitsi että lanka oli susi. toivotaan että nukanpoistaja auttaisi.

    VastaaPoista
  5. Minullakin olisi yksi neule mielessä, mutta en haluaisi tehdä Isoveljestä. Jos löydät vastaavan tiheyksisen ja laadukkaan langan, saa vinkata! ;)

    VastaaPoista
  6. Oi se on kaunis! Väri on täydellinen ja istuvuuskin ihan vimpan päälle. Upea!

    Harmi, että lanka käyttäytyy noin huonosti. Kiitti kun kerroit, koska mulla on juuri samanväristä Isoveljeä odottamassa isompaa neuleprojektia varten. Taidankin vaihtaa langan johokin parempaan ja käyttää Isoveljen johonkin vähemmän tärkeään neuleeseen.

    VastaaPoista
  7. Tosi kaunis! Keltainen sopii sinulle tosi hyvin!

    VastaaPoista
  8. Ihana! Ja kauniisti istuu :)
    Tosi harmi tuo langan laatu. Ota ihmeessä yhteyttä Novitaan.

    VastaaPoista
  9. Onpas tutunnäkköinen paita. Minulla ihan samanlainen (materiaalia ja väriä myöten) odottelee kuvaajaa. En ole vielä päällä pitänyt kertaakaan, joten toivon sormet ristissä, että minun paita pysyisi paremmassa kuosissa kuin sinun. Pahoin kyllä pelkään, että nyppääntyminen on tuon värjäyksen ominaisuus, tuntui käteen aika jännän tuntuiselta.

    VastaaPoista
  10. Upea paita, väri sopiis siulle erittäin hyvin.
    Harmi, että lanka nyppyyntyy. Tuon takia mie olen varovainen ostamaan Novitaa villapaitoihin.

    VastaaPoista
  11. Ihan täydellisen värinenkin on tämä ihana pöllöpaita.

    VastaaPoista
  12. Mielettömän nätti ja hyvin istuva! =) Mulla on samaa leijonankeltaista jemmassa oottamassa. Ja pinkkinä juuri puikoilla tulossa central park hoodie.. auts, jos tulee ihan nyppääntynyt kasa siitä..

    VastaaPoista
  13. Kaunis, olen itsekin välillä suunnitellut pöllöjen neulontaa :)
    Ja tuo yksinhuoltajuus, jos yhtään lohduttaa, niin 11,5 vuoden jälkeen voin kertoa. että aina vaan tökkii yhtä paljon. ikävää hoidella asiat yksin :)

    VastaaPoista
  14. Kaunis, olen itsekin välillä suunnitellut pöllöjen neulontaa :)
    Ja tuo yksinhuoltajuus, jos yhtään lohduttaa, niin 11,5 vuoden jälkeen voin kertoa. että aina vaan tökkii yhtä paljon. ikävää hoidella asiat yksin :)

    VastaaPoista
  15. Onpa kaunis, sopii sulle tosi hyvin! Mullakin on pöllöt puikoilla ensimmäisenä isona neuleena, saas nähä valmistuuko koskaan..

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...