perjantai 23. syyskuuta 2011

Ihka ensimmäinen oma ohjeeni on valmis!Jippijaijee!
Tässä on nyt tullut pitkin kesää ja syksyä stressattua tuon ensimmäisen sukkaohjeeni kanssa. Ensimmäiset sukat valmistuivat jo viime vuoden puolella suhteellisen nopeastikkin, mutta jotenkin nämä "testisukkani" jumittivat ja jumittivat. Mitä enemmän mietin niiden neulomista, sitä varmemmin ne jäivät neulekorin uumeniin.
Ihanaiset testineulojani taitava tyttö., Inka ja Inkeri saivat omat versionsa valmiiksi jo kauan ennen minua. Kiitos heille vielä tätäkin kautta tärkeästä työstään. Ilman testineulojia olisi monta virhettä ja parannusta jäänyt huomaamatta. Teille, rakkaat testineulojat, on kyllä lupaukseni mukaan tulossa vielä postitsekkin jotakin kiitosta kunhan saan tässä taas palattua normaaliin arkeen. On ollut viime viikkoina niin kiire etten ole meinannut itse perässä pysyä.Tarkoituksenani oli ottaa sukkaohjeeseen oikein kauniit kuvat siskoni luona käyttäen rekvisiittana vanhoja puisia tikkaita. Sukkien nimi Escalerillahan on espanjaa ja tarkoittaa tikapuita. Nyt on sitten kuitenkin ollut niin sateisia ja kiireisiä päiviä etten ole siskon luokse sukkineni ennättänyt. Napsin siis kuvasia ihan vain kotona ja vielä sisällä. Ja mikä pahinta, vielä itse. Katsotaan nyt, jos tänä syksynä ilmestyy vielä kaunis aurinkoinen päivä, jolloin siskollakin olisi vapaapäivä, niin voisimme ehkä niitä parempiakin kuvia ottaa.

Mutta siis.. Nyt ohje on valmis ja sen löytää joko tästä linkistä, blogini oikeassa sivupalkissa olevasta linkistä sekä Ravelrysta. Olkaatten hyvät! Olen yrittänyt kitkeä kaikki virheet ohjeesta, mutta mikäli joku sellaisia vielä löytää, niin minulle voi ilmoitella joko tänne blogiin kommentoimalla tai sitten sähköpostitse (miiarebekka (at) gmail piste com).


Ohje on tehty vain siroon 36 kokoiseen jalkaan, koska omistan itse sellaisen. En oikein osaa muokata ohjetta useampaan kokoon, joten isomman jalan sukat saa neulottua helpoiten valitsemalla suositeltua lankaa paksumman langan. Itse neuloin molemmat Escalerillani Shoppel Wollen Admiral 4 ply:sta.

Mallineule on napattu Lesley Stanfieldin kirjasta Kauneimmat neulemallit (s. 34, mallineule 33). Se ei siis ole itse keksimäni.

Nyt toivottelen teille oikein mukavia neulomishetkiä ja jään mielenkiinnolla ja jännityksellä tarkkailemaan aikooko joku sukat toteuttaa. Ravelryn mukaan ohje pääsi jo näiden muutamien minuuttien sisällä jonkun räveltäjän jonoon, joten ilmeisesti malli miellytti ainakin yhtä ihmistä itseni lisäksi :) .

10 kommenttia:

 1. Kauniit! Jonoon menee :)

  Myös Thorpe on suloinen, löytyy miunkin jonosta. Kiitos lankavinkistä!

  VastaaPoista
 2. Nätit sukat, täytyy kokeilla jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
 3. Hienot sukat, kiitos ohjeesta. En ole koskaan saanut sukkaparia valmiiksi, mutta jospa nyt taas kokeilisin.. :)

  VastaaPoista
 4. Hienot ja kauniit sukat! Onnittelut ohjeen kirjoittamisesta. Mie en ole sellaiseen vielä uskaltautunut.

  VastaaPoista
 5. Tosi kivan näköiset sukat ja ohje kuulosti selvältä joten aion todellakin nämä tehä! Kiitos ohjeesta :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille!
  Itse ajattelin neuloa Escalerillat seuraavaksi Novitan TicoTicosta. Kuvioon sopii yskivärinen lanka, mutta ajattelin kokeilla tuollaisella, jossa värit vaihtuu vähän rauhallisemmin kuin pätkävärjätyissä.

  VastaaPoista
 7. Tosi kauniit sukat! Pitääpä laittaa tämä ohje mieleen vastaisuuden varalle.

  Onnittelut ohjeen kirjoittamisesta!

  VastaaPoista
 8. Nätit sukat, pistetään malli muistiin!

  VastaaPoista
 9. On kyllä tosi ihanat sukat, ihan herkut! :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...