lauantai 29. kesäkuuta 2013

Uuden opettelemista
Minähän en osaa virkata. Päätin kuitenkin, että opettelen ja ihan kivoja tiskirättejä sainkin aikaiseksi. Käytiin pari päivää takaperin Seinäjoella kurkkaamassa onko vauvalla masussa kaikki hyvin ja samalla reissulla poikettiin Prismaan, josta mies bongasi kaksi kivanväristä Puro Batik -kerää. Olen jostain syystä aina luullut niiden olevan täyttä puuvillaa ja nappasinkin kerät mukaani mielessäni tiskirätit. Rättiä virkatessa ihmettelin langan keinokuitumaista tuntua ja kun tarkastelin vyötettä, niin eihän se sitten mitään puuvillaa ollutkaan. Saa nähdä miten 100% akryyli toimii tiskirättinä, mutta jos ei toimi, niin olkoot sitten vaikka pannunalusia tai jos ei muuta, ni barbeille peittoja/mattoja.

Mallit on ihan omasta päästä. Toinen on ihan vaan kiinteitä silmukoita suurinpiirtein neliön muotoon ja sitten reunoille vielä tuota "isoäidinneliöreunusta". Ja toisesta yritin saada aikaiseksi mahdollisimman pyöreän kiinteillä silmukoilla ja sitten vaan simpukkaa(?) reunoihin.

Lankaa jäi vielä ja toinen (paremman värinen) kerä on vielä korkkaamatta. Jospa sitä uskaltautuisi seuraavaksi ihan etsimään Ravelrystä ohjeen ja yrittää virkata ohjeen mukaan. Siinä mulla yleensä alkaa lähtemään sivuraiteille ja sitten menee mielenkiinto koko virkkaukseen. En tiedä miten virkkaus voi olla niin vaikeaa, kun neulominen kuitenkin onnistuu ihan hyvin.

8 kommenttia:

 1. Suloisia tiskirättejä - ja onpa tuo Puro Batik hyvän näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ihan kivaa lankaa, mutta toivotaan, että toimii myös käytössä.

   Poista
 2. Hyvinhän se virkkaus sujuu näemmä! Hienoja tiskirättejä,ja juuri tuo Batikin väri on mun lemppari! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään muuten tuosta väristä, mutta pinkkiin sekoittunut sininen ei ole kiva. Onkohan ihan vahinko vai kenties tahallaan tehty. Väri olis vaan paljon nätimpi jos nuo siniset läntit pinkeissä osioissa olis poissa. Nyt mulla on puikoilla perustiskirätti siitä toisesta väristä, jossa on ainakin pinkkiä, violettia, kellertävän vihreää jne. ja se on enemmän mieleeni kuin tämä.

   Poista
 3. Luulisi akryylin olevan omiaan nihkeänä ainakin pölyjen pyyhintään, vaikka keittiöominaisuudet ei olisikaan aivan kohdillaan. Hyvältä näyttävät joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan yhden pesun jälkeen en saanut pyyhittyä noilla räteillä pölyjä olohuoneen korkeakiiltoisesta sohvapöydästä. Siihen jää ikävästi nukkaa. Täyspuuvillainen ja bambuinen ovat tähän mennessä toimineet parhaiten. Novitan Tenneseestä neulotut on mun lemppareita.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...