tiistai 13. toukokuuta 2014

Tuttua ja turvallista


Aikoinaan, kun aloitin neuleharrastustani, ihastuin kovasti Evelyn A. Clarkin suunnittelemaan Shetland Triangle -huiviin. Neuloinkin "neuleurani" alussa monen monta shettistä ja edelleen se on yksi suosikkihuivimalleistani. Mallikerran osaan jo niin hyvin ulkoa, että välttämättä en tarvitse ollenkaan ohjetta. Nyt oli kuitenkin sen verran pitkä väli edellisen shettiksen sekä tämän välillä, että jouduin pari kertaa vilkaista kirjaan ja palautella mallikerran mieleeni.


Sain taannoin ystävältä pari kassillista lankakeriä lahjoituksena ja nyt päätin taas tarttua niihin lankoihin. Löysin kerän puhtaanvalkoista Novitan virkkauslankaa ja päätin, että siitä tulee pitsihuivi. Aikani mietiskelin mallia, kunnes päädyin taas tuttuun ja turvalliseen shettikseen. Kuvittelin, että huivi valmistuu yhdessä hujauksessa, mutta kyllä siinä menikin useampi viikko. Tarkoituksena oli neuloa lankakerä kokonaisuudessaan, mutta 14 toiston jälkeen päädyin aloittamaan reunakuvion. Virkkauslanka hiertää neuloessa ikävästi sormeen ja lanka on niin ohutta, että tuntui ettei huivi valmistu koskaan.

Pienihän tuosta tuli, mutta juuri sopiva kaulalle kiedottavaksi. Sellaiseksi sitä alunperinkin suunnittelin, mutta näitä kuvia katsellessa päätin, että lahjoitan varmaan pois. Ei meikäläisen naamanväriin noin valkoinen huivi sovi.

Mukava telkkarineule ja tätä neuloessa tulikin katseltua Netflixistä kaksi kautta Jerichoja. Jostakin syystä tykästyin sarjaan vaikka se on aivan eri tyylinen, kuin mistä normaalisti tykkään.


Ohje: Shetland Triangle Lace Shawl by Evelyn A. Clark
Lanka: Novita virkkauslanka
Puikot: 2,5mm
Fiilis: Ihan kiva, mutta liian valkoinen

18 kommenttia:

  1. Tosi kaunis, voi kumpa oppis lukemaan noita monimutkaisempia ohjeita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Kyllä niitä aika nopeasti oppii, kun vaan yrittää. Joskus taistelen jonkun ohjeen kanssa, kun aina ei kaikki mene heti jakeluun, mutta yleensä onnistun sitten kuitenkin saaman työn kasaan. Pitsikaavioiden merkit on onneksi aika pitkälti samat joka ohjeessa.

      Poista
  2. Kaunis! En olekkaan neulonut aikoihin huivia..
    (ihana tuo päällä oleva paitasi (tunika..?) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siskolta sain tuon tunikan. H&M:n Mama-mallistoa. Se päällä on niin helppo imettää, että pidän edelleen :) .

      Poista
  3. Kylläpä onkin kaunis huivimalli.
    Hassua, kuinka ekoissa kuvissa tämä näytti sellaiselta reilulta, hyvinkin hartiakokoiselta huivilta. Ei se ihan sellainen sitten ollutkaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pingotettuna tuo huivi näyttikin isommalta ja kyllä sen olisi ehkä jotenkin voinut hartioillekkin huitaista, mutta lanka on vähän sellaista, että vetää kokoon, joten on parempi kaulalla.

      Poista
  4. Kaunis. Novitan virkkauslankaa voi neuloakin ja tulee noin nättiä. Enpä olekaan kokeillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä oon nyt kaks huivia tuosta virkkauslangasta neulonut. Ehkä sopii virkkaukseen paremmin, mutta kieltämättä ihan kaunista jälkeä siitä tulee neulottunakin. Ehkä mitään kunnon vaatekappaletta en siitä neuloisi, kun tuntuu että menee tosi helposti kurttuun ja vetäytyy kokoon.

      Poista
  5. Oi, ihanan huivin olet neulonut, tämä malli on kyllä klassikko. Tosin, jos oikein muistelen, niin tämä oli myös kovin puuduttava malli neuloa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tämä on mun mielestä sellaista aika peruskauraa ettei mitään sen suurempia kikkoja, mutta just sopiva telkkarineule, kun ei tartte koko ajan kaavioita tuijotella. Sopiva mun tämänhetkiseen elämäntilanteeseen, vaikka kieltämättä joskus tuntuis kivalta pähkäillä vähän monimutkaisemman ohjeen kanssa :) .

      Poista
  6. Kaunis, semmoinen kevään herkkä huivi.

    VastaaPoista
  7. Kaunis huivi! Virkkauslankan on kyllä sormille kovaa, mutta tykkään siitä, kun se on niin täsmällistä lankaa, ei mene "sääpuoleen" niinkuin mummoni sanoi! Ja hei, jos valkoinen on sulle liian valkoinen, niin värjää se, pesukoneeseen vaan vaikka dylonin kanssa, niin kyllähän muuttuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäiskin muuten kokeilla tuota värjäystä. Itsellä ei käynyt edes mielessä :D .

      Poista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...