torstai 26. helmikuuta 2015

Mitä ihmettä?!


 Ohje: Junasukat eli Vauvan sukka by Kerttu Latvala
Lanka: Regia My first Regia sekä Drops Fabel
Puikot: 2,5mm
Fiilis: Näistä tuli kyllä aika ihanat, mutta meiltä ei löydy näille käyttäjää. Lahjakoriin menivät.

Senhän piti neuloa ne ihkusukat ja kirjoneulesukat ja se Still Light Tunic. Miten sitten voi olla mahdollista, että taas on neulottu aivan muuta?
Kyllä se vaan voi olla mahdollista. Lankalaatikosta jotenkin vain hyppäsi syliin sellainen ihana pieni My first Regia- kerä ja se aivan vaati päästä puikoille. Olen muutenkin viettänyt helmikuun vähän niinkuin jämälankailun hengessä (kuten monet muutkin FB:n Käsityöblogit-ryhmässä), joten kärjet neuloin jämä-Fabelilla.
Pieni välipalatyö, kun nuo muut ei kiinnosta sitten yhtään.

En tajua miten esimerkiksi kivoilla langoilla neulotut perussukat ei innosta. Nehän valmistuu normaalisti parissa illassa, nyt maistuu puulta. Kokemuksesta tiedän, että jos jonkun työn neulominen ei maistu, kannattaa siirtyä toiseen työhön. Väkipakolla neulominen aiheuttaa vain kokonaisvaltaisen neulepläähin jolloin puikkoihin tarttuminen oksettaa. Ja kun tämä on kuitenkin harrastus, niin ei sitä pidä ottaa niin vakavasti. Neulon ne sukat ja sen tunikan sitten kun ne taas alkaa maistumaan.


Sitten 7-vee pyysi saada samanlaiset tossut kuin siskollakin, mutta vaikka kokonaan valkoisena. En millään jaksanut alkaa aivan samanlaisia vääntämään, joten neuloin Isoveljestä tuollaiset lyhytvartiset sukat tossujen sijasta. Varsiosan palmikko on tehty Dropsin ohjeen mukaan.

Noissa tossuissa on kuitenkin jotakin erikoista, nimittäin Facebookin Voihan villasukka! -ryhmästä bongaamani kantapää, johon ei tule ollenkaan kantapohjan kavennuksia. Oli ihan mukava neuloa ja kun tyttö koitti sukkaa jalkaan, niin istuukin nätisti. Toinen kantapää on aika ruma, kun jostain syystä neuloin sen löysemmällä käsialalla, mutta en jaksa kyllä korjata. Käytössä tasoittuu varmaan.


Ja koska nuo tossutkaan ei enää innosta, niin aloitinpa nyt sitten vielä Niina Laitisen So Sweet Socks -sukatkin. Halusin kokeilla millaista tuota Halpa-Hallista halvalla löytämääni Flotte Sockea on neuloa ja ajattelin sen sopivan hyvin tuohon malliin. Oikeassa olin. Omaan silmään näyttää kivalta ja lanka on tosi kivaa neuloa. Mukavan pehmeää, mutta aika karvaista. Tietääkö kukaan miten kestävää tämä lanka on? Ostin toisenkin kerän eri värissä ja ehdottomasti ostan lisää, jos vielä jostain löydän. Meinasin pyllähtää istualleni, kun kuulin että lanka maksaa lankakaupoissa yli kymmenen euroa. Omasta kerästäni taisin pulittaa hurjat 2,90e.

Nyt palaan noiden viimeksi mainittujen pariin. Ihanan lepposaa neulottavaa vaikkapa leffaa katsellessa tai blogeja lukiessa. Mallikerta jää nopeasti mieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...