keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Tossua toisen eteenOhje: Slipper socks (Reaverse) by Rea Järvenpää
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5mm
Koukku: 3,5mm
Fiilis: Sanotaanko, että ihan ok ekoiksi tennareiksi.
Kun FB:n Voihan villasukka! -ryhmässä alettiin julkaisemaan toinen toisensa perään näitä Rean suunnittelemia "Reaverseja", päätin että minähän en noita neulo. Ei sillä etteikö ne olisi nätit, vaan ihan vain siksi, kun en haluaisi neuloa neuleita, joita kaikki muutkin neuloo.

Yhtenä iltana huomasin kuitenkin ostaneeni ohjeen Ravelrystä ja sopivat langat kaupasta. Olihan niitä sittenkin pakko kokeilla. Mitä tästä opimme? Koskaan ei pidä sanoa "Ei koskaan!".

Ekoiksi tennareiksi ihan siedettävät, vaikka virheitä tulikin vaikka kuinka. Esikoinen nämä päätti haluta heti itselleen ja sille nämä onkin paremman kokoiset. Tein ohjeen pienimmällä koolla ja nämä sopii niin 35, kuin pieneen 37 numeroiseenkin jalkaan.

Nämä on neulottu vähän niinkuin kakkostyönä, eli muiden töiden lomassa aina välillä kilkuttelin puikkoja ja koukkua. Siksi valmistuminen kestikin jonkun tovin eikä tossuja ole neulottu kovinkaan huolellisesti. Pohjasta tuli ehkä hiukkasen iso sukkaan verrattuna, joten nyt näyttää kuin pohja olisi valtavan paksu. Tein myös vahingossa molemmat mustat tehosteraidat koko tossun ympäri, vaikka toinen pitäisi olla lyhyempi ja unohdin yhdet valkoiset tehosteraidat kokonaan. Mutta ei se mitään. Näistä tuli ihan kivat ja seuraavat osaankin varmaan tehdä jo paljon paremmin.

Ohje on ihan hyvä, mutta jos aikoo nämä tehdä, niin perussukka pitää jo olla hallinnassa, koska esim. kantapäätä ja muuta ohjeessa ei neuvottu erikseen. Nämähän on aikamoista piipertämistä ja siksi ehkä näiden tekemisessä kestikin niin kauan. Pohjat virkataan erikseen ja ommellaan sitten kiinni sukkaan, nauhat neulotaan ja lisäksihan sukassa on esim. jälkikäteen neulotut nauhakujat, virkatut tähtimerkit jne., eli tekemistä riittää kyllä useammaksi illaksi.

Ihan heti en aio toisia neuloa, vaikka kyllä minä taidan haluta omaankin jalkaan tuollaiset. Olen aikamoinen vilukissa ja nuo kaksinkertaiset pohjat on niin ihanan lämpimät.
Tällä hetkellä puikoilla pitkävartiset raitasukat jämälangoista, pienet junasukat sekä ne jo ikuisuuden puikoilla olleet kissalapaset ja Still Light Tunic. Katsotaan milloin jaksan taas keskittyä johonkin muuhun kuin sukkiin.

5 kommenttia:

  1. Hienot! Mulla täsmälleen sama fiilis, alan olla niin kyllästetty toisten tekemillä toinen toistaan söpömmillä tennareilla, että pakko ehkä itsellekin neuloa. Ehkä syksyksi sitten!

    VastaaPoista
  2. Upeet on! Ja tuo väri on kyl ihana :O

    VastaaPoista
  3. Tähän totean kuten Maikki tuossa ylhäällä. Tämä malli on jotenkin ollut kivemman näköinen kuin muut vastaavat. Saatan alkaa lämmetä näille.

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...