tiistai 21. heinäkuuta 2009

Terveisiä kesälomamatkalta




Miehen kesäloma on alkanut hienosti. Ensimmäisenä suuntasimme vaunu perässä kiertelemään Suomea. Nähtyä tuli Mikkeli, Kouvola ja Turku sekä ohimennen myös Jyväskylä ja Helsinki. Mikkelin Visulahti oli aikamoinen pettymys. Olihan se lapsille ihan ok, mutta aika yksipuolinen ja mun mielestä kaikki oli jotenkin rempallaan. En tykännyt ja niinpä heti yhden yön jälkeen suuntasimmekin Kouvolaan ja Tykkimäelle. Viihdyimme Tykkimäen leirintäalueella kolmisen yötä ja Tykkimäkikin tuli nähtyä ja kierreltyä. Minäkin jopa uskaltauduin laitteisiin. Reissua varjosti kuitenkin mun hirvittävä hammaskipu, joka iski ihan takavasemmalta ja oli tosi rajua. Päivät selvisin Buranan voimalla, mutta yöt menikin sitten valvoen ja itkua tihrustaen. Kotiin palattua hammaslääkärikäynnin jälkeen selvisikin sitten, että kaksi vuotta sitten tehty juurihoito oli epäonnistunut ja yhden juuren pää oli päässyt tulehtumaan. Ei muuta kuin koko juurihoito uusiksi ja taas palaa rahaa. Mur :/

Turussa kävästiin ihan vain yöpymässä Caribiassa. Siellä uida polskuteltiin ja nautittiin hyvästä ruoasta. Automatkan kotiin kärvistelin migreenin, hammaskivun ja väsymyksen kourissa. Oli aivan ihanaa palata kotiin! Varsinkin kun siellä odotteli juuri ennen reissuun lähtöä postista hakemani paketti. Mies lupasi synttärilahjaksi lankatilauksen Tapiolle ja minähän tein työtä käskettyä ;) .


Huivilangoiksi vyyhdin Grignascon MerinoSilkiä sekä kolme kerää Dropsin Vivaldia. Huivilangoille lähes samansävyisiä kavereita löytyi tarjouskorista.. viisi kerää turkoosia Garnstudion Safrania sekä kahdeksan kerää samaa lankaa tuollaisena hivenen luumuun vivahtavana pinkkinä. Nyt voin hyvillä mielin etsiskellä Safraneille kivoja toppimalleja ja kivoja malleja huivilangoille. MerinoSilkistä haluan neuloa jonkun oikein näyttävän juhlahuivin. Tuo lanka kun on tähän mennessä kallein ostamani lankavyyhti ja täyttä ylellisyyttä meikäläiselle. Ihanan pehmeää ja väri ja silkin kiilto hivelee silmiä. Huomautampa vielä, että Vivaldeja löytyy edelleen Tapion poistolangoista edullisesti, samoin Safrania tarjouskorista! Tuo valitsemani Vivaldi on aika ärtsyn turkoosia, mutta minä tykkään :) .

Tänään postilaatikossa odotti myös jotain muuta mukavaa. Olin unohtanut perua Jujun kuukaudenkirjan ja niinpä laatikkoon kolahti kiva virkkauskirja: Frida Ponténin Virkkauksen ilo. Nopeasti selattuna ihan kelpo kirja tällaiselle hiukan vähemmän virkanneelle. Löysin jo monta mallia, jotka aion toteuttaa. Nyt saa neuleaiheiset ostokset hetkeksi tähän. Uudet langat syyhyttävät sormia ja huutelevat jo kovasti lankakopastaan, mutta vielä täytyisi malttaa. Kyhejä on vielä kesken vaikka millä mitalla. Ne vaan eivät hetkauta suuntaan eikä toiseen.. Taisin aliarvioida itseni, koska nuo perussukat ja tylsät bolerot tuntuvat aivan liian yksitoikkoisilta. Niinpä tulikin aloitettua uusista Puroista esikoiselle Pinwheelin. Se on kohta valmis.. Hups! Taitaa käydä niin että loput Kyhit saa jäädä puikoille. Sen Nellin boleron saatan kyllä saada valmiiksi jos oikein pinnistän. Ei siinä olisi kuin muutama sentti neulomatta, muta kun ei nappaa niin ei nappaa.
Shettiksen (Kyh 9) sain sentään valmiiksi ennen lomareissulle lähtöä.



Kyh 9: Shetland Triangle (Wrap Style)
Lanka: pari vuotta lankakorissa marinoituneet Kitten mohairit (n. 1,5 kerää)
Puikot: 4mm Knit Prot
Aloitettu: 9.6.2009
Valmiina: 13.7.2009


En jaksanut kuvata Shettistä tuon paremmin. Se ei oikein hivele silmää. Shettiksen kaunis kuvio ei näy kunnolla mohairlangassa, lanka ei ole ollenkaan mun väristä (oikein tummaa oliivinvihreää) ja kaiken lisäksi huivista tuli turhan pieni, mutta kun käytin siihen lankakorissa marinoituneet jämäkerät enkä halunnut tilata lisää lankaa tuon takia. Tuskin tulen tuota käyttämään, mutta tuskin tulee annettua lahjaksikaan. katsotaan josko tekis sille joskus jotain..

Nyt täytyisi kai raahautua peiton alle. Väsyttää kyllä, mutta kun ei millään malttaisi tuhlata aikaansa nukkumiseen. Olis niin paljon tekemistä ja kun tuo Pinwheelkin olis enää puoltatoista hihaa vaille valmis. On mun nyt kuitenkin mentävä.

3 kommenttia:

  1. Kauniita lankoja! Varmasti oli mukava reissu! :D

    Shettiskin on kaunis. Kyllä se vielä omistajansa löytää.

    VastaaPoista
  2. Huivi on oikein kaunis! Kannattaa yrittää antaa lahjaksi, jollekin toiselle se voi olla tosi mieluinen.

    VastaaPoista
  3. Ihanan värisiä nuo langat:) Hammassäky on kamalinta mitä kivuista tiedän:/ HUivi on tosi ihana malliltaan ja väriltään.

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...