maanantai 5. huhtikuuta 2010

Jaloille lämmikettä

Lanka: Novita Isoveli (tasan yksi kerä)
Puikot: 4mm

Tuli sitten taas väisteltyä eilisilta sukkien neulomista.. Niinpä neuloin joku aika sitten aloittamiini tossuihin parit ja ompelin napit paikoilleen, joten tyttäret saivat kätevät sisätossut. Meillä on tosi kylmät lattiat ihan ympäri vuoden, joten nuo on kyllä hyvät olla olemassa. Vielä paremmat ne toki olis, jos laittaisin pohjiin liukuesteet. Täytyy pistää korvan taakse.

Tossumalli on siis nimeltään Pocket Book Slippers ja ohje löytyy täältä. Tosi nopea ja helppo ohje eikä siinä neuloessa ihan heti ekana tule mieleen neulovansa tossuja. Valmiinakin ne ovat aika veikeän näköiset, mutta jalassa muoto tulee esille. Valitettavasti en saanut napattua kuvaa tossuista ennen kuin tytöt vetäsivät ne jalkoihinsa ja niistähän ei sitten enää valokuvausta varten luovuttu.
Tässä jo joskus aikaisemmin neuloin siskolle samanlaiset violettina, mutta unohdin kuvata ne. En ole muistanut kysellä käyttökokemuksia. Itselle pitäis vielä tehdä samanlaiset ja tässä on kyllä aika hyvä joululahjaideakin. Yksi helppo keino kuluttaa niitä yksinäisiä lankakeriä ja jämälankoja.

Muistatteko vielä tämän postauksen? Sukkien neulomisen väisteleminen jatkuu näköjään tänäänkin, kun jostain kumman syystä vanhat hexagonit alkoivat huudella laatikostaan hyllyn päältä. Eipä ole kyllä virkkuukoukku ollut kädessä aikoihin, joten on varmaan ihan terveellistä vaihtaa puikot välillä koukkuun. Harmittaa kamalasti, kun en lukenut ohjetta niin tarkkaan että olisin tajunnut olla virkkaamatta viimeistä kerrosta irtonaisiin kuusikulmioihin. Nyt en saa sitten järkevällä tavalla kiinnitettyä kulmioita toisiinsa niin että saisin koottua niistä torkkupeitteen. En millään  viitsisi purkaa, mutta kai se on purettava. Mieluummin puran ja virkkaan uudelleen kuin alan ommella yksittäisiä kulmioita toisiinsa.

Nyt haen kahvia ja istahdan koukku kädessä kuuntelemaan siskon ja ystävien laulua ja soittoa seurakunnan pääsiäisen musiikkijuhlassa. Minä kylläkin katselen sitä netin kautta kotisohvalta. Tytöt on taas niin villillä tuulella etten viitsinyt edes yrittää lähteä niiden kanssa paikan päälle.

11 kommenttia:

 1. Kivannäköisiä. Kiitos vinkistä käyttää yksittäisiä Isoveli-keriä. Jos ensi talveksi.

  VastaaPoista
 2. Hei! Tein joulun aikaan samantyyppiset tossuset itselleni ja eivät oikein istuneet jalkaani. Pitäisiköhän vielä koettaa tuolla ohjeella joskus?
  Kuinka paljon noita hexagoneja sinulla on jo valmiina? Vilaisin yhditämisohjetta ja minun logiigallani näyttäisi että reunassa joka toinen pala voisi olla sellainen jossa viimeinenkin kerros on valmiiksi virkattu. Kiinnitys tapahtuisi aina valmiiksi virkatun reunoihin kiinnittyvällä palalla. Ymmärsitköhän tuosta selityksestä mitään?
  Tuo kyllä vaatii tarkempaa miettimistä, kun ei voi sommitella valmiita paloja omaa silmäänsä miellyttäväksi peitto kokonaisuudeksi. Mutta eihän sitten jää isoa kasaa paloja ufoutumaan kun ei ole inspistä yhdistelyyn.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kaikille kehuista!

  Megi: Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat. En ole laskenut paloja, mutta hyvällä onnella ei kyllä tarttisi niitä purkaa, jos käyttäisin ne reunoissa. Omituista ettei tullut itselle mieleen. Kiitti siis vinkistä :) .

  VastaaPoista
 4. Kivat tossut, niin aurinkoiset!

  VastaaPoista
 5. Hei,
  Kivan näköiset ja väriset töppöset - ehdottomasti haluaisin tuollaiset itsellenikin.

  VastaaPoista
 6. Hei vielä,
  Katselin ohjetta - no huh - englantia osaan mutta tuo ohje tuotti hahmoitushäiriöiselle palan purtavaksi.Voisitko kuvitella laittavasi meikäläisille iki-oman ohjeen ?

  VastaaPoista
 7. Oi minkä väriset! Tuo keltaisen sävy on aivan ihana. Mulla palelee varpaat ympäri vuoden, joten tuollaiset voisi kyllä tehdä. Kesällä tosin villalankojen käsittely jää aina vähemmälle, vaikka ei kauhean kuuma olisikaan.

  VastaaPoista
 8. tota voisko tuon ohjeen suomentaa kun en mä englantia osaa ?

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Mulla ei ole lupaa suomentaa toisen kirjoittamaa ohjetta.
  Olisiko Marjutin neulesanastosta apua? Itse opin "neulomaan englanniksi" tuon sanaston avulla :) . Tässä linkki: http://www.katajala.net/marjut/neuleet/sanasto.shtml

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...