lauantai 3. huhtikuuta 2010

Väriä pääsiäiseen

Tulipa sitten taas neulottua parissa illassa Mohair minimalist (ravlink). Tällä kertaa kylläkin Alpaca minimalist, koska käytin toppiin kaksi lankakorissa vuosia marinoitunutta alpakkakerää. Dropsin Alpaca on ihanan pehmeää, mutta ainakin tämä väri karvasi kyllä älyttömästi neuloessa. Minä kun vielä erehdyin neulomaan tätä olohuoneen mustalla sohvalla musta paita päälläni.. Onneksi lähti imurilla pois.

Olen toppiin tosi tyytyväinen, vaikka se ei ehkä olekaan sellaista väriä, mitä yleensä käytän. Näin pääsiäiseen se kylläkin sopii erittäin hyvin, vai mitä mieltä olette? Vielä tyytyväisempi kyllä olisin jos olisin omistanut lankaa vielä yhden kerän. Nyt toppi on hivenen turhan lyhyt omaan makuuni. Olisi saanut peittää vähän takapuoltakin, mutta kelpaa se noinkin ainakin jos alla on joku pidempi paita. Kainaloaukotkin vähän mietityttää. Jos löydän jostain laatikoistani jämäkerän tuota Alpacaa, taidan neuloa sille toppiin pienet hihantekeleet. Muistelisin että lankaa on jossain jämäkeränä, mutta eipä ole kyllä nyt hetkeen tullut vastaan. Olen kyllä muutenkin huono korjailemaan neuleitani jälkeenpäin.


Toppi on neulottu muuten ohjeen mukaan, mutta neuloin kaula-aukkoon ja helmaan muutaman kerroksen "ainaoikeaa". Eipähän lähde niin helposti rullaamaan, vaikka sitä ongelmaa on helman kanssa havaittavissa nytkin. Onneksi ei häiritsevästi.
Luulenpa että tähän malliin tulen käyttämään enemmänkin noita lankakorissa pyöriviä ohuita lankoja, joille en keksi muutakaan käyttöä. Toppi on valtavan nopea ja helppo neuloa ja sitä pystyy helposti muokkaamaan mieleisekseen vaikkapa pitsineuleella tai puikkokokoa vaihtelemalla. Joskus voisin kokeilla neuloa topista pitkähihaisenkin version.

Nyt kuitenkin luulisin neulovani välissä ne ystävän sukat valmiiksi asti ja se Coffee Tunic ja muutama puuvillainen neuletakkikin huuteleepi puikoille. Näitä toppeja nyt vaan on niin mukava neuloa, että voipi olla että tulette näkemään näitä vielä seuraavissakin postauksissa.

7 kommenttia:

  1. Yksinkertainen on usein kaunis, ja pätee tähänkin toppiin. Tosi ihana, ja minusta väri on taivaallinen:)

    VastaaPoista
  2. Kaunis ja tyylikäs! Hieno väri. Pitääpä laittaa ohjetta muistiin..

    VastaaPoista
  3. Niin herkän kaunis, oi. Ihana on myös väri.

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...