tiistai 20. maaliskuuta 2012

Naarmujen varalleOhje: iphone cosy pattern by Dogwash design
Lanka: Hjertegarn Palino
Puikot: 2,5mm
Fiilis: Ihan kiva, mutta nappi on liian ylhäällä

Sain jokin aika sitten uuden puhelimen ja pelkona on, että onnistun heti naarmuttamaan sen kosketusnäytön. Ravelrystä löytyi kiva puhelinpussukkaohje, jonka päätin neuloa. Pussukka valmistui nopeasti, olisikohan siihen mennyt pari tuntia ja nyt on puhelimella pehmoinen suoja. Nappi on paljon ylempänä kuin ohjeessa, mutta en jaksanut enää irrottaa sitä ja vaihtaa paikkaa.

Palino on todella pehmeää lankaa, mutta sitä on aika hankala neuloa. Se halkeilee koko ajan ja tuntuu, että se alkaa nyppyyntyä jo neuloessa. Sain langan muistaakseni jossakin vaihdossa pari vuotta sitten ja olen neulonut siitä aiemmin Lina-pipon sekä lasten myssyn. Niissäkin näkyy jo nyppyyntymistä vaikkei niitä ole pidetty kuin muutaman kerran.

Tämä malli oli tosi kiva ja kun sain omani valmiiksi, pyysi esikoinen neulomaan pussukan myös omalle puhelimelleen. Sellaisen, jonka saa kaulaan roikkumaan. Halusi siihen sydämen, joten kai se sitten tulee olemaan kirjoneuletta. Täytyy tutkailla Ravelryä, mutta voi olla, että teen ihan vaan omasta päästäni.


Eilen puikoille pääsikin sitten heti kauan haaveilemani Still Light Tunic. Tämä on myös ihka ensimmäinen neuleohje, jonka uskaltauduin ostamaan netistä. Melkeinpä ensimmäistä kertaa neuloin myös mallitilkun, joten jos tämä ei onnistu, niin sitten on kyllä kumma. En tiedä mikä siinä on etten koskaan jaksa mallitilkkuja väsäillä. Sitten neuleet ovatkin aina väärän kokoisia. Aivan oikeaan neuletiheyteen en päässyt vieläkään, mutta niin lähelle kuitenkin ettei eroa valmiissa neuleessa varmaankaan huomaa. Lanka on Dropsin ihanan pehmeää Alpacaa ja puikoiksi jouduin valita 3,5mm. Kolmemilliset on toisessa työssä kiinni ja 2,5 millisillä tuli kaunista ja tasaista jälkeä, mutta neuletiheys oli auttamatta pielessä. Ehkä ne kolmimilliset olis sitten olleet aivan parhaat, mutta mennään nyt noilla kolmipuolosilla.
3 kommenttia:

 1. Kiva kännypussukka :) Laiton heti itsellekin jonoon. Tuo Still light oli itselläkin tekeillä, mutta tuli juuri 3,5mm puikoilla liian iso.. Tarkista vielä monessa vaiheessa, että saat varmasti oikean kokoisen tunikan!
  Ai niin ja blogissani olisi haaste sinulle ;)

  VastaaPoista
 2. Hansu: Kiitos haasteesta!
  Mulla on nuo pyöröt sen verran lyhyet etten saa kesken neulomisen kokeiltua tunikaa ellen sitten siirrä silmukoita pois puikoilta siksi aikaa. Ainakin näin silmämääräisesti katsottuna vaikuttaa kuitenkin ihan sopivalta :) .

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva puhelinpussukka. Ja Still Light on ihastuttava malli, mun pitäis kans vihdoin ja viimein aloittaa se, langat mulla on ollu jo iät ja ajat.

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...