perjantai 14. syyskuuta 2012

Nova







Ohje: Nova by Signe S. Simonsen
Lanka: Drops Baby merino (hiukan yli 4 kerää)
Koko: 6 yr.
Puikot: 2,5 mm ja 3,5 mm

Vihdoinkin keskimmäisen tytön neulemekko valmistui ja on kuulemma niin kiva, että sitä on tullut pidettyä joka päivä. Onpa se jo kertaalleen pestykin, kun leikin tohinoissa likaantui. Harmi vaan, että lanka näyttää alkavan nukkaantua aika helposti.

En seurannut ohjetta aivan prikulleen. Varsinkin tuon "etuläpän" tai oikeastaan koko yläosan kanssa oli vähän hankaluuksia, joten tein vähän sinnepäin. Jotenkuten se sitten kuitenkin onnistui, mutta ei ole mitenkään erityisen kaunis, jos läheltä katsoo. 

Jos nyt neuloisin uudelleen, kuten varmaan jossain vaiheessa neulonkin, lisäisin helmaan pidemmästi ainaoikeaa. Nyt rullautuu inhottavasti. Tekisin myös seuraavan raidallisena versiona, kuten malli oikeasti kuuluisikin. Tämän tein kuitenkin yksivärisenä, koska langat oli hankittu jo vuonna kivi ja kirves Päntäneeltä Tapion kaupasta. Molemmat isommat tytöt saivat itse valita mieluista lankaa paitaa varten. Esikoinen valitsi pinkkiä Alpacaa, joka vieläkin odottaa lankakorissa sopivaa mallia ja keskimmäinen valitsi sitten tätä punaista Baby merinoa.

Lanka oli mulle uusi tuttavuus. Todella pehmeää ja ihanan tuntuista ja varmasti myös lämmintä, mutta kuten aiemmin sanoin, tuntuu nyppyyntyvän suht herkästi. En tiedä käykö kaikille väreille samalla tavalla ja voi toki olla, että tytöllä on vähän liian rajut leikit neulemekolle. Pihalla kun juoksee ja kiipeilee menemään.

Neuloin mekon 6-vuotiaan koolla, vaikka tyttö onkin vasta 5-vuotias ja lisäksi ikäisekseen pieni. Ajattelin, että olis mukava, jos mekko olis mahdollisimman pitkäikäinen. Uskonkin, että mahtuu vielä kuusivuotiaallekkin, koska hihoissakin on ihan mukavasti pituutta. Mekkoahan voi myöhemmin käyttää paitana housujen kanssa.

Esikoinen jo alkoi vinkumaan itselleen samanlaista, mutta ihan heti en kyllä jaksa. Tällä hetkellä puikoilla ystävän raitasukat, jotka taitavat vihdoinkin valmistua lähipäivinä. Päätin myös purkaa edellisessä postauksessa näkyvän Rustyn ja aloitin samasta langasta ihanan Water and Stonen. Sormet jo syyhyää päästä sitä jatkamaan, mutta päätin neuloa nuo ystävän sukat ensin. Johan niitä on elokuusta asti neulottu.



Toissapäivänä vietimme miehen kanssa 10-vuotishääpäivää ja sain lahjaksi kauniin rannekellon. Omistin rannekellon viimeksi muistaakseni ala-asteella, joten oli jo aikakin saada uusi. Nykyään tulee kyllä tarkistettua aika kännykästä, mutta tuollainen kellohan käy samalla korusta, joten mieluinen lahja se oli. Minulla vain on niin älyttömän ohut ranne, että täytyy käydä pienentämässä sitä ennen kuin voin ottaa sen käyttöön.

9 kommenttia:

  1. Ihanan hääpäivälahjan olet saanut!

    Neulemekko näyttää tosi hyvältä! Voi kun jaksaisi itsekin neuloa noin paljon.

    VastaaPoista
  2. Onpas ihana mekko!! Ja kello todella käy korusta, kivan lahjan sait :) Onnea myös hääpäivän johdosta :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis mekko ja tyttö! Nätti värikin langassa, harmi jos niin herkästi nyppääntyy. Mutta näyttääpähän pidetyltä ainakin =)

    VastaaPoista
  4. Todella kaunis mekkoa ja kellokin on hieno =)

    VastaaPoista
  5. Ihastuttava mekko! Kyllä se Dropsin baby merino tuntuu nukkaantuvan ja nyppyyntyvän ihan kaikissa väreissä.

    VastaaPoista
  6. Hieno mekko! Ihan mahtavaa että on ollu niin mieluinen että on ollu päällä lähes koko ajan, toivotaan vaan ettei lanka nyppyynny ihan pilalle kovin nopeasti.
    Kauniin kellon sait.

    VastaaPoista
  7. Sandra: Minä neulon tosi paljon esim. silloin jos katson telkkaria tai vaikkapa kahvittelen kaverin luona.

    Paula: Kiitos paljon!

    riikka: Harmittaa kyllä todella tuo nyppääntyminen. En tiedä miksi onnistun valitsemaan kaikkein isoimpiin neuleisiin kaikkein huonoimmat langat..

    Tiia: Kiitos.

    Neulisti: Tuo on hyvä tietää. Enpä siis taida kyseistä lankaa enää hankkia. Harmi, kun se on kuitenkin niin ihanan tuntuista.

    Näppi: On kyllä kiva juttu, että vihdoinkin onnistuin neulomaan neuleen, josta tyttö itse tykkää paljon.

    VastaaPoista
  8. Katariina: Kiitos. On se kyllä ollut tosi paljon käytössäkin, joten tyttökin siitä tuntuu tykkäävän.

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...