sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Pöllöihin hullaantunut


Minähän tykkään pöllöistä ihan hirveästi. Luonnossa niitä ei ole tullut montaakaan nähtyä, mutta jos jostain löytyy ohje johonkin suloiseen pöllöneuleeseen tai -virkkuuseen, niin melkeinpä ne menee aina tehtävien töiden listalleni.

Prinsessajuttu-blogissa oli taannoin ohje ihanaan pöllöpehmoon. Katselin niitä sillä silmällä, mutta kun lapset sitten nukahtivat ja kaivoin virkkuukoukun ja langan esille, en jaksanutkaan enää avata konetta ja etsiä ohjetta, vaan virkkasin omasta päästä. Eihän noista niin kauniita tullut, kuin alkuperäiset, mutta pöllö kuin pöllö, niin tykkään.


Ensimmäiseksi virkkasin yllä olevan vaaleanpunaisen tyynyn. Lanka on Novitan Miamia vaaleanpunaisena ja valkoisena. Silmien mustat osuudet seiskaveikkaa. Pöllö on virkattu kaksinkertaisella langalla muistaakseni 4,5mm tai 5mm koukulla.


Eilen lähdettiin extempore-autoajelulle ja ajelun aikana virkkasin tälläisen hassun käsinuken meidän kolmevuotiaalle. Siitä tuli kylläkin ennemminkin Naapurini Totoro -hahmo kuin pöllö, mutta ei anneta se haitata. Käsinukke pääsi heti leikkeihin ja aivan ensimmäiseksi se sai vähän sinistä  pintaansa liidun muodossa. En ehtinyt edes kuvia ottaa ennen kuin se jo sotkeentui. Käsinuken virkkasin sekoittaen vaaleanpunaisen ja valkoisen langan ja reunukset virkkasin pelkällä valkoisella.
2 kommenttia:

  1. Hauskat pöllöt, käsinukke varsinkin kiva idea! Heti päässyt leikkeihin mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tuntuu kyllä aina mukavalta, kun huomaa että neuleet ja virkkaukset pääsee heti tositoimiin. Kivaa vastapainoa niille neuletakeille, jotka on jäänyt kaapin perukoille lojumaan.

      Poista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...