lauantai 6. joulukuuta 2014

Hätävarat ja joulukalenteri sukkien muodossa

Ohje: Haitarisukat by Arkimamma
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5mm
Fiilis: Olisko ehkä pitänyt tehdä hiukan kiilakavennuksia...

Ystävä lähetti eräänä iltana puhelimeeni viiden pisteen vihjeen ;) . Toisinsanoen kuvan neulomistani sukista, joita koristi reikä jos toinenkin. Päätin neuloa jotkut nopeat, koska joulu pukkaa pahemman kerran päälle ja pitäisi ehtiä neulomaan jotain myös pukin konttiin.

Malliksi valitsin Arkimamman Arkiralli -blogista löytyvät Haitarisukat ja langaksi jämälankoja ja tietenkin mahdollisimman paksua lankaa, että valmistuvat nopeammin. Näistä tuli muuten ihan kivat, mutta olipas sitten kuitenkin hidasta neulottavaa. Tuntui ettei valmistu koskaan. Varren haitari nimittäin juksaa ja oikeasti sukilla on pituutta melkein polvisukkien verran.

Neuloin sukkia aina samalla, kun katsoin telkkaria, joten posottelinpahan vaan menemään ilman että jaksoin joka välissä tutkailla ohjetta. Niinpä teräosuus meni päin hevon peetä. Ohjeessa siinä taitaa olla palmikkoa, mutta minä neuloin ihan vaan sileää neuletta. Kiilakavennuksia olisi ehkä ollut viisasta tehdä reippaasti, mutta arvatkaapa teinkö. No en. Ihan kivat niistä silti tuli.
Mutta ystävä rakas, tiedät kyllä kuka olet, älä huolestu. Neulon joulun jälkeen ohuemmat ja kauniimmat. Nämä on vaan tälläiset hätävarasukat ;) .Malli sinänsä on aika kiva. Ajattelin itsellenikin neuloa tälläiset. Näitä voi pitää joko varsi rutulla tai sitten ne voi vetää suoraksi, jolloin sukista tulee ihanan pitkät. Vähän pidemmäksi kun olisin neulonut, niin olis tullut ihan polvisukat.

Sitten seuraavaan asiaan..
Muutaman päivän olen katsellut monessa blogissa viliseviä jämälankajoulukalenterisukkia ja pohdiskelin jaksaisinko lähteä mukaan. Tänään päätin sitten lähteä, koska viime vuonnakin oli tosi kivaa olla mukana. 

Missä neuloimme kerran -blogin Neulisti ja Vyyhti ovat taas keksineet jokaiselle päivälle jonkin kivan jutun, minkä mukaan valitaan raidan väri. Raidan paksuus taas määräytyy päivämäärän mukaan. Jokaiselle päivälle on siis mukavaa neulottavaa ja jouluaattona on valmiina uudet raitasukat. Tosi mahtava idea! Ihan paras joulukalenteri!Valitsin molempiin sukkiin kärjeksi mustan värin. A-sukassani on myös yksi kerros punaista lempi-cd:ni kansien värin mukaan (Sarah Brightman - Eden), neljä kerrosta valkoista lähimmässä taulussa olevan värin mukaan, sekä viisi kerrosta keltaista äitini tyttönimen ensimmäisen kirjaimen mukaan. Valitettavasti löysin jämälankavarastoistani vain neonkeltaista ällölankaa..


B-sukasta löytyy kaksi raitaa vihreää lankavarastoni koon mukaan, kolme kerrosta punertavan ruskeaa, koska ohjeena oli googlata oma nimi kuvahaulla ja valita ensimmäisestä kuvasta, joka ei esitä minua itseäni, jokin väri. Sukasta löytyy myös Suomen lippu kotimaani mukaan.

Suokaa anteeksi salamalla otetut, huonot kuvat. Suomi, talvi, pilviset päivät.. Kyllähän te tiedätte ;) .

Nyt on puikoilla salaista, joten ei niistä sen enempää. Joulukalenterisukkien kanssa palaan asiaan luultavasti taas huomenna.

OIKEIN HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ KAIKILLE LUKIJOILLENI!

8 kommenttia:

 1. Kiitos rakas ��

  VastaaPoista
 2. Mäkin oon ekaa kertaa mukana tuossa sukkakalenterissa. :) on kyllä kivoin joulukalenteri koskaan :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä. Täytyy nytkin rientää katsomaan mitä ovat tälle päivälle keksineet.

   Poista
 3. Ihana tuo käsinkosketeltava lupaus uusista, kauniista, ohuista sukista. Haitarisukat ovat kyllä tosi kivan näköiset, siitä ei pääse mihinkään.
  Olisi ollut niin kiva osallistua tuohon joulukalenteriin, mutta mylla on vielä aivan liian vähän jämiä. Ehkä ensi vuonna sitten. Vaan toisten tuotoksia on kiva käydä kurkkailemassa.

  VastaaPoista
 4. Ihanat haitarisukat, kiva malli Arkimammalta.

  VastaaPoista
 5. Kiva kuulla etten ole ainoa joka intoilee kalenterisukista :-D.

  Haitarisukat on pirteät!

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...