sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Ylimalkainen ohje keppihevoseen


Tytöt ovat vinkuneet jo jonkin aikaa uutta päätä keppihevoselle. Jotenkin on laiskottanut, mutta eilen päätin ottaa tehtävän työn alle. Ensin etsiskelin kaapeista sopivaa paritonta villasukkaa, mutta vaatimuksena oli valkoinen väri, joten eihän sellaista sitten löytynyt. Lankalaatikosta kuitenkin löytyi yksinäinen kerä valkoista Novitan Teddyä, jonka tytöt kelpuuttivat ja niinpä aloin neuloa uutta sukkaa.

Neuloin varren ja tiimalasikantapään kunnes mietin, että pitäisköhän kokeilla onnistuisiko jonkinlaiset muotoilut niin, että päästä tulisi enemmän hevosen näköinen. Onnistuihan ne, vaikka jostain kulmasta polle näyttääkin mielestäni enemmän hirveltä kuin hevoselta.

Koska keppihevosleikit tuntuvat olevan nykyään aika suosittuja, päätin jakaa tämän erittäin ylimalkaisen ohjeen täällä blogissa. Jos joku päättää neuloa kepparin tällä ohjeellani, niin olisi kiva kuulla siitä ja päästä näkemään blogeistanne tuotoksianne.
KEPPIHEVONEN


Lanka: Novita Teddy (n. 1 kerä), Novita 7 veljestä (vajaa kerä)
Puikot: 4,5mm sukkapuikot
(Lisäksi tarvitset puu-/muovikepin, vanua, 2 nappia, ompeluneula ja -lankaa, sakset)

Pää:
Luo 40 silmukkaa ja jaa ne tasaisesti sukkapuikoille (=10s/puikko). Neulo sileää oikeaa haluamasi kaulan pituus.
Neulo haluamasi kantapää. Itse neuloin tiimalasikantapään, johon löytyy ohje esim. täältä. Kerroksen vaihtumiskohta on takana keskellä, eli tavallaan keskellä kantapäätä.

Neulo kantapään jälkeen vielä 15 kerrosta sileää oikeaa. Aloita kavennukset (kavennus= 2 oikein yhteen):
*Neulo 1. puikon silmukat oikein. Kavenna 2. ja 3. puikon silmukoista tasaisin väliajoin 2 silmukkaa/puikko*. Neulo 4. puikon silmukat oikein. Toista  *-* vielä kerran. Nyt 1. ja 4. puikoilla on edelleen 10 silmukkaa, mutta 2. ja 3. puikolla vain kuusi silmukkaa/puikko.

Neulo viisi kerrosta sileää oikeaa ja aloita lisäykset (lisäys = nosta kahden silmukan välinen lanka puikolle ja neulo se takareunastaan oikein):
*Neulo 1. puikon silmukat oikein. Lisää 2. ja 3. puikolle tasaisin väliajoin 2 silmukkaa/puikko*. Neulo 4. puikon silmukat oikein. Toista *-* vielä kerran. Nyt sinulla on taas 10 silmukaa jokaisella puikolla.

Neulo viisi kerrosta sileää oikeaa ja tee sädekavennus ilman välikerroksia. Kun sinulla on 2s/puikko, vedä lanka kaikkien silmukoiden läpi. Päättele langanpäät.

Korvat:
Luo 13 silmukkaa. Neulo viisi kerrosta sileää oikeaa ja kavenna sen jälkeen molemmissa reunoissa yksi silmukka joka kerroksella kunnes työssä on jäljellä kolme silmukkaa. Nosta yksi silmukka neulomatta, neulo 2 oikein yhteen ja vedä nostettu silmukka neulotun yli. Vedä lanka silmukan läpi ja päättele langanpäät. Tee toinen samanlainen korva.Täytä "sukka" vanulla ja muotoile sopivaksi. Asettele ja ompele korvat paikoilleen. Ompele napit silmiksi ja kiinnitä pää keppiin. Itse vain solmin pään langalla varresta keppiin kiinni, mutta jos haluaa tukevamman, niin voi varmaan kokeilla ensin lisätä vaikka Erikeepperiä keppiin ja sen jälkeen vielä sitoa langalla tiukasti.

Kiinnitä lopuksi harja ompelemalla päähän ja kaulaan kiinni sopivan pituisia lankatuppoja.

Ohjettahan voi soveltaa mieleisekseen. Silmät voi esim. kirjailla tai liimata askarteluhuovasta ja korvatkin voi tehdä huovasta. Keppihevonen on erittäin hyvä kohde jämälangoille ja niitähän on kiva neuloa erilaisia esim. eri väreistä, pörrölangoista, kiiltävistä langoista, kirjoneuleella ja vaikka mitä.3 kommenttia:

 1. Tekisitkö tilauksesta tälläisiä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Olen pyrkinyt välttelemään tilaustöiden tekemisen. Neulon tilauksesta vain tutuille ja kavereille. Syynä tähän on ajanpuute ja hinnoittelun vaikeus.

   Poista
  2. Hei. Olen pyrkinyt välttelemään tilaustöiden tekemisen. Neulon tilauksesta vain tutuille ja kavereille. Syynä tähän on ajanpuute ja hinnoittelun vaikeus.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...