tiistai 9. kesäkuuta 2015

Kesän vakioreissu


Kävin tänään vähän lankakaupoilla. Yleensä perinteenä on käydä joka kesä Lankatalo Tapion kaupassa Päntäneellä ja siellä sitten tänäänkin pyörähdin. Lapset oli mukana, joten en saanut ihan kunnolla keskityttyä lankojen valitsemiseen, mutta kyllä sieltä jotain kivaa tarttui mukaan.

Catania oli tarjouksessa, joten sitä päätin ostaa muutaman kerän. Aion neuloa tai virkata niistä tiskirättejä. Käytetään pääasiassa neulottuja ja virkattuja rättejä, joten pakko on aina välillä päivittää rättivarastot. Monet käyttää suurimmaksi osaksi bambuisia, mutta itse oon tykästynyt puuvillarätteihin. Mielestäni niillä on tosi kätevä kiillottaa lavuaari ja hana. Samanlaista jälkeä en onnistu saamaan bambuisilla, jotka tuntuu jotenkin liian pehmeiltä.

Dropsin Alpacaa oli aivan pakko ostaa. Yritin monta kertaa kävellä Alpaca-hyllyjen ohitse, mutta ei.. Viimein palasin hyllyille ja haalin koriini muutaman kerän ihanaa vihreää. Mielestäni lankalaatikostani löytyy samaa väriä ainakin saman verran, joten ehkä näistä tulee vielä joskus joku kiva tunika tai neuletakki. Tällä hetkellä puikoilla oleva viininpunainen Still Light -tunic ei mennyt vieläkään aivan nappiin, vaan siitä tuleekin näillä näkymin tunika siskolleni. Onnistun aina mokaamaan kokovalinnan kanssa..

Dropsin Cotton Merino oli myös lanka, jonka ohitse en onnistunut kävelemään nappaamatta muutamaa kerää koriin. Tuo upea harmaa on niin kaunis väri luonnossa, että ihan pakko sitä oli ostaa kokeiluun. Myös tummemmanharmaa väri samasta langasta pikkaisen huuteli haluavansa koriini, mutta päätin jättää tällä kertaa väliin.

Viime aikoina olen neulonut lähinnä sukkia, joten ihan pakko oli ostaa myös sukkalankaa. Mies iski silmänsä tuohon musta-keltaiseen Hot Sock Flashiin ja sanoi haluavansa siitä itselleen sukat, joten ostettavahan sitä oli. Ihanan värinen Filo Blun Running Socks on täysin uusi tuttavuus, joten otin pari kerää kokeiluun. Värivaihtoehtoja oli paljon muitakin, mutta tämä huuteli heti muiden joukosta.


Valmiiksi en ole saanut mitään muuta kuin kaksi tiskirättiä. Näihin käytin jämälankoja. Tuo haalea persikka on muistaakseni Drops Muskatia ja petrooli Drops Safrania. Nämä tuli virkattua parissa illassa muun elämän ohella.

Puikoilla tikuttelen tällä hetkellä pääasiassa Still Light Tunicia, mutta on tässä tullut myös jämälankaraitasukkia ja Paraphernaliaa neulottua. Aikaa on kuitenkin näin kesällä kulunut paljon muuhunkin kuin neulomiseen, joten hitaasti edistyy..

Joko teillä on kesäloma alkanut?

4 kommenttia:

 1. Meillä on kesäloma alkanut lasten koulujen loppumisen myötä. Tosin kun olen aloittanut keikkailun miehen työvuorojen sallimissa rajoissa, on ollut aika sekamelskaa tämä alku. :)

  Pitäisipä itsekin koittaa jaksaa neuloa välillä. Edellisin työ on valmistunut puikoilta varmaan yli 2v sitten!

  VastaaPoista
 2. Mä odotan kesälomareissua koska se suuntautuu juurikin tuonne tapion lankakauppaan. Koskaan en oo käyny mut en muuta odotakkaan. Toi alpakka lanka on kyll ihana värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo käynyt koskaan esim. Lankamaailmassa tms. joten en tiedä millanen Tapion kauppa on esim. siihen verrattuna, mutta valikoima on laaja ja palvelu ystävällistä. Minä oon tykännyt kovasti. Mitenkään hirveästi sieltä ei löydy mitään kalliimpia ihqulankoja, mutta sellasia paljon käytettyjä ja suosittuja lankoja (Dropsin lankoja, Steppiä, Opalia yms. ja sitten ihan perus Novitaa)
   ) siellä on paljon.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...