maanantai 14. syyskuuta 2015

Älä koskaan ikinä


Ohje: Älä koskaan ikinä by Tiina Kuu
Lanka: Vuorelma Veto
Puikot: 3mm
Fiilis: Vaivannäkö kannatti :)Tiina Kuulla on aivan ihania sukkaohjeita. Vähän sellaista pienen pientä piiperrystä, jollaisesta tykkään aina välillä tosi kovasti. Sukat ovat kauniita ja sopivan haasteellisia neuloa. Nämä sukat meinasivat kyllä olla ylivoimaiset. Ei siksi etten olisi osannut niitä neuloa tai että ohje olisi ollut huonosti kirjoitettu, vaan siksi että yliarvioin omat taitoni ja päätin neuloa näitä samalla kun katselin Netflixistä Drop Dead Divaa.

Kyllähän se muuten onnistui, mutta kun ennen kantalapun neulomista pitääkin toista puolta palmikkokuviosta neuloa eri kohdasta kaaviota kuin toista, niin tietenkin sekosin ja ehdin jo neuloa kantapään valmiiksi, kunnes tajusin että nyt ei ihan kaikki täsmää. Ensimmäistä kertaa elämässäni korjasin virheen pudottamalla vain ne silmukat, jotka oli väärin neulottu ja neulomalla ne uudestaan. Aiemmin olen aina purkanut koko sukan virheeseen asti.

Vaikka nämäkin sukat ovat omiin jalkoihin liian isot (ei.. en neulonut mallitilkkua ja tuskin neulon seuraavallakaan kerralla..), niin täytyy sanoa, että lopputulos kuitenkin palkitsee ja vaivannäkö kannatti. Ehkäpä nämä menee pukinkonttiin. Joulukin kun sieltä uhkaavasti tulla jollottaa.

Vierähti näitä neuloessa muuten muutama hikikarpalo myös siksi, kun jännitti niin kovin riittääkö lanka. Olen ostanut langan jo vuosia sitten, joten en olisi ollut varma löytyykö samaa värierää enää mailta eikä halmeilta. Onneksi lanka riitti juuri ja juuri ja kerrankin sain neulottua sukat ilman että siitä jäi pienintäkään jämänöttöstä. Itseasiassa päättelyiden jälkeen lankaa jäi n. kymmenen senttiä. Tiukille veti.

Nyt harjoittelen pitkästä aikaa magic loopilla kahden sukan neulomista kerralla. Olen parit sukat neulonut tällä tyylillä, mutta jotenkin olen niin vanhanaikainen, että mielestäni sukat kuuluu neuloa sukkapuikoilla. Näitä Älä koskaan ikinä -sukkia neuloessa opin kuitenkin tykästymään pyöröpuikoilla neulomiseen ja päätin nyt sitten neuloa Rye-sukat kaksi samalla kertaa. Onhan se nyt aivan mahtavaa kun molemmat sukat valmistuu samaan aikaan. Ehkäpä tuosta magic loopista tulee sittenkin ihan tapa ;) .

9 kommenttia:

 1. Kylläpä ne on kauniit, vaivan näkö kannatti! Välillä tosiaan kannattaa poiketa pois omalta mukavuusalueeltaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minä oon vähän sellaista kaavoihin kangistuvaa tyyppiä, että tuun aina vähän jälkijunassa kaikissa jutuissa. Looppaaminenkin on jo niin vanha juttu, mutta nyt vasta alan sille lämmetä. Onneksi tosiaan astuin mukavuusalueeni ulkopuolelle.

   Poista
 2. Ihanat! Tuleepa lahjan saaja iloiseksi! Mä en tykkää yhtään loopata kahta sukkaa kerralla. Useinkin loppaan kyllä sukkia, mutta molemmat sukat ovat omalla puikollaan ja teen niitä aina vuorotellen tietyn vaiheen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kans vähän tylsistyttää tapella toisiinsa sotkeutuvien lankojen kanssa ja muutenkin homma vaatii vielä harjoittelua, mutta jotenkin se kahden sukan looppaaminen kerralla kuitenkin kutkuttaa kun niin moni neuloo aina sukkansa niin. Nuo Älä koskaan ikinät neuloin yksitellen vaikka looppasinkin.

   Poista
 3. Oi, todella upeat! Väri oikein korostaa kuvioiden taidokkuutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään kyllä itsekin väristä. Luonnossa väri on vähän vaaleampi ja kirkkaampi, mutta en onnistunut saamaan värejä oikeaksi kuvaan.

   Poista
 4. Kauniit sukat, väri kruunaa hyvän mallin! :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä vaan kannatti taistella, näistä tuli ihanat. Tuo malli on niin upea, kun sillä saa selkeästi tyttö- tai poikasukkia lankavalintaa vaihtamalla. Tämä sun versio on todella kaunis.

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...