lauantai 16. tammikuuta 2016

Puhelimesta kaivettuja


Ohje: Horatio and Oren by Barbara Gregory
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5mm(?)
Fiilis: Alkoi jo sama malli puuduttaa, mutta kiva kun tuli valmiiks.

Ei tässä nyt ole hetkeen paljon mitään tullut valmiiksi neulerintamalla. Tai on, mutta ne on ollut jotenkin niin pieniä juttuja, että ei ole tullut niitä kuvattua ja blogattua. Nyt ajattelin kaivaa edes jonkinlaisia kuvia puhelimesta ja kirjoittaa, koska muuten tässä käy pian niin ettei blogi päivity ollenkaan.

Nämä puna-valkoiset Horatiot valmistui tuossa joskus joulun jälkeen. Tarkoitus oli neuloa ne äidille joululahjaksi, mutta en ehtinyt saada niitä valmiiksi ja erinäisten sattumusten johdosta siinä kävi loppujen lopuksi niin, että nämä jäi omia käsiä lämmittämään. Paitsi, että eihän nämä paljon lämmitä. Mulla on ollut jo parin vuoden ajan ainoina lapasina ihan vain peruslapaset, jotka neuloin itselleni Dropsin Alaskasta tai Nepalista, en muista kummasta. Täyttä villaa ne on kuitenkin ja niillä on pärjännyt ihan hyvin jopa yli 20 asteen pakkasilla koiralenkeillä.

No jouduin sitten lainata nuo luottolapaseni tytölle kouluun ja sen jälkeen ne onkin ollut teillä tietymättömillä. Mikähän siinä on, että lapset hukkaa lapasiaan jatkuvasti?
Vedin sitten eräänä päivänä nämä pöllöt käsiini ja siitä lähtien olen käyttänyt näitä. Mutta siis takas itse asiaan, eli lämmittävyyteen. Olin tyrmistynyt siitä miten kylmä näillä lapasilla tuli. Tiesin ettei sekoitelanka ole yhtä lämmintä, kuin puhdas villalanka, mutta kuvittelin, että nämä nyt jonkin verran lämmittää, kun on kuitenkin kirjoneuletta. Kyllähän näillä pärjää, mutta aion kyllä neuloa itselleni vielä villaisetkin. Tiedänpähän nyt etten enää sekoitelankoja käytä lapasiin.


Ohje: Tennaritossu omasta päästä.
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3,5mm(?)
Fiilis: Aika söpöt niistä tuli :) .

Ystävä kysyi eräänä iltana voisinko neuloa tulevalle pienokaiselle tennaritossut. Lähetti WhatsAppissa erilaisia kuvia siitä millaiset ne voisi olla ja koska en osaa virkata, päätin neuloa. Aikani ohjetta etsiessä, päätin että neulon omasta päästä. Eihän nuo nyt voi kovin vaikeat olla. Neuloin ihan vain perussukan, johon neuloin tuollaiset lipareet nauhoja varten ja kärjen eri värillä. Nauhat ihan vain virkkasin ketjusilmukoilla.


Ohje: Tuubihuivi omasta päästä
Lanka: Himalaya Efsun
Puikot: 4mm
Fiilis: Ihanan pehmeä ja lanka tosi mukavaa neuloa.

Esikoinen on rakastunut vihreään väriin. Ennen kaiken piti olla mustaa tai harmaata, mutta nyt puolestaan vihreää. Kovimmilla pakkasilla sain häneltä sitten tilauksen vihreästä tuubihuivista. Sen verran harvoin esikoinen pyytää mua neulomaan itselleen jotain, että käväisin heti samana päivänä Paapossa etsimässä sopivaa lankaa. Tästä Himalaya Efsunista oli juuri sopivaa vihreää valikoimissa ja koska lanka on 100% villaa, päätin testata sitä. Lanka on mulle ennestään tuntematonta, joten sitä oli ihan mukava kokeilla.

Tuubihuivi on niinkin vaikea, kuin että loin muistaakseni 33 silmukkaa ja sitten vaan päästelin patenttineuletta tasona niin pitkästi, että huivi ylsi pari kerrosta kaulan ympäri. Sitten vain päät ommeltiin yhteen ja huivi oli valmis. Jos neuloisin toisen, loisin vähemmän silmukoita, koska tästä tuli vähän turhan leveä.

Tuosta langasta vielä sen verran, että se oli oikein miellyttävää neuloa ja myös valmiina pintana tosi pehmeää ja kutittamatonta. Varmasti tulee ostettua toisenkin kerran.

Pahoittelen taas kerran kuvien huonoa laatua. 


3 kommenttia:

 1. Kivoja juttuja oot tehny. Olen ekaa kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidanpa pyörähtää heti vastavierailulla :) .

   Poista
  2. Taidanpa pyörähtää heti vastavierailulla :) .

   Poista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...