keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Pyörteitä

Päivänä eräänä tulla tupsahti postista Titityyltä tilaamani villahousulangat. Kaksi kerää Patonsia (kirjava ja turkoosi) sekä kaksi vyyhtiä Luccaa (lilakirjava ja pinkkikirjava), joka onkin aivan uusi lankatuttavuus mulle. Kaikki siis 100% merinoa ja kyllä on pehmeitä. Varsinkin tuo Lucca. Kirjavat Patonsit on jo puikoilla muotoutumassa villahousuiksi. On vaan yritettävä saada edes muutamat joululahjat ensin pukinkonttiin ennen kuin viitsii housuja jatkaa.


Esikoisen Pinwheel

Ohje:
Pinwheel Sweather
Puikot: 3,5mm bambuiset sukkapuikot, 3,5mm 80cm Addi pyöröt, 3,5mm 150cm KnitPicks pyöröt
Lanka: Novita Nalle kaksinkertaisena (valkoinen, pinkki ja vihreä)


Jotain valmistakin kuitenkin on. Viivi-Lotan Pinwheel on viimeinkin valmiina päälle puettavaksi. Kostea se kylläkin vielä on pesun jäljiltä, joten kuvaan sen Viivin päällä jonain toisena päivänä. Hiukan pieni siitä tuli ja ehdotinkin esikoiselle että josko annettaisiin tuo kuopukselle ja saisi esikoinen sitten valita uudet langat ja neuloisin heti perään toisen isomman. Ei suostunut ehdotukseen, joten antaa sitten olla. En tehnyt sitä ihan prikulleen ohjeen mukaan ja muutamia juttuja siinä onkin jotka täytyy ensi kerralla ottaa huomioon. Aloitin ainaoikean liian myöhään, joten kun kauluksen taittaa, näkyy nurea puoli rumasti. Onneksi Viivillä on sen verran pituutta hiuksissa että ne peittävät tuon esteettisen virheen. Hihoistakin tuli turhan kaposet. Alle ei siis voi ainakaan kovin paksua pitkähihaista laittaa. Reunaan virkkasin vielä vähän simpukkavirkkausta että neuleeseen tulisi jotain prinsessamaista (esikoinen rakastaa prinsessoja, pinkkiä ja röyhelöitä) ja samalla tuli sitten edes pikkuisen lisää kokoakin. Kiinnitystä täytyy vielä miettiä. Pitää kai käydä jonain päivänä nappikaupoilla.

Ohje oli tosi selkeä ja helppo vaikka olikin englanniksi enkä siinä loista, takkia oli myös erittäin mukava neuloa samalla kun katseli Metsoloita dvd:ltä. Aloittelijoillekkin tosi helppo ja selkeä malli. Oikeastaan ainoa miinuspuoli oli valitsemani lanka. En ole oikein ikinä tykästynyt Nalleen ja nyt taas huomasin miksi. Se nirskuu ja narskuu puikoilla sekä halkeilee jatkuvasti. En tykkää. Täytyy siitä silti varmaankin tuo kuopuksenkin PW neuloa. Kaksinkertaisesta Nallesta en enää ala. Tulee turhan paksu takki. Valmis takki tuntui tosi kovalta, karhealta ja raskaalta, mutta onneksi pehmeni huomattavasti villapesun jälkeen.

Nyt houkuttaisi valtavasti jatkaa aikoja sitten kesken jäänyt February Lady Sweather loppuun saakka, mutta järkikulta yrittää kertoa että jouluun ei ole enää montaa viikkoa eikä pukinkontissa ole vielä ainuttakaan lahjaa. Tänään olen ollut kaiken vapaahetkeni miehen siskon (onko se siis mun käly?) synttärilahjan kimpussa. Yli puolet on valmiina. Illaksi valmistuu varmaan toinenkin puoli ja sen jälkeen jännitellään pesukoneen äärellä että tuliko sitä mitä piti vai täytyykö lähteä sittenkin kaupoille lahjaa etsimään.

Sellaista täällä. Kiirettä pitää kahden tenavan kanssa vaikka ihan vain täällä kotosalla ollaankin. Nyt menen syömään.

Ps. Kävästiin me miehen ja tyttöjen kanssa maanantaina Seinäjoella. Tarvitsin pitkät pyöröpuikot, joten etsin viimeinkin Käsityöaitta Fionan ja käväsin ostamassa elämäni ensimmäiset KnitPicksit. On muuten hyvät. Lähetän pukille toiveen, että jos saisin lahjaksi tämän, en sitten muuta tarttisikaan ;) . Synttärilahjaksi sitten nämä ;) .

3 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo villatakki. Malli on tosi hino ja lankojen värit suloisia.

    VastaaPoista
  3. Ihana villatakki!Aika jänskä malli!

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...