keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Kauniina nauhana vuosien päivät


(kuvassa yksi osa jokin aika sitten Annan aarteet -blogissa voittamastami palkinnosta)

Luulenpa etten ennen vuodenvaihdetta saa aikaiseksi uutta postausta, joten teen sen jo tässä vaiheessa.
Päätin, että uudenvuoden lupaukset pidän vain omana tietonani, koska yleensä siinä käy niin että petän ne kuitenkin jossakin vaiheessa. Toivon kuitenkin, että vuosi 2010 tuo tullessaan paljon iloisia, kauniita ja siunattuja asioita.  Ainakin tuleva vuosi tuo tullessaan merkittäviä muutoksia, kun yli kuuden vuoden kotiäitiyden jälkeen aion aloittaa uuden ja jännittävän matkan työelämässä. Työpaikkaa ei ole valmiina odottamassa, joten saan rauhassa miettiä mitä sitten ihan oikeasti haluaisin tehdä. Jos totta puhutaan, on ensimmäinen työhakemus jo lähdössä huomenna määränpäähänsä ja toiveikkain mielin jään odottamaan saanko kutsun haastatteluun. Kuopukseni täyttää kolme vuotta vasta toukokuussa, joten mikään kiire ei vielä ole, mutta mielekkäitä työpaikkoja tuntuu olevan tarjolla niin harvoin, että päätin tarttua tilaisuuteen. Asiasta lisää sitten jos pääsen haastatteluun ja saan paikan.

Vuosi 2009 on ollut yhtä sisäistä myllerrystä. En oikein tiedä mikä vuodesta teki niin raskaan, mutta näin jälkikäteen ajateltuna tuntuu kuin olisin tarponut koko vuoden polviani myöten lumessa. Onneksi joukkoon on mahtunut myös aivan mahtava kesä. Säät suosivat paremmin kuin edellisvuonna ja kesään mahtui monia iloisia ja ihania tapahtumia, matkoja ja grilli-iltoja ystävien kanssa.

Käsitöiden suhteen ei tapahtunut mitään erityistä. Merkittävin asia oli varmaankin se kuinka neuloin ihka ensimmäisen itse suunnittelemani neuletakin. Takki oli kovassa käytössä viileinä kesä- ja syysiltoina, mutta nyt se on jäänyt kaapin hyllylle häpeämään. Lanka on aika nyppyyntyvää, napit irtoilevat ja koko takki on suhteellisen kulahtanut. Jostain syystä myös päättelylangat ovat onnistuneet kiemurtelemaan itsensä irti ja nyt lankoja roikkuu siellä sun täällä enkä minä jaksa millään tarttua neulaan ja päätellä niitä uudelleen. Kylminä päivinä saatan kyllä joskus kaivaa takin esille, mutta ainoastaan kotioloissa. Täytyy nyt katsoa jos vaikka tulevana vuonna jaksaisin suunnitella uuden takin, josta tekisin myös sellaiset muistiinpanot että ohjeen voisi laittaa jakoon tänne blogiin. Katsotaan.. en kuitenkaan lupaa mitään ;) .

Uutena vuotena nykyinen blogini viettää kaksivuotissynttäreitään, joten ajattelin järjestää pienet arpajaiset, jossa on palkintona jotakin pientä itse tehtyä. Voit osallistua arvontaan antamalla minulle neule- ja virkkausideoita vuodelle 2010. Linkkejä ohjeisiin, tekniikoita, lankaideoita jne.
Arvonta suoritetaan 7.1.2010, joten osallistumisaikaa on viikon verran.
Arpaonnea kaikille :)

9 kommenttia:

 1. Onnea kaksivuotiaalle blogille! Tykkään kovasti seurata blogiasi. :)

  VastaaPoista
 2. Tykkään blogistasi ja onnea synttärien johdosta. Vinkkejä olen ehkä huono antamaan, mutta juuri vähän aikaa sitten bongasin itse yhden tosi kivan jutun, neulotut kengännauhat! Poika ilmoitti heti tarvitsevansa sellasiet! Siis Sisko neuloo blogissa: http://siskoneule.vuodatus.net/
  Mun mielestä tosi kvia idea, vaikka pieni onkin!

  VastaaPoista
 3. Onnea elämänmuutoksille ja 2-vuotiaalle blogille!

  Uusia neuleideoita, hmm.. Kannattaa päivitellä ja katsella välillä sitä omaa to do-listaa, sieltä saattaa löytyä vaikka mitä ihanuuksia ja uusia juttuja, jotka ovat jääneet unohduksiin :)

  VastaaPoista
 4. Lankojen päättelyyn käytän itse virkkuukoukkua. Pujotan langanpäät nurjalle, joka toiseen kerrokseen alaspäin. Nopea ja toimiva tapa. Yhdistän tietysti langat neulomalla kaksinkertaisella muutaman silmukan. Mitäpä jos virkkaisit ohuesta langasta ja pikkuisella koukulla pitsinenäliinat itsellesi ja läheisillesi? Nimikirjaimien ompelu kulmaan kruunaisi asian. Jos et halua käyttää ihan,ihan ohutta lankaa on helmilankakin käypänen vaihtehto pitsiin. Kiinnitys onnistuu vaikka ompelemalla aluksi pykäpistoja ja jatkamalla niiden päälle virkkausta.t. Ruiskaunokki

  VastaaPoista
 5. Onnea kaksivuotiaalle! Miten olisi pienet neulotut tai virkatut otukset, amigurumit. Niihin voi kätevästi upottaa jämälangat ja hauskat otukset valmistuvat vaikka lahjaksi nopeasti. (Tämä nyt kuulosti joltain tosi typerältä lehden kuvatekstiltä, mutta kuitenkin.)

  VastaaPoista
 6. paljon onnea uhmaikäiselle ;) minulla on työnalla tällainen helppo ja hauska huivi http://www.ullaneule.net/0309/ohjeet_kuusikko.html . itse ainakin ihastuin malliin, ja valmistakin tulee nopeasti.

  VastaaPoista
 7. Onnea pikkuiselle! Oletko kokeillut eri tapoja tehda itse lankaa? (kehrata, varjata jne) Itse olen ajatellut, etta kun neulonta alkaa jurppimaan, niin sitten tutkiskelemaan lankoja toisesta perspektiivista...

  Onnea uudelle vuodelle!

  VastaaPoista
 8. Mä en osaa kyllä antaa mitäään vinkkiä, kun en itse harrasta kutomista :) Kaikkea nättiähän sä ooot jo tehnytkin.

  VastaaPoista
 9. Onnea kaksivuotiaalle :)
  Itse olen hurahtanut mummoneliöiden virkkaamisenn, uusin villitys !

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...