tiistai 15. maaliskuuta 2011

Pikkutakki

Taas on kulunut aikaa enemmän kuin tarpeeks siitä kun viimeks esittelin jotain blogissani.
Vauva pitää kiireisenä, mutta aina välillä ehdin sentään jotain neuloakkin. Yleensä käytän neulomiseen tytön (yleensä erittäin lyhyet) päiväunien ajat, pienet hetket, jotka tyttö suostuu makoilemaan puuhamatolla sekä välillä myös hetket, jolloin tyttö nukkuu mun mahan päällä. Siltikin neulomishetkiä on aivan liian vähän. Välillä meni jo motivaatio koko hommaan ihan vain siksi että kun kaivoin kutimet esille, tiesin jo valmiiksi, että jotakuinkin parin kerroksen jälkeen kuuluu makuuhuoneesta itku ja parku ja taas on pakko luopua kutimista.

Jotain kuitenkin on valmiina..
Lanka: Cascade 220 Heathers
Puikot: KnitPro 5mm
Muuta: Kannattaa huomioida, että ainakin 0-3kk: n ohje on todella pieni. 
Ohjeessa on virhe hihojen kohdalla. 23 silmukan sijasta pitääkin
jättää hihoja varten odottamaan 25 silmukkaa. (pienimmässä koossa)
Hihat on mun mielestä liian kapeat, vaikka poimin silmukoita enemmän kuin ohjeessa.

Sophisticate on tosi helppo ja nopea neuloa, ainakin jos neuloo pienimmän koon (0-3kk). Kannattaa kuitenkin huomioida, että vaikka tiheydet on kunnossa, takista tulee tosi pieni. Mahtuu juuri ja juuri meidän pian kuusiviikkoiselle tytölle. Ja minä kun kerrankin neuloin oikein mallitilkunkin!
Lisäksi ohjeen hihat ovat todella kapeat. Ne on tosi kapeat vieläkin, vaikka poimin hihoja varten muutaman silmukan enemmän kuin ohjeessa. 

Ohjeessa oli myös hihojen kohdalla virhe. Aluksi pyydettiin jättämään 23 silmukkaa hihaa varten odottamaan. Myöhemmin ohjeessa kuitenkin sanottiin, että työssä kuuluu olla nyt 56 silmukkaa. No eipä ollutkaan, vaan 60. Mietin kauan, missä kohtaa olin tehnyt virheen, mutta sitten tajusin lukea ohjetta eteenpäin ja hihojen kohdalla pyydettiin poimimaan puikoille 25 silmukkaa, jotka oli jätetty odottamaan hihaa varten. Tuo 23 silmukkaa oli siis virhe ja oikea määrä on 25 silmukkaa.
Tuonkin virheen olisin huomannut, jos olisin lukenut Ravelryssä neuleesta annettuja kommentteja, mutta kun en tajunnut. Siellä mainittiin myös tuo neuleen todella pieni koko.

Onneksi takki mahtuu kuopukselle edes hetken vielä. Luultavasti se on kuitenkin parin viikon päästä aivan liian pieni, joten täytyy pitää sitä nyt joka päivä. Tykkään tuosta takista kyllä muuten tosi paljon ja värikin on kiva. Ompelin siihen väliaikaisesti kaksi isoa nappia. Oikeasti siinä kuuluisi olla neljä nappia, mutta mulla ei ollut tarpeeksi pieniä ja isoja mahtui vain kaksi.


Tässä takki vielä käyttäjänsä päällä. Olisin ottanut enemmänkin kuvia, mutta tyttö lopetti yhteistyön heti alkuunsa ja lopuissa kuvissa kädet viuhtoo ja naama on itkusta punainen.


Ohje: Perussukat omasta päästä
Lanka: Gjestal Maija kolmessa värissä
Puikot: 2,5mm
Muuta: Koko 37, sileää neuletta, tiimalasikantapää ja sädekavennus.

Nämäkin ovat  viimeinkin valmiina! Nyt tuntuu siltä ettei huvita ihan hetkeen sukkia neuloa. Siksi saatte vielä odotella sitä Escalerilla -sukkien ohjettakin. Se on kyllä tulossa kunhan vauva kasvaa ja mulla riittää enemmän aikaa ja motivaatiota perehtyä siihen.

9 kommenttia:

 1. Niin ne kuvat hämää, nimittäin olin ihan varma, että sinäkin olet neulonut Knittystä Iced nimisen takin, kuten minäkin tein helmikuussa. Aikuisen kokoista neuletta siis odottelin, kunnes luin tekstiä kunnolla. :D
  Mutta tosi soma takki siitä tuli!

  VastaaPoista
 2. Ihana takki! Kaveri saa vauvan kesällä niin pakko tehdä tuommoinen takki! pystyyköhän tuota ohjetta soveltamaan vähän ohuempaan lankaan? Harmi jos ei mahdukaan takki päälle! Ei ollut mitään Errataa ohjeesta? Kannattaa varmaan laittaa postia ohjeen laatijalle ettei kovin moni neuloja suotta hermostu.

  VastaaPoista
 3. Altocumulus: Mä itekki katoin noita ekoja kuvia, että kylläpäs näyttää aikuisten takilta :) .

  Hansu: Ravleryä kun luin, niin siellä oli jo moni ohjeen tekijälle huomauttanut noista virheitä. Jostain syystä niitä ei kuitenkaan ollu tuohon ohjeeseen korjattu enkä errataakaan missään huomannu.

  Kyllä kai tuota ohjetta voi muokata ohuemmalle langalle, jos osaa vähän matikkaa. Ainakin jos hallitsee sen paremmin kuin minä :D. Oon ite tosi huono muuntamaan mitään toiselle langalle.

  VastaaPoista
 4. Minustakin näytti niin aikuisen takilta! :) Ihanaa, että jollain muullakin on raitasukkainnostus. Jotenkin on palmikot alkaneet tökkimään ja raidat tuo sukkien puuduttavaan kutimiseen sitä kaivattua potkua. Niin tavallisia kuin ovatkin :)

  VastaaPoista
 5. Ihana vauva ja kiva takki :). Aurinkoista kevään odotusta teille!

  VastaaPoista
 6. Suloinen takki, ihanan muhkea kaulus! Myös takin käyttäjä on ihanainen :)

  VastaaPoista
 7. Tylikäs takki! Kiva nähdä näitä vähän erilaisia vauvaneuleita aina välillä. Ja sukatkin on oikein kauniin väriset :)

  VastaaPoista
 8. Vauvojen ja lasten vaatteet on kyllä niin söpöjä, niin tämäkin!

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille :) .
  Ei tahdo takki oikein enää mahtua, kun tyttö alkaa lähenemään viisikiloista. Täytyy kai neuloa joskus vähän isommassa koossa.

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...