lauantai 23. lokakuuta 2010

Lunta!

Saatiinhan me oikein kunnon ensilumi tänne Pohjanmaan lakeuksillekkin. Virallinen ENSIlumi satoi kylläkin jo varmaan viikko sitten, mutta sitä tuli hyvin niukasti ja se suli pois suurinpiirtein saman päivän aikana. Yöllä lunta oli tuprutellut kuitenkin varmaan reilut 10 senttiä ja mies joutui ensimmäistä kertaa tänä talvena lumitöihin.
Lapset leikkivät pitkän aikaa ulkona lumessa, kun taas äiti kuvasi valmistuneita ja keskeneräisiä töitään, sekä värjäsi muutaman vyyhdin sukkalankaa. Eipä niistä hääppösiä tullut. Ovat nyt kuivumassa. Kuvia sitten kun saan ne kuivumaan.

Vauvalle tuli neulottua tässä jo pari kuukautta sitten myssyn, mutta muistaako joku tämän mallin? Jostakin netin syövereistä sen bongasin ja neuloin lakin valmiiksi, mutta hukkasin ohjeen enkä muista mallin nimeä. Tuolloin olin vielä aivan varma, että meille tulee poika. Onneksi nykyään tytöilläkin voi kuitenkin pitää ns. poikien värejä.


Tällaisen söpön baskerin neuloin vauvalle Artesano Aranista. Puolet alpakkaa ja puolet villaa ja niin pehmeää, että tätä tilaan kyllä lisää, kunhan löydän jostakin sopivia värejä. Haluan neuloa tytöillekkin uudet pipot ja pehmeät lapaset. Ehkä kauluritkin.


Nämä perussukat valmistuivat tänään omia varpaitani lämmittämään. Pitkään oon haaveillut mustista villasukista, mutta kun ei vaan ole tullut neulottua. Lankana 7veljestä tarjouksesta. Siitä tuli neulottua itselleni myös alemman kuvan lyhytvartiset sukat.
Näissä sukissa 2o2n -ribbi, tiimalasikantapää ja nauhakavennus. Kameran linssissä on näköjään jotakin likaa eikä kuva muutenkaan ole kovin edustava, mutta en jaksanut paneutua. Niin ja sukat on sitten tarkoituksella neulottu kireiksi. Tykkään kun sukat vähän kiristää, paitsi jotkut kivat liian suuret fiilistelysukat olis joskus mukava neuloa pakkasilloiksi varpaita lämmittämään.


Tässä lisää perussukkia. Mustat siis samasta seiskaveikasta kuin edelliset ja nuo toiset on sitten lasten sukat Tico Ticosta. Molemmat sileää neuletta, varressa pätkä 2o2n -ribbiä, tiimalasikantapää ja sädekavennus.


Keskeneräisiä sukkia sitten riittääkin. Ylhäällä vasemmalla Kai-Meit Zitron Trekking hand artista, ylhäällä oikealla Polly Jeanit jostakin tuntemattomasta villasekoitteesta, keskellä vasemmalla lasten seiskaveikkasukka omasta päästä, kesk. oikealla Angeet Rellanan Flotte Socke Stretch Ringelistä ja alhaalla (taas) mustat perussukat Nallesta. Eikä ne mun keskeneräiset pelkkiin sukkiin rajoitu..


Puikoilla viihtyy myös kaaaauan sitten aloittamani Razor Cami, joka kylläkin on muuttanut muotoaan lyhythihaiseksi paidaksi. Vielä en osaa sanoa kenelle se tulee. Väri ei ole oikein mua ja koko taas liian suuri omille tytöilleni. Luultavasti se jää kaappiin pyörimään tai sitten lahjoitan sen kirpparille heti valmistuttuaan. Lankana Nordia Produkterin Kamomilla.


Näitä kirjoneulelapasia aloin neulomaan muutama ilta takaperin. Mallina on Haaviston n:o 96 Kurikka hiukan muunneltuna ja lankana Gjestalin Maija. Nämä tulee mulle itelleni. Kirjoneule vaatii meikäläiseltä vaan niin kovasti keskittymistä etten pysty lapasia neulomaan tyttöjen ollessa hereillä. Joskus iltaisin niitä muutaman rivin kilkuttelen kunnes uni voittaa.

Niin että siinä sitä onkin valmiiksi saattelemista ennen kuin saan uudet lankani puikoille. Taidanpa ihan ensimmäiseksi ottaa työn alle parin tuolle oranssille lasten sukalle. Sen kun saattaisin saada valmiiksi jo heti tänään. Mutta.. Sitä ennen kuitenkin kahvia ja blogeja. Syötteenlukija näytti päälle 500 lukematonta postausta. Kunpa saisi vapaapäivän aikana vähennettyä lukemattomat edes 400 postaukseen.

4 kommenttia:

 1. Myssyn malli taitaa olla Hello Yarnin Top down bonnet.

  Ihan hyvin tyttökin voi käyttää sinistä myssyä. Mielestäni on jopa vähän outoa että jotkut haluavat niin kovasti korostaa vauvan sukupuolta vaatteiden väreillä. Meidän toivottavasti lähiviikkoina syntyvän vauvan vaatekaappi on pullollaan keltaista, vihreää, oranssia, ruskeaa ja hieman sinistä ja punaista. Sopii hyvin, oli tulokas sitten tyttö tai poika.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kaisa! Juuri tuo se malli olikin!

  VastaaPoista
 3. ohoh, sielläpä on jo kunnolla lunta!

  VastaaPoista
 4. sade: Arvaappa vaan onko enää.. Kaikki ei sentään sulanut, mutta tuollainen hanki on enää muisto vain :P

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...