keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Sininen

Malli ja ohje: Drops 113-17
Lanka: Cascade 220 (petrooli)
Puikot: 4,5mm KnitPro pyöröt
Fiilis: Kiva neuloa, kiva takki, mutta harmittavan pieni
Sain muutama päivä sitten valmiiksi neuletakin Cascade 220 Woolista. Tykästyin lankaan heti, joskin siitä jäi käsiin hirmuisesti väriä ainakin pitkiä aikoja neulottaessa.
Vanhasta tottumuksesta neuloin pienimmän koon (S) enkä tietenkään jaksanut neuloa mallitilkkua, joten tästä tuli vähän kippana. Olisin halunnut hihoista ja koko takista pidemmän. Muutenhan koosta ei oikein osaa sanoa mitään, koska en ole tällä hetkellä ihan normaalissa tilassani :) . Ompelin vasta kolme nappia paikoilleen, koska takki ei tällä hetkellä mahdu mahan kohdalta kiinni, mutta kunhan vauva syntyy (syntyis nyt jo!), ompelen loputkin napit ja toivon, että takki näyttää paremmalta.

Tähän takkiin upposi 3,5 vyyhtiä lankaa. Ostin lankaa yhteensä viisi vyyhtiä ja nyt tosiaan harmittaa etten neulonut takkia aluksi esiin kaivamillani 5mm puikoilla. Koko olisi ollut parempi eikä ylimääräisiä vyyhtejäkään olisi välttämättä jäänyt jäljelle. Noh.. Onneksi lanka on monikäyttöinen, joten saatanpa neuloa jäljelle jääneistä langoista vaikkapa pipon tai lapaset. Harkitsen myös, että tilaan samaa lankaa samassa värissä lisää ja neulon itelleni saman takin M-koossa. Sitten voisin lahjoittaa tämän nykyisen vaikkapa siskon tytölle, joka alkaa uhkaavasti ottaa koossa minua kiinni. Lapset kasvaa valtavan nopeasti!

Kuvassa takki näyttää aivan liian siniseltä. Oikeasti väri on petrooli, mutta en saanut muokattua väriä oikeaksi edes kuvankäsittelyohjelmalla. Ohje oli aika hyvä ja takkia oli mukava neuloa, mutta pitsineulekaavio oli mun mielestä jotenkin tosi monimutkainen. Merkkien selitykset olivat aivan jotain muuta mihin olin tottunut, joten jouduin tuijotella selityksiä ehkä vähän turhan paljon ja muutaman kerran jouduin purkaa neulomaani, koska olin vanhasta muistista tikutellut erään merkin kohdalla langankiertoja, vaikka tässä ohjeessa merkki tarkoittikin jotakin muuta. Parissa kohtaa ohjetta meinasi muutenkin mennä sormi suuhun, kun en vain yksinkertaisesti tajunnut mitä lauseella tarkoitettiin, mutta vähän vaan improvisaatiota kehiin ja neule valmistui.

Muistuttakaa muuten, että seuraavassa isossa neuleessa ihan oikeasti kanssa neulon sen mallitilkun. Onnistun nimittäin joka kerta neulomaan liian pienen neuleen.. Tyhmä minä!

Nyt menen syömään ja märehtimään hankalaa oloa, joka toivottavasti helpottaa pian. Rv 37 täyttyy huomenna ja koska lääkärikin oli eilen sitä mieltä, että olisi minulle (ja verenpaineilleni) parempi jos vauva jo syntyisi, päätin tänään siivota koko talon ja illalla sitten tietenkin saunaan ;) .

17 kommenttia:

 1. Kaunis se joka tapauksessa on :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis neule ja kaunis vauvakumpu :).

  VastaaPoista
 3. Kaunis takki ja ihan erityisen kaunis odottaja! Tsemppiä loppuun :)

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää joka tapauksessa! Tiedä vaikka toimis tulevaisuudessakin noin kolmen napin voimin... makuasia tietenkin. :)

  VastaaPoista
 5. Sinä olet nopea neuloja!! Minun omat neuletakkini jäävät ilmeisesti aina kesken, nytkin on kaksi täysin keskeneräistä, eikä motivaatiota enää kumpaankaan.
  Kaunis tuli takista joka tapauksessa ja eihän sitä vielä tiedä kuinka sopiva se lopulta on raskauden jälkeen.
  Saapi nähdä kumpi ehtii saamaan vauvan syliinsä ensin. Eilen jo vähän katselin kelloa sillä silmällä siivousurakan jälkeen, mutta supistukset rauhottui.

  VastaaPoista
 6. On se kyllä nätti! Varmaan tuntuu mukavamman kokoiselta sitten kun vähän palautuu normaalimittoihin =)

  VastaaPoista
 7. Kaunis takki on ja kohta varmasti sopivamman tuntuinen. Oikein paljon jaksamista viimeisiin päiviin (tai toivottavasti vain päivistä kyse), niin elävästi vielä oma vastaava aika mieleessä.

  VastaaPoista
 8. Ompas kaunis takki:)

  VastaaPoista
 9. Neule näyttää tosi hyvältä myös pelkillä ylänapeilla. En tullut ajatelleeksikaan, että se tarvitsisi enempiä kiinnikkeitä.

  Puhtia siivoukseen ja saunomiseen; toivottavasti ne tepsivät! :)

  VastaaPoista
 10. Onpa kaunis takki, ja itsekin näytät kuvissa kauniilta!

  Paljon voimia loppuodotukseen! :)

  VastaaPoista
 11. Nätti takki! Miulla on tuota samaa petroolia 600 g odottamassa, malli vielä hakusessa...

  VastaaPoista
 12. Tosi kaunis takki!
  Voimia loppuodotukseen! Meidän vauva syntyi vasta rv 42+2 ja voin sanoa, että odottavan aika oli hyvin pitkä...

  VastaaPoista
 13. Tess: Kiitos :)

  Tanja: Kiitos sullekkin. Saa nähdä tuleeko tätä vauvakumpua ikävä sitten kun se on poissa.

  Jaana: Kiitos :). Sitä tuntee kyllä ittensä kaikkea muuta kuin kauniiksi tällä hetkellä XD .

  Annika: Kiitos :)

  Ellu: Täytyy kattoa sitten, kun maha on poissa. On tuo kolminappisenakin kyllä ihan kiva.

  Merruli: Jos työ on mun mielestä kiva, niin en malttais laskea sitä käsistäni. On mullakin kyllä niitä iäisyysprojekteja jotka ei tunnu tulevan koskaan valmiiksi.
  Tsemppiä sullekkin loppumetreille! Mä kanssa oon parina iltana kuulostellut suppareita, mutta ne lakkaa aina kun haen paperia, kynän ja kellon.

  Riikka: Joo, koko on kyllä varmasti parempi sitten kun vauva syntyy ja minut tuntien raskauskilot katoaa. Ja jos on silti liian pieni, niin onneksi suvussa on niitä, joille se mahtuu.

  Johku: Kiitos. Toivon kanssa kovasti, että kyse on enää päivistä. Nyt alkaa vaan olla sellanen tunne, että tämäkin menee sen kaks viikkoa yli, mitä tytötkin meni.

  memmi: Kiitos :)

  Vilma: Täytyy tosiaan vielä miettiä tuota kiinnitystä sitten kun maha on poissa.
  Ei muuten auttanu siivoaminen eikä sauna. Eikä se kolmaskaan ässä ;D .

  Maikki: Kiitos. Mukava kuulla tuollaista, kun omasta mielestä on aika norsu tai vähintäänkin hylje :D .

  Emma: Tuo petrooli on tosi kaunis väri. Tässä jo eilen pähkäilin mitä väriä tilais seuraavaksi. Harmi kun saan tuota Cascadea vain nettikaupoista, niin en näe väriä luonnossa etukäteen.

  Kaisa: Mulla esikoinen syntyi rv 42 ja kuopus rv 41+6 ja se odotus tosiaan kyllä tuntui aivan tuskastuttavan pitkältä. Tyttöjen aikaan mun oma olo oli kuitenkin ihan ok. Nyt meinaa olla kipeä ja hermostunut kaiken aikaa.

  VastaaPoista
 14. Ihana takki! Toi värikin näyttää kivalta(vaikken sinisestä tykkääkään) mutta petrooli kuulostaa paremmalta :)

  VastaaPoista
 15. SViU: Kiitos! Väri on kyllä luonnossa huomattavasti petroolimpi kuin kuvassa. Mä en kanssa oo oikein sinisestä välittänyt, mutta nykyään sekin jotenkin menettelee :)

  VastaaPoista
 16. Hei! Löysin blogiisi Judiunin blogin Villalankasarvikuono kautta. Sulla näyttää olevan kivoja juttuja syntyny puikoila, eritoten tämä neuletakki. En kyllä yhtään syttyny Dropsin ohjeen kuvasta, mutta tämä sinun petrooli neule näyttää hyvältä! Pittää kyllä lisätä ittelekki Ravelry-jonoon. :o) Hyvinhän nuo kolme nappiaki riittää, ei välttämättä tarvi enempää - eritoten jos meinaa olla liian nafti, nimim. pariki kertaa käyttäny samaa konstia kun mallitilkku tosiaan oli taas jäänyt tekemättä. ;o)

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...