maanantai 17. tammikuuta 2011

Voihan blaah!

Coffee Tunic eteni jo vyötäröön asti, mutta sitten kokeilin sitä päälleni ja ne kavennukset oli niin järkyttävän näköiset, että purin tekeleen helmaresoriin asti. Tutkailin taas Ravelryn ihmeellistä maailmaa (ja samalla opettelin käyttämään sitäkin paremmin) ja löysin monen monta keskustelua tuosta samasta ongelmasta. Tuossa tunikassahan on palmikkokaaviota ympäri tunikan ja jos siitä sitten kaventelee, niin osa palmikoiden silmukoistahan häviää. Siksi kavennusten kohdalla olisi osa palmikoista jäänyt ns. "suoraksi" eikä siihen olisi saanut tehtyä palmikonkääntöjä niin kuin kuuluisi.

Noh.. Onneksi löysin sitten kuvan, jossa nuo kavennukset oli onnistuttu tekemään tosi kauniisti ja yritän nyt sitten samaa. En ainakaan aio luovuttaa, vaikka sekin kävi eilen jo mielessä. Kiukutti niin, kun jouduin purkamaan melkein kokonaan työn, johon olin käyttänyt paljon aikaa. Onneksi oon äitiyslomalla, niin ehdin neuloa aina siivouksen ja ruoanlaiton lomassa. Eilen kävi mielessä myös jatkaa entiseen malliin ja jättää työ sitten valmiina kaappiin häpeämään, mutta näköjään oon siinä mielessä kehittynyt neuleharrastuksessani, että en viitsi neuloa rumaa ja virheellistä, vaan mieluummin sitten käytän enemmän aikaa, puran ja neulon uudelleen.

No nyt on sitten kuitenkin taas tunika puikoilla ja tähän asti se näyttäisi sujuvan tuolla uudella tyylillä vaikkakin sen kanssa täytyy nyt sitten tapella vähän enemmän. En ole mikään matikkanero, joka osaa laskea silmukoita ja miettiä ja pohtia ja järjestellä palmikoita, mutta tässä ohjeessa nyt vaan joudun niin tekemään. Eipähän ainakaan haasteet lopu kesken.

6 kommenttia:

 1. Mie tein omaan Coffee Tunicaani sellaset sileän neuleen osiota sivuille, joita sitten kaventelin ja leventelin, hyvä tuli :) Palmikot piti toki järjestellä sitten uudestaan...

  VastaaPoista
 2. Hyvä tietää ongelmista. Ettei vaan tule enää intoa kokeilla tuota ohjetta. Ei taitaisi kyl sopia mun kurveillekaan.

  VastaaPoista
 3. Emma: Mä kattelinkin tuolla Ravelryssä, että noita sileän osion versioita oli tehty. Mietin sitäkin yhtenä vaihtoehtona, mutta päädyin sitten kuitenkin siihen, että neulon "sivusauman" kohdalle kokonaiset palmikot ja kaventelen sitten niiden palmikoiden vierestä niitä oikeita ja nurjia silmukoita. Saa nähdä onnistuuko.

  Judiuni: On tuo tunika niin kaunis, että kannattaa neuloa kyllä, jos vaan miellyttää. Sinäkin oot niin hyvä pähkäilemään ettei tuo välttämättä sulle tuottais mitään ongelmia. Ja voi olla, että minä vaan alunperinkin ymmärsin ohjeen kavennukset väärin.

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä neulomiseen! En muista miten itse tein nuo kavennukset/levennykset. Olen suht suora kropaltani niin eipä niitä kurveja oikein ole..:D Taisin kyllä tehdä ihan ohjeen mukaan jos oikeen muistan. Tunika on kyllä ollut itsellä pidetty ja tykätty, ainoastaan kaulus on lörähtänyt todella pahasti eikä pysy enää ruodussaan :/ Muuten Nalle on käyttäytynyt siinä mainiosti, ei ole nyppääntynytkään!

  VastaaPoista
 5. Mullakin oli vähän ongelmia tuon ohjeen kanssa. Päädyinkin lopulta soveltamaan ohjetta aika rankasti, kun en jaksanu purkaa. En hoksannu heti alussa luoda kaikkia 224 silmukkaa, niin kuin monet ravelryssä suositteli, joten joustinneule ois menny ihan vinksalleen niitten lisäysten jälkeen. Jatkoin siis neulomista 220 silmukalla ja tein palmikot ja lisäykset omalla tavalla.

  Kävin taas ravelrystä kattoon muitten toteutuksia ja mun mielestä se, missä "sivusauman" kohdalla menee palmikko ja sen molemmin puolin kavennellaan/levennellään, näyttää hyvältä. :)

  VastaaPoista
 6. Hansu: Mä mietin sitäkin vaihtoehtoa etten tekis noita muotoiluja ollenkaan, mutta sitten pelkäsin, että jos se lörpöttää jotenkin rumasti päällä. Se sun tunika on kyllä tosi kaunis eikä näytä lörpöttävän yhtään.

  Anu: No enpäs huomannut minäkään, että ne kaikki silmukat olis voinut luoda heti.. Mulla se joustinneule meni nyt sitten toiselta puolelta ihan ok, mutta toiselta puolelta se lähti menemään niin, että nurjien kohdalle tuli oikeaa ja toisinpäin. Vähän harmittaa, mutta olkoot! Vai pitäisköhän mun purkaa taas.. (no ei sentään!).

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...