perjantai 14. tammikuuta 2011

Uutta puikoilla


Mulla on taas uusi rauta tulessa. Oon jo varmaan vuoden päivät puhunut, kuinka aion neuloa itselleni Coffee Tunicin ja kuinka mulla on jo langatkin siihen (harmaata Nallea), mutta aina se on vaan jäänyt puheeksi. Muutaman kerran oon jo kaivanut langat ja ohjeen esille, mutta en ole päässyt aloittamaan. Toissailtana sitten mietin mikä mättää ja kaivoin taas ohjeen esille. Sitten tajusin, että puikoistahan se johtuu. Ohjeessa on puikkosuosituksena 2,75mm ja 3mm, mutta mullapa ei ole tarpeeksi pitkiä pyöröjä kuin 3,5mm alkaen. Noh.. Päätin kokeilla sitten niillä ja nelimillisillä ja kyllä ainakin tähän mennessä on onnistunut hienosti. Neulepinta olis varmasti vähän parempaa pienemmillä puikoilla, mutta näilläkin pärjää.

Tunika on ihana ja sitä on aika addiktoiva neuloa, mutta.. Vyötärökavennusten kavennusten kanssa meinaa olla ongelmaa. En välttämättä osannut tulkita ohjetta ihan oikein ja päätin ottaa selkoa Ravleryssä muiden tekemistä Coffee Tunicoista, mutta eipä auttanut. Huomasin, että lähes jokainen on tehnyt nuo kavennukset ihan omalla tavallaan. Löytyi niin monenmoista variaatiota. Minäkin siis päätin tehdä omalla tavallani, mutta nyt näyttää siltä ettei kavennuskohdista tule kovinkaan kauniit. Olkoot! Minä päätin nyt kuitenkin jatkaa samalla tavalla. Neulon sitten vaikka uuden toisen värisenä, jos keksin paremman tavan kavennella.

Väri on jotenkin tosi kiva. Tummanharmaa, jossa on seassa vaaleita pitkiä kuituja. Neulottu pinta näyttää siis hivenen meleeratulta ja karvaiselta. Kerrankin kuitenkin hyvässä mielessä. Näin kuitenkin Ravelryssä niin ihanan värisiä tunikoita, että jos tämä versio onnistuu, voisin neuloa saman pitkähihaisena ja jollain tosi kivalla värillä (petrooli, vihreä, viininpunainen..). Nalle on kuitenkin suht edullinen ja riittoisa lanka enkä oo huomannut siinä samanlaista nyppyyntymistaipumusta kuin esim. Isoveljessä ja 7veikassa.

Me täällä sairastetaan kuopuksen kanssa, joten musta jotenkin tuntuu nyt siltä, että taidan majoittautua täksi päiväksi sohvalle neuleen ja kannettavan dvd-soittimen kanssa. Tunika etenee kuin itsestään, kun samalla katsoo Housea dvd:ltä.

2 kommenttia:

 1. Voih, että pitikin sinun vielä joutua sairastamaankin, mutta toki se takaa sinulle neulerauhaa. JOka tapauksessa pikaista paranemista.

  Aika hyvässä vauhdissa näyttää uusi tunika jo olevan. Olen kyllä hidas neulomaan, kun toissailtana aloitettu sukka on vasta kantalapussa 3.5mm puikoilla - ei ihme ettei meikäläiseltä valmistu neuletakkeja.

  VastaaPoista
 2. Merruli: Ei tää sairastaminen tosiaan mitenkään kivaa ole. Kuumetta ei varmaan ole, mutta nenä on tukossa ja kurkku tosi kipeä.

  Mulla näyttäis olevan neuleiden saralla samanlaisia innostuksen puuskia kuin lukemisen kanssa. Tässä ennen joulua innostuin lukemisesta niin, että sain melkein koko Anna-sarjan luettua, mutta nyt taas sitten vuorostaan neulominen maistuu.

  Jonkun verran on tullut neulomiseen itsevarmuuttakin, kun oon huomannut, että neulominen englanninkielisestä ohjeestakin onnistuu, vaikka joskus joutuukin vähän itse säveltämään joitain kohtia :D .

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...