tiistai 15. helmikuuta 2011

Jämähdys



Parit sukat on taas valmiina. Pinkki-violettiraitaiset neuloin esikoiselle seiskaveikkojen jämäkeristä, mutta hänpä ei sitten suostunut edes kokeilemaan niitä jalkaansa. Liekö jonkinlaista uhmaa vauvan saavuttua, koska sukkia neuloessani tyttö oli totaalisen ihastunut lankojen väriin ja odotti sukkien valmistumista ettei tarvitsisi enää käyttää rumasukkiaan. Ajattelin vielä laittaa noidenkin pohjiin vähän jarrua, koska tytöillä on tapana juosta villasukilla pitkin olkkarin laminaattilattiaa ja aika usein siinä sitten sattuu vahinko..

Pikkusukat neuloin parissa illassa Gjestalin Maijasta pienimmälle neidille. Aiemmin neulomani raitasukat olivat auttamattomasti liian pienet. Noh.. Saavat tytöt sitten nukeilleen uudet sukat.

Noiden sukkien jälkiin kaipasin edelleen kutimia käsiini, mutta jatkuvien keskeytysten ja imettämisen takia en pysty jatkamaan Coffee Tunicia. Niinpä otin puikoille taas uudet raitasukat. Tällä kertaa niistä taitaa tulla sukat meikäläiselle. Halusin sukat, joissa on vähän pidemmät varret ja jotka eivät ole niin räikeät. Lankakorista sattui löytymään valkoista ja vaaleanpunaista Maijaa ja koska niistä neulottuna sukista olisi tullut aivan liian lällyt, päätin ottaa niille kaveriksi vielä viininpunaistakin Maijaa. Tykkään kovasti.


Aiemmin kerroin neulovani esikoiselle alpakkapaitaa ja valittelin, että lanka on niin liukasta neulottavaa, ettei työtä oikein huvita ottaa käsiinsä. Sain vinkin neuloa alpakkaa Addin pitsipyöröillä, jotka ovat terävät ja hiukan "tahmeat".  Omat pitsiaddini ovat kokoa 4mm, jotka ovat auttamatta liian paksut Dropsin Alpacalle, joten napsuttelin netistä uudet pitsipyöröt koossa 2,5mm. Saa nähdä onnistuuko nyt.


Minua muuten odotti tällainen näkymä tässä yhtenä päivänä työpöydälläni. Tätähän se mun arkeni nykyään on. Neulomista ja vauvan hoitoa. Neulon, kun imetän ja totta tosiaan imetän ihan joka välissä. Luulisi, että sukkia tippuu puikoilta parit päivässä ;) .


Tämä ei sentään tipahtanut omilta puikoiltani, vaan Pikku-Enni sai serkultani lahjaksi kauniin villahaalarin, myssyn, tossut ja tumput. Kiitoksia serkulle! Kamera vääristää värejä. Oikeasti haalari on neulottu mustasta ja kirkkaanpunaisesta Lanettista. Kuvassa punainen näyttää liian pinkiltä ja vaalealta.

10 kommenttia:

  1. Hih, sinä olet melkoinen sukkatehdas. Neuletahti on itsellä hiipunut ehkä yhteen neljäsosaan, vaikka välillä tuleekin harrastettua imetysneulontaa. Meidän Seela oli syntyissään yli kilon suurempi kuin keskimmäinen tyttö, joten vähitellen pitää minunkin alkaa neuloa suurempaa neuletakkia, liiviä ja sukkia.
    Suloinen leppissetti.

    VastaaPoista
  2. Hienoja sukkasia :) Mie en neulonu ensimmäiseen kuukauteen yhtään mitään kun tyttö syntyi, ei vaan keskittymiskyky tai aika riittäneet... Hurmaava leppis-asu!

    VastaaPoista
  3. Ihania värejä sukissasi ja kaunis on myös tuo Leppis-setti. Mä olen Addin puikkojen suuri fani tosin sukat teen juurikin noilla KniPicksin sukkapuikoilla.

    VastaaPoista
  4. Kauniita raitasukkia jälleen!

    Kerropas miten ihmeessä saat tuosta kiilakantapäästä noin mahdottoman siistin?! Olen joskus tuota yrittänyt (muistaakseni Socks from the toe up -kirjan ohjeella) mutta lopputulos oli kaikkea muuta kuin nätti...

    VastaaPoista
  5. Maikki: Mä teen tuon tiimalasikantapään Ullan ohjeella http://www.ullaneule.net/0104/neuvot_tiimalasikantapaa.html. Joskus tulee reikiä, joskus ei. Yleensä yritän pitää langan niin kireällä ettei niitä reikiä pääsis tulemaan.

    VastaaPoista
  6. Merruli: Noh.. Tyttö on muuttunut aika itkuiseksi taas, joten nyt on sukkatehdaskin taas hyytynyt. Usein tulee kuitenkin neulottua samalla kun imetän. Imetystyyny on siitä hyvä, että pystyy imettää samalla kun puuhailee muuta :) .
    Seela on muuten ihana nimi! Yhdessä vaiheessa sanoin, että laitan lapselleni nimeksi Seela, mutta ei nyt sitten kuitenkaan ole tullut laitettua.

    Emma: Ei mullakaan keskittymiskyky riitä oikeastaan muuhun kuin raitasukkiin ja joihinkin muihin suhteellisen aivottomiin töihin.

    Marika: Mulla on paljon Addin pyöröjä ja parit sukkapuikotkin. Lisäks mulla on KnitPron pyöröpuikkosetti, joten sitä tulee paljon käytettyä muissa kun sukissa. Sukat tulee melkein neulottua KnitPron sukkiksilla. Ne on jotenkin niin kivat.

    taitava tyttö.: Kiitos :)

    Riikka: Kiitos paljon :)

    VastaaPoista
  7. Kyllä on kauniita sukkia ja tuo vauvan neulehaalari on kyllä huippu kaunis myös tykötarpeineen.

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...