perjantai 25. helmikuuta 2011

Niin, kukahan sitä pipoa pyysikään..?

On taas tullut neulottua jotakin pientä. Mies tarvitsi (tai ei kuulemma tarvitse, mutta pieni huomautus aina hukassa olevasta piposta saa tietenkin neulojan sormet syyhyämään..) uuden pipon ja siitä se ajatus sitten lähti..Ohje: Hineri Hat (ravlink)
Lanka: Novita Isoveli
Puikot: 4,5mm
Muuta: Ei kovin kiva. Ei asetu kunnolla päähän.
Isoveli on taattua Novitalaatua.. alkoi siis nyppyyntyä jo neuloessa :/


Ohje: Lina
Lanka: Cascade 220 Wool
Puikot: 3,5mm
Muuta: Seuraavalla kerralla vois alkaa kavennella jo aiemmin.


Niin ja tässä vaiheessa saa kysyä, että missäs se miehen pipo sitten on? Noh.. Se on vielä kerinä lankakorissa. Löysin lankakorista tuon petroolin Isoveljen ja ajattelin, että käytetäänpäs se nyt pois. Noh.. Mies ei halunnut petroolia vaan harmaan. Johonkin se Isoveli oli kuitenkin juuri sillä sekunnilla ehdottomasti käytettävä, joten etsin Ravelrystä pipomallia, ihastuin Hineriin ja päätin neuloa sen itselleni. Ei vaan todellakaan tullut yhtä kiva kuin ohjeen kuvissa. Tuo ei asetu päähän millään. Pari minuuttia saattaa olla tuolla tavalla miten sen laitan, mutta sitten nousee takaraivolle Aake Kalliala -tyyliin.  
Lanka oli taas täyttä sutta ja sekundaa. Nyppyyntyi jo neuloessa, kuten mulla on viimeaikoina aina käynyt Isoveljen kanssa. Onneks se ei tässä työssä haittaa, koska tuskin tulen tuota pipoa pitämään muuta kuin hätätapauksessa.

Seuraavaksi kävin ostamassa miehen pipoa varten harmaata lankaa, mutta jostakin syystä Neuletakistani yli jäänyt petrooli Cascade-vyyhti alkoikin kiehtomaan enemmän. Malliksi valikoitui tuttu Lina -pipo ja sen päätin neuloa keskimmäiselle tytölle kevättä varten. Ihan kiva siitä tuli, mutta seuraavalla kerralla vois kavennukset alottaa jo vähän ennemmin. Nyt tuonne päälle jäi tuollainen hassu "kuhmu". Vielä täytyisi neuloa samanlainen pinkkinä kuusvuotiaallekkin. Pienimmäiselle olis vyyhdillinen turkoosia Cascade Heathersia, mutta ehkäpä neulon kuitenkin ensin sen miehen pipon. Ostin jo valmiiksi lankaa samanvärisiin lapasiinkin.


Coffee Tunic on jämähtänyt tähän. Ehkäpä noin vyötäröön asti oon sitä neulonut, mutta nyt vauvan synnyttyä ei oikein pysty neulomaan noin suurta työtä, jossa pitää muistaa jatkuvasti laskea kerroksia (tai ainakin pyöräyttää kerroslaskuria), että palmikoista tulis edes suurinpiirtein samanlaisia. Pipoja on helpompi neuloa. 
Edellistä edellisen postauksen raitasukatkin on vielä kesken, kun neuloin nuo pipot välissä. Toinen sukka on muistaakseni valmiina ja toiseen on jo vartta alotettu. Vois joskus yrittää saada nekin valmiiksi.


Jaahas.. Käsky kävi taas imettämään. Ja kuten kuvasta näkyy, nuorimmaiselle maito kelpaa ;) . 
Pikkuisella on silmätulehdus, siksi rääpät ripsissä.

6 kommenttia:

 1. "Aake Kalliala"-tyliin :D Hahaa tuttu juttu! Mambosta tehnyt pari pipoa, sellasta kireää ja ne nousee AINA! Ärsyttävää.

  Ihanan väristä sinistä Isoveljee, mutta harmitus jos on niin huonolaatuista :(

  Kauniita pipomalleja kuitenkin :)

  VastaaPoista
 2. Jos haluat, on sinulle blogipalkinto kysymyksineen blogissani.

  VastaaPoista
 3. Onpa harmi jos tuo Hineri ei toimi. On nimittäin aivan ihanan näköinen!! =)

  VastaaPoista
 4. Hansu: Mulla tulee aina tuo James Potkukelkka ja se sen kamu mieleen, kun mun pipot nousee tuolla tavalla tyhmästi :D .

  En tiedä onko Isoveljen laatu tosiaan huonontunut vai onko mulla jotenkin niin kummallinen tyyli neuloa, että langat nyppyyntyy käsiin. Tiedä häntä..

  Merruli: Kiitos. Täytyy kävästä katsomassa :) .


  riikka: Ei toimi ainakaan mun päässäni. Jotenkin tuo palmikkokuvio kiristää vähän väärästä kohtaa, joten pipo ei pysy kunnolla päässä vaan pongahtaa aina liian ylös. En tiedä auttaisko asiaan langan vaihto tai jos sais jotenkin tehtyä nuo palmikot löysemmällä.

  VastaaPoista
 5. Tuo Lina on kiehtonut mua jo kauan, en edes muista, kuinka kauan! Mullakin ois pari yksinäistä kerää Cascadea, pitäiskö tehdä ipanoille semmoset?

  Kauniita pipoja kumpikin, vaikka ne sitten ois niitä Kallialan pipoja ;)

  VastaaPoista
 6. kaunis systeri vaikka olisikin aake kalliala tyylinen pipo päässä:)

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...