tiistai 21. helmikuuta 2012

Pieni pyöreä vol. 1 valmiina
Malli: Graphica Doily (PDF , Rav
Lanka: Garnstudio Drops Safran
Puikot: 2mm

Ensimmäinen neulomani pöytäliina on valmis! Siitä tuli aika kaunis. Tällä hetkellä se on uudelleen pingottumassa, koska kävin ostamassa kaupasta tärkkisuihketta, jotta se pysyisi paremmin muodossaan. Ilman tärkkäystä sakarat tahtovat sojottaa minne tahansa, kuten kuvastakin huomaa. Toivottavasti tärkistä on apua. Löysin kylläkin kaupasta vain silitystärkkiä, joten en tiedä onko se tarpeeksi tehokasta pitämään pöytäliinan muodossaan.
Malli löytyi ahkeralla Ravelryn selaamisella täältä. Sivustolta löytyy myös paljon muitakin pöytäliinaohjeita.

Tästä minun neulomastani yksilöstä tuli liian pieni siihen tarkoitukseen, mihin olin sen ajatellut. Laitan kunnollisia kuvia sitten kun olen saanut liinan pois pingotuksesta. Kuvaan liinan sitten sillä tavalla, että saatte kunnollisen kuvan sen koosta. Se on siis aika pieni liina. Sopii ehkä parhaiten jollekkin todella pienelle pöydälle tai vaihtoehtoisesti vaikkapa kattausta somistamaan. Jos aion vielä neuloa saman mallin pöytäliinaksi, täytyy se tehdä paksummasta langasta, paksummilla puikoilla.

Nyt kuitenkin puikoilla on jo toinen malli kokeilussa. Lankana taas jotakin jämäpuuvillalankaa.


Tekisi kovasti mieli uppoutua nojatuoliin jatkamaan tuon ruskean liinan neulomista, mutta pakko kai kaivaa laskin ja matikanlaskut esille. Tasan viikko aikaa laskea lopputehtävät valmiiksi ja lähettää ne opettajalle. Sitten saakin jännätä minä numeron saan ensimmäisestä matematiikan kurssistani. Meinaa pukata pikkuisen stressiä.

4 kommenttia:

 1. Hieno liina, ja miten tasaista neuletta.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä tulikin kaunis! :)
  Mistä löysit tärkkiä? Olen yrittänyt katsella marketeissa ja muuallakin josko löytyisi edes jonkin moista, mutta koskaan ei ole silmään osunut.

  VastaaPoista
 3. Peikkotyttö: Kiitos. Onhan tuo aika yksinkertainen verrattuna moniin hienoihin ja monimutkaisiin liinoihin, mutta ekaksi liinaksi ihan nätti.

  Inkeri: Pingotus tekee ihmeitä ;) .

  Elisa: Täällä kotipaikkakunnallani löytyi ainakin Halpa-Hallista, K-Supermarketista ja Tokmannilta Verdan silitystärkkiä pyykinpesuainehyllystä.

  Tuo on kylläkin tarkoitettu tuomaan vaatteille ryhdikkyyttä. Pitäis suihkuttaa vaatteelle ja silittää saman tien. Minä tein niin, että kastelin liinan, pingotin ja sitten kun se oli melkein kuiva, suihkutin vielä tuota tärkkiä ja annoin kuivua. Toi se vähän ryhtiä, mutta kunnon tärkki olis varmasti parempaa.

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...