maanantai 20. helmikuuta 2012

Pieniä pyöreitäPuikoilla tällä hetkellä pitsiliina. Olohuoneen sohvapöytä kaipaa päällensä pieniä pöytäliinoja. On tullut jo pitkään mietittyä, että kokeilisin neuloa tai virkata sellaiset itse. Koska puikot pysyvät kädessä paremmin kuin koukku, päätin kokeilla elämäni ekaa kertaa neulottua pitsiliinaa. Tämä on periaatteessa vasta harjoituskappale jämälangasta, mutta eiköhän tämäkin käyttöön päädy. Jos ei muuten, niin ehkäpä teen sille kavereita ja pidän kattausliinoina. Lopulliset olkkarin liinat aion neuloa mustasta puuvillalangasta. Täytyy vain ensin hankkia sellaista. On muuten harvinaisen koukuttavaa puuhaa.. Koukuttavampaa kuin jämälankakaulureiden neulominen. Vihreä kaulurikin muuten valmistui, mutta siitä ei ole kuvaa. Se jopa kelpasi pikkuneidille.Neulomisaikaa syö aika tavalla opinnot. Tällä hetkellä kahlaan matematiikan ja biologian kursseja lävitse. Biologia on ihan piece of cake verrattuna polynomeihin ja yhtälöihin, mutta ihan mukavan numeron sain myös matematiikan välitehtävien arvioinnista. Vähän täytyy pinnistää lopputehtäviin, jotta saisin kurssista toivomani numeron, mutta tyydyn siihen mikä tulee. Kotiäidin opiskelu ei ole ihan yhtä helppoa kuin lukioikäisen, joten en kai voi olettaakkaan saavani kursseista kymppejä.


Tähän loppuun vielä yksi taidonnäyte. Miehellä on tapana sytyttää joka aamu ja ilta takkaan valkea, mutta tämä ei ole hänen taidonnäytteensä takkapuiden asettelusta. Kuopus, eli 1-vuotias Emppa on kai nähnyt isin latovan puita takkaan, koska eilen kuulin olohuoneesta kummaa kolinaa ja kun menin katsomaan, niin pikkuneitihän se siellä työnsi puita ja pahvia takkaan. Aika hyvin, vai mitä? Takka kiinnostaa tyttöä muutenkin tosi paljon, mutta onneksi ymmärtää olla vähän kauempana, jos takassa on tuli. Tällä hetkellä olen kiitollinen tuosta talon entisen omistajan asennuttamasta takkasydämestä, vaikka yleisesti ottaen harmittaa, että hieno avotakka on "pilattu" tuolla tavalla. Taitaa kuitenkin olla nykyään hivenen lapsiturvallisempi kuin ennen avotakkana ollessaan.

Tämä päivä on kulunut lumitöissä. Ensin siivosin hetken sisällä ja lounaan jälkeen lähdettiin pienimpien tyttöjen kanssa kahdeksi tunniksi pihalle. Siellä on aivan mahtava ilma. Vain pari astetta pakkasta ja aurinko paistaa täysin pilvettömältä taivaalta. Tälläistä säätä lisää, kiitos!

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Sekä liinan alku, että takkapuut.. Itsekin tein juuri ekan pitsiliinan neulomalla (bloggaamatta..) ja se oli ihan hauskaa!

  VastaaPoista
 2. riikka: Mä oon aina tykännyt neuloa pitsihuiveja, mutta niitä ei välttämättä sitten kuitenkaan tuu käytettyä ja ne saattaa olla aika kovatöisiä. Niinpä nuo liinat on tosi kivoja, kun saa neuloa pitsiä, mutta tulee nopeasti valmista.

  VastaaPoista
 3. Mieki tarvisin pitsiliinoja. Ostin jo virkkauslankaa ja tarkotus olis virkata, mutta mullaki kyllä puikot pysyis paremmin käessä. Että jos kuitenki neulois..? Mistä löysit ohjeen tähän?

  VastaaPoista
 4. Hurahtanu Heidi: Ohje avautuu pdf:nä täältä http://knitting-and.com/knitting/patterns/doilies/AnleitungModellGraphica.pdf

  Mä yritin tänään alottaa virkatun liinan tekoa. Valitsin mahdollisimman yksinkertaisen näkösen mallin, mutta pyh.. En pysy kärryillä, kun on nuo virkkaustermit vieraita ja ohje oli vielä enkunkielinen. Taidan pitäytyä neulomisessa :) .

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...