maanantai 7. lokakuuta 2013

Maatuskat


Ohje: Maatuskat by Niina Mannberg
 Lanka: Novita 7 veljestä (luonnonvalkoinen ja punainen)
Puikot: 3,5mm
Fiilis: Aika kivat, mutta vähän langanjuoksut kiristää..

No nyt on jotakin valmista näytettävää. Onhan nämä jo jonkun aikaa valmiina olleetkin, mutta unohdin ne moneksi päiväksi kuivumaan :) . Huomaa, etten ole kovin paljon kirjoneuleita neulonut, kun langanjuoksut tahtoo kiristää, mutta ehkä ne tasoittuu käytössä. Harjoitus tekee mestarin, jos ei muuta, joten kirjoneuleilla jatketaan.


Nämä maatuskalapaset oli kyllä tosi mukava ja nopea neuloa. Yhden lapasen päivävauhtia neuloin samalla kun yritin ottaa rennosti ja katsoin Netflixistä elokuvia. Jostain syystä mulla pitää aina neuloessa olla telkkari auki. Vaikka en edes pystyisi ohjelmaa kunnolla seuraamaan neulekaavion takia. Samoin, jos katson telkkaria, pitää mulla aina olla käsissä neule. En osaa keskittyä telkkariohjelmaan jos en samalla näpräile jotain. Ennen muinoin se oli askartelua, mutta nyt kun askartelu on kokonaan jäänyt, tartun helposti neuleeseen.

Eipä tässä nyt sitten sen kummempia, kuin että lähden tästä telkkarin ääreen pöllölapasia neulomaan ;) .

Ps. Osallistuin muuten Ravelryn Kahelit-ryhmässä Pallivaihto 2:een ja oma palli on jo käärittynä ja paketissa odottamassa postitusta. Jännityksellä odotan milloin vaihtopalli tipahtaa postilaatikkoon. Ekaa kertaa moisessa mukana ja on kyllä tosi mukavan tuntuinen vaihto.

Niille, jotka eivät tiedä mistä on kyse, selvennykseksi että Magic yarn ball -vaihdossa lähetetään parille jokin hänelle mieluinen lankavyyhti kerittynä niin, että sisälle on piiloteltu erilaisia pieniä yllätyksiä. Jokaiselle lankapallon lähettäneelle tulee sitten vastaavasti tilalle oma pallo, jonka sisältä löytyy kaikenlaista kivaa. Ravelrystä noita vaihtoja löytyy varmaan vaikka kuinka paljon, kun oikein alkaa etsimään.


14 kommenttia:

 1. Täällähän on tutun näköiset Maatuskat, ihan kuin olisi tullut vastaan äsken naamakirjassa ;D haha.

  Itse olen lankapallon vaihdossa mukana syksyn SNY-kierrolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sielläpä nuo Maatuskat näyttäytyi ensimmäisen kerran ;) .

   Poista
 2. Ihanat maatuskat! Lankojan kireys ei ainakaan kuvissa näy ja varmasti ne tasoittuu käytössä vielä.

  Mulla Pallihommissa ihan sama vaihe, pitäisi raahautua postiin ja sitten vaan jäädä jännityksellä odottelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkin verran tuo kiristäminen helpotti, kun kastelin ja venyttelin lapasia, mutta vieläkin jälki näyttää ainakin omaan silmään turhan epätasaiselta. Mutta eipä sitä heti ekalla tai tokallakaan kertaa voi osata täydellisesti.

   Poista
 3. Voi kun ovat ihanat!
  Vitsiiii, onko sinulla tähän ruutupiirrosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Ruutupiirros löytyy täältä: http://www.ravelry.com/patterns/library/maatuskat (paina linkkiä Free Ravelry download, jolloin saat ladattua ohjeen omalle koneellesi pdf-tiedostona) .

   Poista
 4. Hienot lapaset! Ihailen muiden neulomuksia, kun itse en ole innostunut neulomisesta. Haluaisin tehdä kyllä, mutta aina se vaan jää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minä innostuin neulomisesta joskus 2006, kun odotin keskimmäistä ja innostuin kestovaippailusta. Aloin siis neuloa villahousuja vaippakäyttöön ja siitä sitten pikkuhiljaa löysin neuleblogit ja sitä myöten innostuksen kokeilemaan myös muutakin neulottavaa. Ja sillä tiellä ollaan edelleen ;) .

   Poista
 5. Ihanat maatuska - ja pöllölapaset! Molemmar kolahtaa tänne! Maatuskat ja pöllöt on mun lemppareita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Jokin niissä molemmissa vaan on niin ihanaa :)

   Poista
 6. Onpa ihanat lapaset! Mä oon juuri aloittanut todella pitkästä aikaa neulomaan itselleni lapasia ja jotenkin nyt on semmonen olo että tälle talvelle vois tehdä useammatkin, ois ainaki kerrospukeutumisvaraakin! Saa nähdä ehtiikö ja jaksaako oikeesti, mutta esimerkiksi nämäkin olis ihanat ... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon neulonut yllättävän vähän lapasia, kun ajattelee miten paljon helpommat ne on neuloa kuin sukat. Sukkia taas on tullut neulottua vaikka kuinka. Niille ei nyt välttämättä olis edes niin kovaa tarvetta. Lapasista meillä taas on aina pulaa, kun ollaan tyttöjen kanssa oikein kunnostauduttu lapasten hukkaamisessa ;) .

   Poista
 7. Onko tollaset maatuska lapaset myytävänä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, kun huomasin kommenttisi vasta nyt.
   Pahoittelut, mutta en tee tilaustöitä, muuta kuin sukulaisille ja ystäville ja heillekkin neulon vain neulomisenilosta enkä ota maksua. En ole varma saako tuota Niina laitisen suunnittelemaa lapasmallia neuloa myyntiin.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...