sunnuntai 20. tammikuuta 2008

Mikä mussa on vikana? What's wrong with me?

Kuvassa tyttöni Nelli-Maria
There is my daughter Nelli-Maria in this pictureTuntuu kurjalta.. Oon aloittanut uutta huivia jo monta kertaa ja aina on joku ongelma niin että se täytyy purkaa. Ensin aloitin Mielityn Onnenlehteä(pdf), mutta sopivaa lankaa ei meinannut löytyä. Sitten kun viimein löysin sopivan langan ja pääsin aloittamaan, tein kolme kertaa samassa kohtaa virheen, jota en edes osannut korjata. Kolme kertaa neuloin ja purin, neuloin ja purin. Sitten meni hermo ja aloitin Mielityn Nuolitanssia(pdf), jota oon yrittänyt joskus aiemminkin neuloa. Neuloin sitäkin jonkin matkaa, kunnes tuli virhe. Purin ja tein ilmeisesti saman virheen uudelleen, purin ja tein virheen. Taas meni hermo ja purin koko tekeleen. Heitin langat ja puikot seinään ja päätin etten enää koskaan yritä tehdä pitsihuivia, kun en kerta osaa.

It feels so miserable.. I have started to knit new scarf many times but always there were some problem and I needed to tink it. I started Mielitty's Onnenlehti(pdf) first but it was almost impossible to find fitting yarn. Then I found yarn and started knitting but I did same mistake three times and I couldn't fix it. So.. Three times I knitted and tinked, knitted and tinked. Then I losed my mind and started Mielitty's Nuolitanssi(pdf). I knitted few rows until I did mistake again. I tinked, knitted, made same mistake, tinked, knitted, made mistake, tinked... Then I losed my mind again and threw yarns and needles away. I decided I won't knit any lace scarf in my life!

Nyt on sitten itsetunto neulomisen osalta ihan pohjamudissa. Siltikin aloitin illalla vanhassa Novitassa (syksy 2006) olevaa villatakkia. Pitsivillatakkia! Olenkohan hullu? En osaa neuloa pitsihuivia, joten aloitan neulomaan pitsivillatakkia, joka on kymmenen kertaa pitsihuivia vaikeampi. Äly hoi! Järki älä jätä!

Now my knitter's self-esteem is zero. Last evening I started to knit some cardigan from old Novita (autumn 2006). Novita is Finnish knitting magazine. The cardigan that I started to knit is lace cardigan! Am I insane? I can't knit lace scarf and then I start to knit lace cardigan which is ten times harder than lace scarf.

6 kommenttia:

 1. Voi kun söpö pikku-neiti:)!

  No voi sentäs niitten pitsihuivien kanssa...Voin kertoo,et en ole uskaltanu edes aloittaa pitsihuivien neulomista vielä;).Ohjeita vasta olen tulostellut...Nyt tuossa olisi odottamassa kaksi kerää roosaa Topp mohairia.Miten uskallan edes aloittaa,kun sitä on ihan kamalaa purkaa...

  Minkälaista pitsineuletakkia aloittelit?

  Joo,ei ole asunnosta tietoa vieläkään...No,onhan tässä vielä aikaa.Muttaminen on kyllä niiiin rankkaa.Onneks saadaan lastenhoitoapua ainakin.:)

  VastaaPoista
 2. Ihan takuulla osaat tehdä pitsineuletta. Jos pääset huomenna käymään, niin ota työ mukaan ja katsotaan yhdessä. T: serkku

  VastaaPoista
 3. Älä huoli. Niin minäkin olen kokeilujen ja purkamisten kautta monesti päässyt vasta eteenpäin. Ja kannattaa kysyä vaikka blogissasi neuvoa jos et jotain kohtaa ymmärrä. Varmasti saat apua.

  VastaaPoista
 4. Mielestäni ymmärrän kyllä ohjeet. Ei niissä tunnu mitään virhettä olevan, mutta kun aina neulon joko niin että seuraan yhtä aikaa kuopuksen touhuja, telkkaria ja sitä huivin ohjetta tai sitten oon saanut tytön nukkumaan ja telkkarikin on kiinni, mutta oon jo niin väsynyt ettei järki kulje, niin eihän se tahdo onnistua.

  Molemmissa huivissa sain jostain syystä jossain välissä silmukan katoamaan ja lopussa on yksi silmukka liian vähän ja jos taas lisään silmukan kun en jaksa tarkemmin tutkia missä se oikea silmukka on kadonnut, niin seuraavalla kierroksella mulla onkin yksi silmukka liikaa.. Miten ihmeessä se on mahdollista? Vielä joka kerta suurinpiirtein samassa kohtaa.

  VastaaPoista
 5. Äh, ikävä kuulla! Vaikka huiviohjeeni eivät ole kauhean vaikeita, ehkä kannattaisia aloittaa jollain, jossa mallikerta on pieni ja virheet huomaa helposti.

  Tsemppiä pitsineuloksen taltuttamiseen!

  VastaaPoista
 6. mielitty: Sun ohjeet on todella selkeät ja hyvin tehty. Nuolitanssi-ja Onnenlehti -huivit on yhdet mun huivisuosikeistani, joten aion kyllä molempia vielä yrittää :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...