sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Eihän tässä näin pitänyt käydä..

.. että sukkia tippuu puikoilta edelleen. Mutta niin siinä nyt kuitenkin pääsi käymään. On puikoilta tipahtanut myös jotain muutakin pientä, mutta se on salaista. Aiheesta lisää myöhemmin ;) .

MIESTEN SUKAT
Ohje: perussukat sileällä varrella, tavallisella "laatikkokantapäällä"
ja nauhakavennuksella
Lanka: Novita 7veljestä raita
Puikot: ei jaksa muistaa. Olisko 3,5 tai 4mm


Yllä olevat sukat neuloin miehelle jo viime kuussa, mutta unohdin kuvata ne tuossa viimepostauksen nappi- ja lankahötäkässä. Ihan perussukat siis vaan. Neulottu samalla tavoin kuin norosukat, mutta lanka on seiskaveikkaa. Mies on ihan itse valinnut langan :) . Taisi olla ensimmäinen kerta kun se kävi lankaostoksilla ilman minua. Siitä palkkioksi sitten uudet sukat varpaita lämmittämään. Meillä kun on niin älyttömän kylmät lattiat. Vanhoissa taloissa on tapana..

LASTEN SUKAT
Ohje: perussukka (laatikkokantapää ja sädekavennus)
Koko: pieni 5v.
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3,5mm

Tytöillä on villasukat kadoksissa aina ulos lähtiessä, joten päätin että kun nyt kerta sukkaputki jäi päälle, niin neulotaan niitä sitten tytöille. Eilen tuli yhtäkkiä kirjoneuleolo, vaikka en oo vielä tähän päivään mennessä kokenut kirjoneuleen neulomista omaksi. En vain hallitse monen langan käsittelyä yhtä aikaa. En edes kahden. Tällaisen pienet sukat on onneksi oikein hyviä harjoituskappaleita. Langanjuoksut tahtoo vähän kiristää, värin vaihdoskohdat tulee rumasti esille (kts. kantapää), enkä oikein vieläkään ymmärtänyt kuinka saisin pidettyä molemmat langat sormen päällä niin ettei ne neuloessa mene sekaisin ja sykkyrään. Pitäisi kai ostaa sellainen kirjoneuleapuväline, kun tahtoisin käyttää ainakin kolmea väriä samaan aikaan.

Tyttö tykkäsi sukista ja kyllä niistä munkin mielestä tuli ihan kivat. Seuraavaksi sitten kai Nellille. Noro-sukista kun tuli tosiaan niin pienet, että turha niitä on väkisin sille yrittää mahduttaa. Annan ne sitten vaikka ystävän pienelle tyttöselle kun näemme. Ellei ystävä vieroksu poikamaista väriä tytöllään.

Koska sukkainnostus on edelleen kova. Ajattelin tuhota jämälankavarastojani. Menenkin tästä kaivelemaan lankakoria. On mukava miettiä eri väriyhdistelmiä ja sopivia kuvioita seuraaviin sukkiin. Kun nyt ei sitten innostus lopahtais kesken kaiken.

4 kommenttia:

 1. Vinkki kirjoneuletta kahdella värillä tekemiseen. Tämän luin muistaakseni jonkun blogista ja auttoi kyllä minua.

  Laita langat kulkemaan sormen päällä ristiin. Eli toinen tulee sormen takaa ja päältä eteen ja toinen taas on etusormen etupuolella ja menee normaaliin tapaan taakse.

  Kun vähän harjoittelee, on tosi nopeaa, eivätkä langat mene sotkuun. Omasta mielestäni olen tällä tavalla saanut myös langanjuoksut vähemmän kireiksi.

  VastaaPoista
 2. Hei,

  Lähetin sinulle paketin viime perjantaina ennen postin liikkeelle lähtöä. Eli paketin pitäisi jo olla siellä.

  VastaaPoista
 3. Siis SNY:si lähetti tuon edellisen viestin:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos sny!
  Sain pakettikortin eilen ja tänään kävin hakemassa. Kts. uudempi postaus :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...