maanantai 17. toukokuuta 2010

Rakkautta ensi silmäyksellä

Lanka: Grignasco MerinoSilk kaksinkertaisena
Puikot: 3,5mm bambuiset Addin pyöröt
Muuta: 850 mustaa siemenhelmeä 1,5mm virkkuukoukulla kiinnitettynä


No nyt on Aeolian sitten täysin valmis, pingotettu, langanpäät päätelty, kuvattu ja blogattu. Ehdottomasti kaunein koskaan neulomani huivi. Rakastuin malliin heti, kun näin Ravelryssä siitä aivan mahtavia toteutuksia ja kun tilasin itselleni kauniin violetinsävyistä merinosilkkiä, päätin neuloa siitä tämän unelmieni huivin.

Neulominen lähti käyntiin ihan mukavasti eikä loputtomien helmienkään pujotteleminen tuntunut vaikealta, kun kuviot sitten monimutkistuivat ja samalla piti vielä kiinnitellä helmiä, alkoi neulominen tökkiä ja huivi makasikin jonkun aikaa telakalla, kunnes tartuin taas härkää sarvista. Kahden päivän sitkeän tikuttelun jälkeen se sitten viimeinkin valmistui eilen illalla. Viimeiset viisi kerrosta tuntuivat loputtomilta ja alkoi jo usko valmistumiseen mennä, mutta hammasta purren jatkoin neulomista. Ja kyllähän se kannatti! Langan menekistä en osaa sanoa, koska vaakani on rikki. Luulisin että meni reilut puoli vyyhtiä. Siemenhelmiä huiviin upposi 850 kappaletta.

Tuskin tulen enää koskaan neulomaan tätä mallia ainakaan niin että kiinnitän siihen kaikki ohjeessa mainitut helmet. Esikoinen alkoi tietenkin heti haaveilla omaa Aeoliania, joten voi olla, että joskus, en missään nimessä pitkään aikaan, neulonkin hänelle sellaisen kokonaan ilman helmiä.


Tänä aamuna pukeuduin silkkiseen juhlamekkooni, laitoin hiukset nutturalle ja pyysin esikoista hovikuvaajakseni. Kuvia oli varmaan lähemmäs parikymmentä. Kaksi onnistui jotenkuten. Muissa näkyi taustalla niin ruma puutarhakeinu kuin kasa lasten lelujakin tai sitten jos tausta oli ok ja huivikin ihan kauniisti, mun ilme olikin jotain ihan muuta. Nämä kaksi nyt pystyy joten kuten julkaista.

Nyt taidan haukata jotakin ja mennä tyttöjen kanssa ulos. Tytöt leikkii ja äiti neuloo viltin päällä nurmikolla. Eilen ihanan kesäisen neulomishetkeni pilasi aivan yllättäen iskenyt sade ja tuulenpuuska. Kokeillaan siis tänään toivottavasti paremmalla onnella.

Edit. Se piti vielä mainita, että petyin kovasti tuohon Grignascon MerinoSilkiin. Mielestäni se nyppyyntyy tosi helposti. Voi olla, että syynä oli se, että virkkuukoukku tarttui helmiä kiinnittäessä lankaan ja onnistuin liian usein halkaisemaan säikeet. Nytkin kun katson huivia tarkasti, sen pinta näyttää kyllä hennosti kiiltelevältä, mutta myös vähän karvaiselta ja nukkaiselta. Tuskinpa tulee ostettua toista kertaa.

17 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän ihana, kaunis, upea!!

  VastaaPoista
 2. On kyllä todella kaunis huivi! Kärsivällisyys palkittu monin kerroin, sillä lopputulos tosi upea!

  VastaaPoista
 3. Uskomattoman upea huivi, valtavan työn oot kyllä tehny!

  VastaaPoista
 4. Tuo on todella kaunis!

  Itsekin neuloin tuon huivin BC Garn Jaipur Silk Finosta, mutta ilman helmiä ja oli siinäkin tekemistä...

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis! Ja kuvatkin on kuin suoraan jostain muotilehdestä:)

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunis huivi ja mielettömän nätin värinen!

  Olettaisin, että helmien laittaminen ja siitä johtunut säikeiden halkeaminen aiheutti tuon nyppyyntymisen. Itselläni on kaksi huivia keskeneräisenä samaisesta langasta, enkä ole huomannut ainakaan vielä nyppyyntymistä. Värien välillä voi olla tietysti myöskin eroa.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kehuista :) .

  Tess: Hyvä tietää ettei tuo nyppyyntyminen välttämättä ole langan ominaisuus. Sitä oli nimittäin kuitenkin miellyttävä neuloa ja voisin kuvitella että neuloisin siitä muitakin huivimalleja.
  Ehkäpä siis vielä joskus kokeilen sitä uhkauksistani huolimatta :D

  VastaaPoista
 8. 850 helmeä?!? Huhhuh. Mieletön työ, mutta kyllä kannatti; huivi on todella kaunis.

  VastaaPoista
 9. Ihana!! Mieletöntä laittaa noita helmiä....en voi edes kuvitella. Itse tyydyin tekemään tämän ilman helmiä tädilleni viime talvena. Tuntui pelkässä mallissa ilman helmiäkin olevan työtä..Tuskin tulen myöskään tekemään toista samanlaista, vaikka ihana olikin!

  VastaaPoista
 10. Vilma: Ite en noita helmiä laskenut neuloessa, mutta ohjeessa oli, että tähän pienempään huiviin menee n. 850 helmeä ja isompaan huiviin olis mennyt n. 2250 helmeä. Sitä en olis kyllä viittinyt edes alkaa yrittämään!

  VastaaPoista
 11. Upea huivi <3 Ja mieletön työ noissa helmissä varmaankin, itselläni ei ole kokemusta :)

  Ja aivan ihana blogi muutenkin, viikon löytö minulle :D

  VastaaPoista
 12. Siis hillittömän hieno huivi!!!

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...