tiistai 12. huhtikuuta 2011

Ties kuinka mones samanlainen


 Ohje: Shetland Triangle by Evelyn A. Clark (Wrap Style)
Lanka: Evilla Artyarn 8/2
Puikot: 2,5mm Addi pitsipyöröt
Muuta: Aina yhtä kiva malli neuloa. Helppo, nopea ja kaunis

Shettis valmistui eilen. Neuloin siitä isomman kuin ohjeessa. Tämä versioni on sopivan kokoinen niin hartioille vaikkapa juhlamekon kanssa tai kaulalle kietaistuna mukavaksi lämmikkeeksi kurkkukipuiselle.
Lanka on jo vuosia lankakorissani marinoitunutta vironvillaa, josta suunnittelin neulovani alunperin Revontuli -huivin. Jostain syystä lanka alkoi kuitenkin huudella piilostaan kesken jämälankatakin neulonnan ja halusi vieläpä ehdottomasti nopeaksi pitsihuiviksi.
Vaikka huivi on kaunis ja väristäkin pidän, päätin laittaa sen jemmaan odottelemaan joulua tai synttäreitä. Mulle kun tulee aina niin kiire keksiä ihmisille lahjoja, joten päätin neuloa pitkin vuotta kaikenlaista kivaa jemmaan. Sieltä saa sitten aina etsiä sopivia lahjoja ystäville ja perheenjäsenille.

Alunperin mulla oli suunnitelmissa ottaa oikein kunnollisia ja kauniita huivikuvia ulkona aurinkoisessa kevätsäässä, mutta jostain syystä ne kauniit kevätpäivät katosivat kuin tuhka tuuleen heti kun huivi valmistui enkä enää jaksanut odottaa, että pääsen bloggaamaan. Yritin kyllä niitä ulkokuviakin, mutta ihan turhaan. Tarttis saada hovikuvaajan ja oli tuolla ulkona yhtä hämärää kuin sisälläkin, joten ihan sama. Mieluummin sitten kuvasin sisällä lämpimässä.


Tässä webbikameralla napattu todiste siitä, että jämälankatakissa mennään jo hihassa. On tuo takin neulominen vaan jotenkin niin hidasta puurtamista 2,5 millin puikoilla. Hihojen neulominen ei ole ollenkaan mun juttu.
Eiköhän tuo tuosta nyt kuitenkin edisty pikkuhiljaa. Eilen sain sentään hihaan ainakin viitisen senttiä pituutta lisää, joten jospa nyt edes viikon kuluessa posottaisi takin valmiiksi.

6 kommenttia:

 1. Näkkyy sopivan Shetland Trianglekin tuole vironvillale, kaunis huivi. Ostin kans muutamia vuosia sitte saman värisävyn ja kaks huivia siitä valmistu (Swallowtail shawl ja Revontuli). On kyllä kivat värit, tuossa jämälankatakissaki. :o)

  VastaaPoista
 2. Maikki: Kiitos :)

  Heidi: Shettiksen kaunis kuvio ei ehkä kovin hyvin erotu tuossa langassa, mutta eipä siitä kyllä erottuisi muidenkaan pitsihuivien kuvio. Revontuleen tuo on kyllä varmasti tosi mainio lanka, mutta jäi taas mulla Revontuli neulomatta. Monesti on kyllä ollut suunnitelmissa.

  VastaaPoista
 3. oi miten ihanat värit huivissa :)!

  VastaaPoista
 4. Mahtavan näköinen shettis!

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...