sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Abagail

Abagail Sweater by Kay Squared 
Lanka: Drops Nepal
Puikot: 4mm

Tuossa jo kuukausi takaperin huomasin, että meidän pienimmällä neidillä on aivan liian vähän neuleita. Tyttö ryömii ja istuu paljon lattialla eikä meillä ole lattialämmitystä, joten villatakit, -paidat ja -liivit olisivat tarpeen. Niinpä tartuin puikkoihin ja kahlasin läpi Ravelryn neuleliivit. Abagail Sweater näytti kivalta, joten päädyin neulomaan sen. Ohje oli mukava ja lanka on ihan mun lempparia, joten tosi nopeasti sain neuletyön päätökseen. Liivi on kuitenkin odotellut nappia ja nauhaa koko kuukauden ajan ja tänään viimeinkin sain ne laitettua paikoilleen.

Mielestäni siitä tuli tosi nätti. Kuvat eivät anna sille oikeutta, koska tehän tiedätte millaista talvella on kuvata.. Valo ei riitä. Tekisi valtavasti mieli neuloa samasta langasta liiviin sopivat villahousut, mutta nyt on niin paljon neuleita jonossa, että pakko kai jättää väliin. Tytöltä kuitenkin löytyy villahousuja ihan tarpeeksi.

Napin lahjoitti sisko. Oli muuten niin kaunis nappi, että mielelläni käyttäisin samanlaisia jossain muussakin neuleessa. Valitettavasti siskon nappikätköistä löytyi vain tuo yksi kappale. Onneksi löytyi sitten muutama kappale muita kauniita nappeja.Chevalier Mittens by Mari Muinonen / tikru
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 4mm

Jonossani on jo kauan olleet Chevalierit, joita en sitten kuitenkaan ole saanut koskaan aikaiseksi neuloa. Siskon tyttö sitten pyysi minulta joululahjaksi lapaset ja ajattelin neuloa Chevalierit. Seiskaveikasta nelosen puikoilla kuitenkin neuloutui niin isot lapaset, että niistä tuli jopa minulle liian isot. Ajattelin sitten antaa siskolle joululahjaksi, mutta loppujen lopuksi lapaset päätyivät siskon miehen käsiä lämmittämään.
Nyt on sitten puikoilla samanlaiset Nallesta. Josko tällä kertaa tulisi paremman kokoiset 12-vuotiaalle.

Chevalierit on muuten tosi mukava ja nopea neuloa. Kaavio vaan on niin pieni, että meinasin välillä väsyä sitä tihrustamaan. Täytyisi kai kokeilla omalla kopiokoneella suurentaa isommaksi. Vaihtoehtoisesti voisin kai hankkia lukulasit. Tämmöiset suunnittelin neulovani myös omiin käsiini, koska lupauksistani huolimatta edellisen postauksen raitalapaset ovat jo hukassa.. Itseasiassa hukkasin ne, kun ne olivat käsissäni vasta toista kertaa. Ottaa pattiin, mutta jotenkin osasin niin odottaa tätä.

10 kommenttia:

 1. Kivoja neuleita kumpikin! Nuo Chevalierit mullakin on ollut to do -listalla jo ihan liian kauan. Pitäis ottaa nyt susta mallia ja neuloa ne pois! :)

  VastaaPoista
 2. Onpa nätti neule! Ja nuo chevalierit nätit myös. Onko aikaavievät? Voisi nimittäin pohtia joululahjaksi juuri :)

  VastaaPoista
 3. Oikein söpöilyneule pienelle! Chevalierit on nätit myös!

  VastaaPoista
 4. Tiina: Kannattaa neuloa. On tosi nätti malli eikä edes mikään vaikea neuloa.

  -J-: Ei ne mun mielestä ainakaan ole vaikeat eikä mitenkään hitaat neuloa. Melkein sanoisin, että ne on aika nopeat tehdä, koska ne ei ole tylsät. Aina tekee mieli neuloa vielä seuraava palmikko jne. Hyvin ehtii vielä jouluksi :) .

  ArualMaria: Kiitos :)

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunis villatakki! Nappien hankkiminen ja ompelu on miulla useasti se melkeinpä eniten aikaavievä juttu. Nyt on ihana pieni villatakki oottamassa hakasten ompelua.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana tuo takki =) Todella suloinen nappeineen ja nauhoineen. Ja lapaset on myös nätit, myöskin omalla to-do-listalla olleet jo ihan liian kauan..

  VastaaPoista
 7. Kaunis neuletakki! Ja nuo lapaset myös! Itse olen tikutellut parit tuoolaiset lapaset, toiset itselle ja toiset ystävän tytölle. Omiani olen käyttänyt ainakin hurjasti!

  VastaaPoista
 8. Voi että miten ihana neuleliivi. Aivan sulonen, niin neitimäinen. Chevalierit on todella mukava malli, ite oon teheny niitä useammat, enkä oo vielä kyllästyny. :)

  VastaaPoista
 9. Ihana pikku-liivi! Nappi on tosi herkku... Lapaset ovat myös ihastuttavat!

  VastaaPoista
 10. Voi että, klikkasin sun blogiin ja sitten klikkasin sattumalta tämän vanhan postauksen ja voi vitsin vitsi, että tuo Abagail on ihana!! Serkku on juuri tällä hetkellä sairaalassa hakemassa ekaa vauvaansa, joka pitäisi olla tyttö ja olen miettinyt, että mitä teen heille! Tämä se täytyy olla! Olen tehnyt kerran kauan sitten Abagailin vauvalahjaksi, mutta olin ihan unohtanut. Täydellinen. :) Tuo nappi on kyllä piste i:n päälle.

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...