keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Täytyypä pitää tallessa tällä kertaa
Ja niin valmistui yksi pari raitalapasia. Nämä on ihan mulle itelleni, nih!
Lankana Novitan Polku (Punajuuri ja Munakoiso). Molemmilla väreillä vuoron perään viisi kerrosta. Resorit ja peukut pelkkää Punajuurta.

Ensimmäinen lapanen onkin sitten tehty vallan eriskummallisesti. Alotin sitä ihan normaalisti resorista ja jatkoin loppuun saakka. Sitten tuntui kuitenkin, että peukku tulikin neulottua liian ylös, joten päätin purkaa sileää osuutta pois ranteen kohdalta. Näin tein ja sen jälkeen neuloin lapasen loppuun "väärinpäin". Tais olla eka kerta mulle, kun uskaltauduin tuolla tavalla tekemään, vaikka eipä tuo nyt mitenkään ihmeellistä edes ollut. Pelkään vaan aina, että onnistun tipauttamaan silmukoita siinä sählätessäni.

Ekan lapasen resori on jostain syystä paljon napakampi, vaikka yritin tokaan lapaseenkin saada napakkuutta vetämällä langan oikein kireäksi neuloessa. Ilmeisesti se kuitenkin vaikutti, että toinen lapanen on neulottu eri suuntaan kuin toinen. Kivat niistä silti tuli. Tykkään väreistä tosi kovasti. Sen onnettoman mokan vaan menin tekemään, että silitin ne liian kuumalla. Olis pitänyt varmaan mieluummin pingottaa tai sitten silittää kankaan läpi, mutta meikähän vetas sitten liian kuumalla raudalla suoraa lapasen päälle ja nyt on on pikkasen koppurat. Noh.. Eiköhän ne käytössä notkistu.

Lanka oli tosiaan aika hankalaa neulottavaa, kuten aiemmin kerroinkin ja neulepinta näyttää vähän epätasaiselta ja siihen jää nyppyjä. Värit kuitenkin on niin mun mieleen ettei pienet nypyt haittaa. Ja jää niitä nyppyjä Norosta neulottuihinkin.

Nyt olis sitten edessä toisen raitapolvisukan neulominen, mutta en taidan jaksaa nyt hetkeen tuota Polkua neuloa. Voisin vaikka Kai-Meit kokeilla tikutella loppuun tai sitten alotan jotain kokonaan uutta. Esikoinen ainakin tarttis säärystimet ja koko perheellä on aika niukasti lapasia. Minut tuntien hukkaan nuo raitalapasetkin kahden viikon sisällä. Lapasten hukkaaminen on asia, jonka hallitsen erittäin hyvin ;) .

5 kommenttia:

 1. Älä nyt heti noin kauniita lapasia hukkaa!! En ole Polku -lankaa kokeillut, tosi kauniit värit...

  VastaaPoista
 2. ...silitit ne? O_O En ole ikinä kuullut, että lapasia silitettäisiin. Hämmentävää.

  Aika noromaiset värit, mutta ilman noron räikeyttä. Tykkään. :)

  VastaaPoista
 3. Todella nätit lapaset. Kivasti toimii tuo yksivärisen ja liukuvärjätyn langan yhdistäminen. Minullakin odottamassa kaksi kerää Polkua (punajuuri). Ajattelin aluksi tehdä niistä jonkun huivin, mutta saas nähdä.. Värit on herkulliset ja lanka ihanan pehmeän tuntuista.

  VastaaPoista
 4. Pakko kommentoida silitykseen; mulle on opetettu, että sukat,tumput yms. silitetään aina, niin tulee tasanen ja siisti kun on prässätty. Hylkii muuten paremmin likaakin.

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola. Olisin iloinen juuri sinun kommentistasi :) .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...